Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Παρατηρητής διαιτησίας προχθές στην Τούμπα ήτας ο Ξανθιώτης Θανάσης Βέλλιος.

Ναι ή όχι στην τηλεοπτική κάλυψη της δίκης

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Ο ίδιος ήταν ο διαιτητής που είχε διακόψει τον αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (1-3) το Νοέμβριο 1995 όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλαν στο γήπεδο και άρχισαν να τα σπάνε.

Τα 4 όχι στην απαγόρευση

Γ΄ ΟΜΑΔΑΣ

Γεγονός που σήμανε την αποχώρηση του Βουλινού από την ιδιοκτησία της ΠΑΕ.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

1. Δίνεται ο πίνακας [pic].

Συμπτώσεις…

Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με την απαγόρευση τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης της 17Ν. Να αποδείξετε ότι i) [pic] ii) [pic] iii) [pic] για κάθε [pic].

Κάποτε κυκλοφορούσε η "μπίρα ΠΑΟΚ".

Πρώτον, επειδή πιστεύω ότι αυτή η απαγόρευση δεν επιδιώκει την προστασία των κατηγουμένων, αλλά, ακριβώς το αντίθετο, επιχειρεί την περαιτέρω φίμωσή τους. 2. Δίνεται ο πίνακας [pic]. i) Να αποδείξετε ότι [pic] και γενικά [pic] για κάθε [pic].

Οι υπεύθυνοι του εμπορικού τμήματος του Δικεφάλου, θα μπορούσαν να βγάλουν και τη "ρετσίνα ΠΑΟΚ".

Είναι χαρακτηριστικό ότι αφού επί μήνες οι διωκτικές αρχές και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους μεθόδευσαν συστηματικά την «τηλεοπτική κακοποίηση» των φερομένων ως μελών της 17Ν, τώρα, που έφθασε η στιγμή να ακουστεί και η δική τους φωνή, εξορίζεται η τηλεόραση, το μέσο το οποίο έχει τη δυνατότητα να καταγράψει με τη μεγαλύτερη ακρίβεια τα όσα θα λάβουν χώρα στη δίκη. ii) Αν [pic] και [pic], [pic], τότε να βρείτε το γινόμενο ΑΒ και να αποδείξετε ότι [pic].

Με τόση κατανάλωση που γίνεται πριν από κάθε παιχνίδι έξω από το γήπεδο, θα μπορούσαν να βγάλουν αρκετά χρήματα…

Δεύτερον, γιατί θεωρώ ότι μετά την κατάργηση των ενόρκων από αυτήν τη δίκη (σε αντίθεση με όσα ορίζει το Σύνταγμα για τα πολιτικά εγκλήματα, αλλά φευ, και με ό,τι επιβάλλουν οι νόμοι για την εκδίκαση ανθρωποκτονιών…) με βέβαιη, λόγω των μέτρων ασφαλείας και της έλλειψης χώρου, την αδυναμία πρόσβασης απλών πολιτών στην αίθουσα του δικαστηρίου, η αποβολή της τηλεόρασης ολοκληρώνει τη διαδικασία αποκλεισμού κάθε μορφής κοινωνικού ελέγχου σ' αυτήν τη δίκη. 3. Αν [pic] και [pic] τότε να αποδείξετε ότι: i) [pic] ii) Το άθροισμα και το γινόμενο πινάκων της μορφής [pic], όπου α,β πραγματικοί αριθμοί είναι επίσης πίνακες της ίδιας μορφής.

Σκοράρει συνέχεια ο Ζιλ Ντομορό τελευταία.

Τρίτον, επειδή γνωρίζω ότι η απαγόρευση τηλεοπτικής μετάδοσης της δίκης δεν θα μειώσει τα φαινόμενα τηλεοπτικού κιτρινισμού και το αίσχος των «εισαγγελέων των παραθύρων», αλλά, αντίθετα, θα τα ενισχύσει αφήνοντας πλήρως ανενόχλητες την «πληροφορία», την «απόδοση», τη διαστροφή, εν τέλει, κάθε πραγματικού γεγονότος.

iii) Ο πίνακας [pic] έχει αντίστροφο, αν και μόνο αν [pic]. [pic]

Το Σάββατο στο γήπεδο και από χθες στην προσωπική του ζωή.

