Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Προσλήψεις εποχικού προσωπικού στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία

Δρόμοι

Ανδρέας Κάλβος

ΣΕΛΙΔΑ 10

ΡΟΥΣΣΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

Μια ξεχωριστή περίπτωση στάθηκε ο Ανδρέας Κάλβος που γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και αργότερα έζησε στο Λιβόρνο της Ιταλίας, όπου υπήρχε μεγάλη ελληνική παροικία. Μάχη για το φυσικό αέριο

Η Ευρώπη…

Στην Ιταλία ο Κάλβος μυήθηκε στην ελληνική και την ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Ανησυχεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η κόντρα Ρωσίας-Ουκρανίας για την προμήθεια φυσικού αερίου - … υπέκυψε στην απαίτηση του Αμερικανού Μεγάλου Αδελφού. Σταθμός για την πνευματική του εξέλιξη στάθηκε η γνωριμία του με τον Ελληνοϊταλό ποιητή Ούγο Φώσκολο, του οποίου υπήρξε γραμματέας. Για ενεργειακό πόλεμο κάνει λόγο η "Λε Μοντ" - Από τις 5 Μαρτίου, όλες οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς τις ΗΠΑ αναλαμβάνουν την υποχρέωση να "καρφώνουν" τους επιβάτες τους στο FBI: Το 1824 στη Γενεύη και το 1826 στο Παρίσι αντίστοιχα, ο Κάλβος τύπωσε τις δύο ποιητικές του συλλογές, τη Λύρα και τα Λυρικά. Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές θα υποβάλλουν στις αμερικανικές αρχές λεπτομερή κατάλογο με τα προσωπικά δεδομένα τους. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα, όπου δίδαξε για λίγο στην Ιόνιο Ακαδημία. ΣΕΛΙΔΑ 19 Όσο για τις αμερικανικές "διαβεβαιώσεις" για την προστασία αυτών των δεδομένων, δεν έχουν καμιά αξία, αφού η Αμερική δεν διαθέτει νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Απομονωμένος από όλους, στα 1852 έφυγε για την Αγγλία.

Κρίση στην αγορά καυσίμων

Έτσι θα καταπατούνται δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών τα οποία προστατεύονται ρητώς από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Εκεί, «εις ξένην γην» τον βρήκε ο θάνατος, πράγμα που ο ίδιος απευχόταν (βλ. ωδή Ο Φιλόπατρις).

Με νευρική κρίση απειλούν την αγορά καυσίμων η επιστροφή της τιμής του πετρελαίου σε επίπεδα άνω των 60 δολαρίων το βαρέλι, η απόφαση της Ρωσίας να κλείσει τις κάνουλες που τροφοδοτούν την Ευρώπη με φυσικό αέριο αλλά και η επικείμενη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης

Η αμερικανική…

Ως προς την τεχνοτροπία ο Κάλβος ακολουθεί το ρεύμα του κλασικισμού (αναφορές στην ελληνική μυθολογία, αρχαιοπρεπείς λέξεις, έξαρση γενναίων πράξεων - η ονομασία των ποιημάτων του Ωδαί δείχνει ότι επηρεάζεται από τη λυρική ποίηση της Αρχαίας Ελλάδας).

ΣΕΛΙΔΑ 25 … κυβέρνηση είπε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως όλα τα αεροπλάνα και τα πλοία που έχουν προορισμό τις ΗΠΑ έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν πλήρη κατάλογο των επιβατών, πριν από την αναχώρησή τους.

Η αυστηρότητα της μορφής όμως δεν εμποδίζει την ανάδειξη ρομαντικού πάθους.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ

Για κάθε άτομο για το οποίο δεν θα υποβάλλονται πλήρη στοιχεία, θα επιβάλλεται πρόστιμο χιλίων δολαρίων.

Η γλώσσα του είναι ιδιότυπη και θεωρήθηκε «αντιποιητική».

Φύλαξε για τον ίδιο την τελευταία σφαίρα

Στα προσωπικά δεδομένα των επιβατών που θα πρέπει να παραδίδουν οι αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες πριν από κάθε ταξίδι περιλαμβάνονται: πλήρες όνομα, ημερομηνία γεννήσεως, εθνικότητα, φύλο, αριθμός διαβατηρίου και χώρα εκδόσεως, χώρα διαμονής, αριθμός μητρώου γραφείου αλλοδαπών (εφόσον υπάρχει), διεύθυνση διαμονής στις ΗΠΑ, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης θα αποφασίσει πως είναι απαραίτητη για την προστασία της δημόσιας και της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ (!).

Ο Κάλβος τροποποιεί τις νεοελληνικές λέξεις σύμφωνα με το τυπικό της αρχαίας γλώσσας, κατασκευάζει δικούς του τύπους και αφήνει ασυναίρετες λέξεις.

