Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ελληνικος "εμφυλιοσ" στην ολλανδια :: 1/1/2006 19:49:05) 

Βαριά ήττα γνώρισε ο Άγιαξ στο χιονισμένο Χέερενβεν.

ΑΙΧΜΕΣ

Η δράση του Αρχέλαου

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ "ΕΜΦΥΛΙΟΣ" ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Επτά προτάσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση

Στα χρόνια της βασιλείας του Αρχέλαου η Μακεδονία σημείωσε μεγάλη ανάπτυξη.

Σαμαράς παντός καιρού

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ

Η ήττα των Αθηναίων στην Σικελία του επέτρεψε να ανακτήσει τμήματα της περιοχής, που είχαν αποσπάσει παλιότερα οι Αθηναίοι.

Γιώργος Σαμαράς εναντίον Άγγελου Χαριστέα, σημειώσατε… 2-0 σε προσωπικό επίπεδο και 4-2 σε ομαδικό!

Μετά την πρόσφατη φορολογική μεταρρύθμιση, ζητούμενο εξακολουθεί να παραμένει η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα στοχεύει στη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του φορολογικού συστήματος, στη μείωση των επισκέψεων των φορολογουμένων στις ΔΟΥ και στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το Δίο, το ιερό κέντρο των Μακεδόνων, απέβη μια δεύτερη Ολυμπία.

Στο τελευταίο ντέρμπι του 2005 στην ολλανδική "Eredivisie", η Χέερενβεν διέλυσε τον Άγιαξ στο χιονισμένο "Άμπε Λένστρα" και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαμαρά, που πέτυχε δύο γκολ, επικράτησε 4-2 επί του "Αίαντα". Είναι γεγονός ότι οι διαδικασίες εφαρμογής της φορολογίας είναι πολύπλοκες και οι υποχρεώσεις που επιβάλλονται στους φορολογουμένους είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα το κόστος συμμόρφωσης να είναι υψηλό.

Εκεί συγκεντρώνονταν οι Μακεδόνες για να τιμήσουν τους Ολύμπιους θεούς, προπάντων τον Δία, από τον οποίο έλαβε και το όνομα της η πόλη.

Πέρα από τους δύο Έλληνες διεθνείς, κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (17 γκολ) Κλας Χούντελαρ, που πρώτα σκόραρε και στη συνέχεια αποχαιρέτησε το κοινό της Χέερενβεν, αφού από χθες είναι στέλεχος του… Άγιαξ (στοίχισε 9 εκατ. ευρώ).

Στα πλαίσια αυτά προτείνεται:

Στην αυλή του Αρχέλαου συγκεντρώθηκαν σπουδαίοι πνευματικοί άνθρωποι της εποχής, ανάμεσα στους οποίους και ο Ευριπίδης.

Κατά τα άλλα, η πρεμιέρα του 2ου γύρου σημαδεύτηκε από το απρόσμενο "Χ" της πρωταθλήτριας Αϊντχόφεν με την Τβέντε του Μπακιρτσίογλου (η PSV πάντως έκλεισε τη χρονιά στην κορυφή), τις "εξάρες" της Φέγενορντ στη Βίλεμ (6-1), αλλά κι από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας. * Η απομάκρυνση από τις ΔΟΥ ξένων προς την αποστολή τους αντικειμένων (αρχείο ΕΙΧ αυτοκινήτων, τροχαίες παραβάσεις).

Το θάνατο του Αρχέλαου ακολούθησε για πολλά χρόνια ανασφάλεια και αβεβαιότητα ως τη στιγμή που την εξουσία πήρε στα χέρια του ο Φίλιππος Β'.

Η 18η αγωνιστική: Φέγενορντ - Βίλεμ 6-1 (45', 74', 78' Κάιτ, 61', 68' Καλού, 49' Πάρδο - 67' Ρόιζερ), Αϊντχόφεν - Τβέντε 1-1 (69' Κοκού - 40' Μπακιρτσίογλου), Ρούζενταλ - Ουτρέχτη 1-2 (84' Σιλά - 30' Μακί, 74' Τάνχε), Ρόντα - Γκρόνιγκεν 1-3 (11' Όπερ - 72' Μπούις, 82' Φλέντερους, 88' Νέβλαντ), Αλμέλο - Βιτέσε 3-1 (23' Χιραγιάμα, 33', 40' Ταμέρους - 75' Μπένσον), Χέερενβεν - Άγιαξ 4-2 (34', 76' Σαμαράς, 38' Χούντελαρ, 67' Χάνσεν - 80' Βερμέλεν, 90' πέν. Γκαλάσεκ). * Απλοποίηση υποβολής στοιχείων (γνωστοποιήσεων).