Ασφαλώς δεν τρέφω ουδεμία εκτίμηση στην τηλοψία, όμως εδώ δεν πρόκειται περί ελέγχου των αυθαιρεσιών της (τον οποίο σπανίως διαπιστώνουμε), αλλά περί αποκλεισμού της για να μείνουν ανέλεγκτες οι αυθαιρεσίες της εξουσίας. 4. Να αποδείξετε ότι η συμμετρία ως προς άξονα την ευθεία ε του διπλανού σχήματος είναι γραμμικός μετασχηματισμός με πίνακα [pic].

Ο μεσοαμυντικός του Άρη έφυγε στη Γαλλία για να επισκεφθεί το νεογέννητο κοριτσάκι του και θα επιστρέψει τις επόμενες μέρες.

Τέταρτον, γιατί η απαγόρευση της τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης (θα έπρεπε να) είναι έργο του δικαστηρίου - και με τη σύμφωνη γνώμη των κατηγορουμένων -, οπότε η προαναφερθείσα απαγόρευση μόνο σκοτεινές σκέψεις και για άλλα… προαποφασισθέντα προκαλεί.

Μπορείτε από τον πίνακα Α να βρείτε τους πίνακες των συμμετριών ως προς τον άξονα [pic], τον άξονα [pic], την ευθεία [pic] και την ευθεία [pic];

"Λήξ' το να μην μηδενιστούμε" είπαν στο Μπριάκο και -σωστά- έτσι έκανε στην Τούμπα.

Επιλογικώς, θα έλεγα ότι τις «ειδικές» συνθήκες κράτησης διαδέχονται οι «ειδικές» συνθήκες διεξαγωγής της δίκης, προς δόξαν της θωράκισης της δημοκρατίας, κατά την οποία το κράτος κατισχύει επί του δήμου…

5. Έστω ο γραμμικός μετασχηματισμός [pic], με [pic].

Στο Χαριλάου πέρσι όταν του είπαν "εκκενώθηκε το γήπεδο βγες να τελειώσουμε το ματς", γιατί δεν το έκανε;

i) Να αποδείξετε ότι ο Τ είναι συνάρτηση [pic]. ii) Να βρείτε τον αντίστροφο του μετασχηματισμού Τ. iii) Να βρείτε τους αντίστροφους μετασχηματισμούς των συμμετριών της στροφής και της ομοιοθεσίας.

6. Να λύσετε το σύστημα: [pic], [pic].

7. Να λύσετε για τις διάφορες τιμές του [pic] το σύστημα: [pic].

8. Να βρείτε για τις διάφορες τιμές του [pic] τις σχετικές θέσεις των ευθειών [pic], [pic] [pic].

9. Να λύσετε το σύστημα: [pic], [pic].

10. Έστω ο πίνακας [pic]. Αν υπάρχουν μη μηδενικός πίνακας [pic] και πραγματικός αριθμός λ τέτοιοι, ώστε να ισχύει [pic], να αποδείξετε ότι [pic].

11. i) Να λύσετε το σύστημα: [pic], [pic]. ii) Να βρείτε τις τιμές του λ για τις οποίες οι εξισώσεις: [pic] [pic] έχουν κοινή ρίζα. Ποια είναι η κοινή ρίζα σε κάθε μια περίπτωση; [pic][pic]