Με το ίδιο περίστροφο που σκότωσε τους δύο αστυνομικούς φέρεται ότι έδωσε μόνος του τέλος στη γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψή του ο 23χρονος Ρώσος δραπέτης Μαξίμ Ζιλίν.

Τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών θα πρέπει να υποβάλλονται στις αμερικανικές αρχές 15 λεπτά πριν από την αναχώρηση του αεροσκάφους και 96 ή 24 ώρες (ανάλογα με τη διάρκεια του ταξιδιού) πριν από την αναχώρηση του πλοίου.

Το ύφος του είναι υψηλό, μεγαλοπρεπές, επικολυρικό.

Κατηγορηματική η ιατροδικαστής:

Το αίτημα…

Βάση της στιχουργίας του η πεντάστιχη στροφή, οι τέσσερις πρώτοι στίχοι επτασύλλαβοι, ο πέμπτος πεντασύλλαβος.

Πρόκειται για αυτοκτονία. … αυτό υπεβλήθη από τις ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν ονόματι του πολέμου τους κατά της "τρομοκρατίας". Στη φωτογραφία, η μεταφορά της σορού του 23χρονου στο νεκροτομείο Λάρισας Από τη μεριά των μεταφορικών εταιρειών και οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προβληθεί ισχυρές αντιρρήσεις, αλλά ήδη οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την εφαρμογή αυτού του μέτρου σε όλον τον κόσμο. ΣΕΛΙΔΕΣ 8, 9 Το έχουν ονομάσει Σύστημα Προληπτικής Ενημέρωσης Επιβατών - άλλη μια εκδοχή του "προληπτικού πολέμου" του προέδρου Μπους.

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Και σύμφωνα με τον Τόνι Μπάνιαν, εκδότη του περιοδικού "Στέιτ Γουότς", πρώτοι και καλύτεροι το αποδέχτηκαν (ποιοι άλλοι;) οι Βρετανοί.

Αυξήσεις φέρνει το νέο έτος

Το "κάρφωμα"…

Οι Έλληνες φορολογούμενοι θα επωμιστούν την προσπάθεια της κυβέρνησης να συμμαζέψει τα δημόσια ελλείμματα … των Ευρωπαίων πολιτών στις μυστικές υπηρεσίες μιας τρίτης χώρας φυσικά είναι ασυμβίβαστο με την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. ΣΕΛΙΔΑ 3 Την ώρα που ο ευρωπαϊκός πολιτικός και νομικός πολιτισμός θεσπίζει ειδική νομοθεσία για την προστασία τέτοιων δεδομένων, στις ΗΠΑ, όπου δεν υπάρχει τέτοιος πολιτισμός, αυτά τα δεδομένα όχι μόνο δεν προστατεύονται από παρόμοια νομοθεσία, αλλά καταστρατηγούνται με "πατριωτικούς νόμους".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Είναι ωραίο να βλέπουμε τους Ευρωπαίους ηγέτες να βγάζουν αντιαμερικανικούς δεκάρικους μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας.

Αιχμή οι μεταρρυθμίσεις

Μα είναι αποκρουστικό να τους φανταζόμαστε να σκύβουν μπροστά στον Μεγάλο Αδελφό μόλις σβήσουν αυτά τα φώτα.

Στην πολιτική ατζέντα της νέας χρονιάς αναμένεται να κυριαρχήσουν τα θέματα του ανασχηματισμού, των αλλαγών στο ασφαλιστικό και της αναθεώρησης του συντάγματος ΣΕΛΙΔΑ 4

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Ποιοι δικαιούνται φοιτητικό επίδομα Άρχισε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου η χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος 1.000 ευρώ σε περίπου 70.000 φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ΣΕΛΙΔΑ 14

ΒΑΜΒΑΚΙ Επιχείρηση σκούπα για 80.000 τόνους Μετά τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξουν για ακόμη μία φορά τα εκκοκκιστήρια ανά την ελληνική επικράτεια, προκειμένου να εκκοκκιστούν όλα τα αποθέματα του αδιάθετου βαμβακιού ΣΕΛΙΔΑ 16

ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ Χωρίς τσιγάρο στη δουλειά Με την έλευση του νέου έτους τέθηκε σε εφαρμογή η απόφαση για απαγόρευση του καπνίσματος στους εργασιακούς χώρους ΣΕΛΙΔΑ 22

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Το πρώτο μωρό για το 2006 Λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του νέου έτους γεννήθηκε στην πόλη μας η κόρη του γνωστού φωτογράφου Γιάννη Ζαρζώνη ΣΕΛΙΔΑ 12