Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Προσευχή για τον Σαρόν ΑΙΧΜΕΣ

2.5 Φόρτιση και ηλέκτριση των σωμάτων

Στη συναγωγή της Βαρσοβίας, ο Πολωνός εβραίος προσεύχεται για τη ζωή του Αριέλ Σαρόν.

Κλονίζονται οι βεβαιότητες…

Εικ. 13 Το όργανο του σχήματος είναι το πολύ γνωστό σας ηλεκτροσκόπιο. Να παρατηρήσετε ότι προστατεύεται από τζάμι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί τα πειράματα με στατικό ηλεκτρισμό είναι πολύ ευαίσθητα στην ύπαρξη υγρασίας. Το ηλεκτροσκόπιο χρησιμοποιείται για να διαπιστώνουμε εάν ένα σώμα είναι φορτισμένο. Εάν βαθμονομηθεί κατάλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση φορτίου ή δυναμικού

Οι ώρες για τον Ισραηλινό ηγέτη, αλλά και για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, διαγράφονται εξαιρετικά κρίσιμες, από τη στιγμή μάλιστα που οι γιατροί άρχισαν χθες την επαναφορά του από την κατάσταση του τεχνητού κώματος.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

Όπως είπαμε στην παράγραφο 2.2, ένα ηλεκτρικά ουδέτερο σώμα περιέχει ίσες ποσότητες από θετικό και από αρνητικό φορτίο.

Φωτ. Reuters/Katarina Stoltz

Μέχρι την αιρετική δεκαετία του 1960 η επίσημη εικόνα για την εγκληματικότητα, όπως αποτυπωνόταν στις εγκληματολογικές στατιστικές, αποτελούσε διεθνώς μία από τις βασικές "εγκληματολογικές βεβαιότητες". Επειδή τα μόνα ευκίνητα φορτία είναι τα ελεύθερα ηλεκτρόνια, η φόρτιση και η ηλέκτριση των σωμάτων μπορεί να γίνει μόνο με μετακίνηση ελεύθερων ηλεκτρονίων.

Ο Βαρθολομαίος στη Νέα Ορλεάνη

Τότε, μία σειρά ερευνών ανέδειξε ένα νέο επιστημολογικό μέγεθος, την εγκληματικότητα που δεν καταγράφεται (άρα, ούτε τιμωρείται ποτέ), τη λεγόμενη "αφανή εγκληματικότητα", η μεγάλη έκταση της οποίας μετέβαλε την εικόνα για την κοινωνική πραγματικότητα του εγκλήματος.

Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος (δεξιά), συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο (αριστερά) και το μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο (στο κέντρο) επισκέφθηκε την πόλη της Νέας Ορλεάνης στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, που επλήγη βαρύτατα από τον τυφώνα "Κατρίνα" τον περασμένο Αύγουστο.

Οι βεβαιότητες κλονίστηκαν, το προφίλ των εγκληματιών και των θυμάτων διαφοροποιήθηκε, η επιλεκτικότητα του ποινικού συστήματος καταστολής τέθηκε επί τάπητος.

Στη Νέα Ορλεάνη βρίσκεται η πρώτη και παλαιότερη ελληνορθόδοξη κοινότητα των ΗΠΑ, η κοινότητα της Αγίας Τριάδας.

Έκτοτε, κύλησε πολύ νερό και οι έρευνες στα θύματα εγκλημάτων αποτελούν διεθνώς βασική προτεραιότητα για τον ορθό σχεδιασμό της αντεγκληματικής πολιτικής.

Φωτ. ΑΠΕ / Πανάγος Δημήτρης

Όταν, επί παραδείγματι, στην Ελλάδα καταγγέλλεται μόνον το 10% των σεξουαλικών εγκλημάτων που διαπράττονται, είναι σαφές ότι απαιτείται άλλου είδους έρευνα - πέραν των επίσημων στατιστικών - για να προσδιορισθούν οι οντολογικές παράμετροι αυτής της κατηγορίας εγκλημάτων και η αντιμετώπισή τους.

Βασίλης Παπαζάχος

Είναι παρήγορο ότι, έστω καθυστερημένα, έγινε αντιληπτό και στη χώρα μας.

σεισμολόγος Είχαμε προβλέψει το σεισμό με μεγάλη πιθανότητα και τον αναμέναμε

Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Οι προγνώσεις είναι μεγάλου εύρους από πλευράς επικέντρου αλλά και χρόνου που θα συμβεί το γεγονός