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ Ι. Σε καθεμιά από τις παρακάτω περιπτώσεις να κυκλώσετε το γράμμα Α, αν ο ισχυρισμός είναι αληθής και το γράμμα Ψ, αν ο ισχυρισμός είναι ψευδής, αιτιολογώντας συγχρόνως την απάντησή σας. 1. Αν [pic], [pic], τότε [pic]. Α Ψ 2. Αν [pic], [pic], τότε κατ’ ανάγκη είναι [pic]. Α Ψ 3. Αν [pic], [pic], τότε [pic]. Α Ψ 4. Αν [pic], όπου [pic] τετραγωνικοί πίνακες, τότε οι [pic] είναι αντιστρέψιμοι πίνακες. Α Ψ 5. Αν [pic], όπου [pic] τετραγωνικοί πίνακες, τότε [pic]. Α Ψ 6. Αν [pic] τότε κατ’ ανάγκη θα είναι [pic]. Α Ψ 7. Αν [pic] τότε κατ’ ανάγκη θα είναι [pic] ή [pic]. Α Ψ 8. Αν [pic] τότε ο Α δεν είναι αντιστρέψιμος. Α Ψ 9. Ισχύει πάντοτε [pic]. Α Ψ 10. Αν [pic], τότε κατ’ ανάγκη θα είναι [pic]. Α Ψ 11. Ο αντίστροφος του πίνακα [pic] είναι ο πίνακας [pic]. 12. Τα συστήματα [pic] και [pic] είναι ισοδύναμα. Α Ψ 13. Αν ένα γραμμικό σύστημα έχει δυο διαφορετικές λύσεις, τότε θα έχει άπειρες λύσεις. Α Ψ 14. Ένα ομογενές σύστημα μπορεί να είναι αδύνατο. Α Ψ 15. Το σύστημα [pic] έχει και μη μηδενικές λύσεις. Α Ψ 16. Αν η εξίσωση [pic], με [pic],είναι αδύνατη στο [symbol], τότε το σύστημα [pic] έχει μοναδική λύση. 17. Το σύστημα [pic], [pic], είναι αδύνατο. Α Ψ 18. Έστω (Σ) ένα [pic] γραμμικό σύστημα. Α Ψ i) Αν [pic], τότε το σύστημα είναι ομογενές. Α Ψ ii) Αν [pic], τότε το σύστημα είναι ομογενές. ΙΙ. Να κυκλώσετε τη σωστή απάντηση σε καθεμιά από τις παρακάτω περιπτώσεις 1. Ο πίνακας [pic] είναι ο μοναδιαίος, αν Α) [pic], Β) [pic], Γ) [pic], Δ) [pic]. 2. Έστω Α ένας [pic] πίνακας. Αν υπάρχει πίνακας Χ τέτοιος, ώστε [pic], τότε ο Χ είναι τύπου Α) [pic], Β) [pic], Γ) [pic], Δ) [pic]. 3. Έστω Α ένας αντιστρέψιμος πίνακας και [pic]. Ο αντίστροφος του πίνακα κΑ είναι ο πίνακας Α) [pic], Β) [pic], Γ) [pic], Δ) [pic]. 4. Το σύστημα [pic] είναι αδύνατο, αν Α) [pic], Β) [pic], Γ) [pic], Δ) [pic]. 5. Οι ευθείες [pic], [pic], [pic]. Α) Περνούν από το ίδιο σημείο. Β) Σχηματίζουν τρίγωνο. Γ) Είναι παράλληλες ανά δύο. Δ) Οι δύο είναι παράλληλες και η τρίτη τις τέμνει. Ε) Οι δύο συμπίπτουν και η τρίτη τις τέμνει. ΙΙΙ. Να αντιστοιχίσετε κάθε μετασχηματισμό της πρώτης στήλης στον πίνακά του της δεύτερης στήλης ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΠΙΝΑΚΑΣ |α. [pic] | |β. [pic] | |γ. [pic] | |δ. [pic] | |ε. [pic] |

1. Στροφή κατά γωνία [pic] και στη συνέχεια συμμετρία ως προς την ευθεία [pic]. 2. Συμμετρία ως προς τον άξονα [pic] και στη συνέχεια συμμετρία ως προς την ευθεία [pic]. 3. Συμμετρία ως προς την αρχή των αξόνων και στη συνέχεια συμμετρία ως προς την ευθεία [pic].