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ Οι Μακεδόνες, οι οποίοι δεν είχαν αρκετή δύναμη για να αντισταθούν σε τόσο μεγάλο στρατό, αποτραβήχτηκαν στα δυσπρόσιτα μέρη και στις τειχισμένες πολιτείες τους. Δεν ήταν πολλές τότε, αλλά αργότερα ο Αρχέλαος του Περδίκκα, όταν έγινε βασιλιάς έχτισε τα όσα σήμερα υπάρχουν φρούρια και χάραξε ίσιους δρόμους. Οργάνωσε και την πολεμική μηχανή του κράτους, δηλαδή ιππικό, όπλα και άλλα εφόδια, καλύτερα από τους οκτώ προκατόχους του. Θουκυδίδης Β 100, μτφ. Αγγ. Βλάχου

Αναβλήθηκαν: Σπάρτα - Ναϊμέγκεν, Άλκμααρ - Ντεν Χάαγκ.

* Υποβολή αιτήσεων - παραλαβή πιστοποιητικών μέσω fax, e-mail, ταχυδρομικά.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ Ο διάδοχος του Αλέξανδρου Περδίκκας Β' φιλοξένησε στην αυλή του τον Μελανιππίδη, ποιητή διθυράμβων, και τον πρωτοπόρο της ιατρικής Ιπποκράτη τον Κώο. Ο Αρχέλαος, διάσημος στην Ελλάδα για τις νίκες των τεθρίππων του στα Πύθια και τα Ολύμπια, εξασφάλισε τις υπηρεσίες του διαπρεπούς ζωγράφου Ζεύξιδος, του μεγάλου μουσικού Τιμοθέου και του καλύτερου επικού ποιητή Χοιρίλου… Δύο από τους διασημότερους Αθηναίους τραγικούς ποιητές έζησαν και δημιούργησαν στη Μακεδονία επί σειράν ετών: ο Αγαθών (περίπου 407-401 π.Χ.) και ο Ευριπίδης (408-406 π.Χ.) Εκεί βρήκαν κοινό δεκτικότερο από ό,τι στην εμπόλεμη Αθήνα και - αν και λείπουν τα σχετικά αρχαιολογικά τεκμήρια - κάποια θεατρική παράδοση. Ο Ευριπίδης κατά την παραμονή του στη Μακεδονία έγινε εταίρος του βασιλέως και συνέγραψε δύο τραγωδίες, τον «Αρχέλαο»… και τις «Βάκχες». N.G.L. Hammond, Πνευματικός βίος [Μακεδονία, Εποπτεία Μ.Β. Σακελλαρίου], Εκδοτική Αθηνών, Αθήνα 1982, σ. 91

Η βαθμολογία: Αϊντχόφεν 42, Φέγενορντ 41, Άλκμααρ (17 ματς) 38, Άγιαξ 30, Χέερενβεν 29, Ουτρέχτη 29 Γκρόνιγκεν 29.

* Δυνατότητα προμήθειας εντύπων είτε από τη ΔΟΥ είτε από το TAXISNET (εκτύπωση από το σύστημα).

Στήλη από τη Νέα Καλλικράτεια, 5ος αιώνας π.Χ. Η κόρη εικονίζεται σκεπτική κρατώντας στο χέρι της ένα περιστέρι (Θεσσαλονίκη, Αρχαιολογικό Μουσείο).

* Πληρωμή χρεών μέσω των προσωπικών ή εταιρικών λογαριασμών των υπόχρεων.

* Κατάργηση των πιστοποιητικών που έχουν σχέση με τη μεταβίβαση ακινήτων (συνυπευθυνότητα συμβολαιογράφων).

* Διάθεση παραβόλων του Δημοσίου από τις τράπεζες.