Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Επιστολή αναγνώστου

( τα σενάρια στην υπόθεση οτσαλάν δε βοηθούν τη χώρα μας ) 

Τα σενάρια στην υπόθεση Οτσαλάν δε βοηθούν τη χώρα μας Νόμιμοι και με ετικέτα

Παρατήρηση 1

Κ. διευθυντά,

Ως τον Ιούνιο θα δοθούν άδειες παραμονής σε 460.000 μετανάστες

Στην εσωτερική ενέργεια, όπως και στη δυναμική, σημασία έχουν μόνο οι μεταβολές τους.

Πολλή φλυαρία τον τελευταίο καιρό, όχι βέβαια για το τίποτα, αφού εδώ πρόκειται για μία άθλια πράξη και μία τρομερή εμπλοκή.

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ

Μπορούμε όμως να τους αποδώσουμε και απόλυτη αξία, αποδίδοντας αυθαίρετα σε μια κατάσταση κάποια συγκεκριμένη τιμή.

Όμως, σε πολλά από τα σενάρια που δημιούργησαν δημοσιογράφοι και "δημοσιογράφοι" το κύριο θέμα ήταν η ανακύκλωση φράσεων, εικόνων και συζητήσεων σε τέτοια συχνότητα, που έμενε κανείς με την εντύπωση ότι οι άνθρωποι αυτοί, ούτε λίγο ούτε πολύ πιστεύουν πως απευθύνονται σε ανεγκέφαλους πολίτες, που χρειάζονται πολύ μεγάλη δόση Tvκαΐνης για να καταλάβουν τι γίνεται.

Τους εκτυπωτές τους "ζεσταίνουν" οι περιφέρειες της χώρας καθώς από τα μέσα Φεβρουαρίου αρχίζουν να τυπώνουν τις ειδικές αυτοκόλλητες ετικέτες για τις νέες άδειες παραμονής των μεταναστών.

Και όλα αυτά δεν ενοχλούν, όσο αυτοί περιορίζονται στο χώρο μιας δημοσιογραφικής παρουσίασης, αλλά όταν οι δημιουργοί των σεναρίων αυτών, αντί να παραμείνουν στο ρόλο των ερευνητών, παρουσιαστών και σχολιαστών, γίνονται κριτές και δικαστές προσώπων και καταστάσεων σε μία υπόθεση τόσο σκοτεινή, για την οποία τίποτε δεν είναι ξεκαθαρισμένο, τότε ενοχλούν πολύ.

Στη Νομαρχία Αθηνών, όπου παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, τα κέντρα εξυπηρέτησης θα αυξηθούν από τρία σε οκτώ

Τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν και παραπλανούν ακόμη και τους δικαστές, γι' αυτό οι δημοσιογράφοι έχουν δικαίωμα να τα δημοσιοποιούν, αλλ' όχι και να τα εκδικάζουν.

Κάτοχοι αυτών των ετικετών θα γίνουν έως τον Ιούνιο περίπου 460.000 μετανάστες, ενώ συνολικά εκτιμάται πως θα χορηγηθούν 650.000 ετήσιες άδειες παραμονής.

Δεν πρέπει ούτε στιγμή να μας διαφεύγει το γεγονός ότι όλοι θέλουν να βγάλουν κάποιο όφελος από την καλοστημένη αυτή υπόθεση "παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους", και ν' αρπάξουν κάποιο κομμάτι από την πίτα που λέγεται Ελλάδα.

Παράλληλο στόχο αποτελεί η απόδοση ιθαγένειας σε 18.000 παλιννοστούντες μέχρι τα μέσα του 2004, αλλά και η χορήγηση 3.500 στεγαστικών δανείων σε Τσιγγάνους εντός του έτους.

Οι Κούρδοι θέλουν συμπαράσταση του ελληνικού λαού στον αγώνα τους με κάθε κόστος της Ελλάδας γι' αυτό, οι Τούρκοι βρήκαν δικαιολογία για τις μελλοντικές απειλές και εγκληματικές τους ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος, η αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα θέλουν την κυβέρνηση εμπλεγμένη, διότι πιστεύουν πως μόνον έτσι υπάρχει περίπτωση να πέσει, και πέφτοντας όλο και κάποιο κομμάτι θ' αρπάξουν, αδιαφορώντας, για ποιο κομμάτι πρόκειται.

Μετανάστες, παλιννοστούντες και Τσιγγάνοι βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στο πλαίσιο σχετικής εισήγησης του υπουργού Εσωτερικών για τις δράσεις και τα προγράμματα που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα.

Και τέλος είναι και ο "νονός" που θέλει τη μερίδα του λέοντος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Κ. Σκανδαλίδης, ήδη 90.000 φάκελοι μεταναστών για την έκδοση νέων αδειών είναι έτοιμοι και από 15 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η παράδοσή τους στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Μήπως, λοιπόν, θα πρέπει να σκεφθούμε, πως ίσως η υπόθεση Οτσαλάν αποτελεί μόνον μία κατασκευασμένη αφορμή εκτροπής, για να πέσει η Ελλάδα μέσα στην καλοστημένη παγίδα, τώρα που αρχίζει να σηκώνει το κεφάλι, τώρα που αρχίζει να αποκτά κάποια οντότητα, τώρα που αρχίζει να διαφαίνεται, μετά από σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού, ότι προλαβαίνει το τρένο της επιτυχίας και της προσέγγισης του μοναδικού μας, δυστυχώς, στόχου, της ΟΝΕ;

Παράλληλα, στις αρχές Μαρτίου θα αρχίσουν να χορηγούνται άδειες και από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Μήπως πρέπει να σκεφθούμε και αυτό, ότι δηλαδή η Ελλάδα μας δεν φταίει και τόσο, καθόσον στον κόσμο μας δεν υπάρχουν μόνον περιστέρια, αλλά και γύπες;

Για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των μεταναστών, ο κ. Σκανδαλίδης εξήγγειλε την πρόσληψη 710 ατόμων που θα απασχοληθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειών και των νομαρχιών.

Στην εποχή της δορυφορικής τηλεπικοινωνίας, δεν χρειάζονται ούτε μυστικοί πράκτορες, ούτε στρατηγικές για την επιτυχία μιας επιχείρησης.

Ειδικά στη Νομαρχία Αθηνών τα κέντρα εξυπηρέτησης μεταναστών θα αυξηθούν από 3 σε 8, και ήδη χθες εγκαινιάστηκε το νέο κέντρο στον Άγιο Δημήτριο.

Ένα τσιπάκι αρκεί.

Ιθαγένεια

Όλα μπορεί να κατασκευασθούν και να διασκευαστούν.

Παράλληλα, στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης ιθαγένειας σε παλιννοστούντες.

Γι' αυτό, μήπως πρέπει να σκεπτόμαστε, αντί να φλυαρούμε τόσο, πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί εκτός από επιπόλαιο και πάρα πολύ επικίνδυνο;

Στη χώρα βρίσκονται αυτή τη στιγμή συνολικά 120.000 παλιννοστούντες και για 18.000 από αυτούς εκκρεμεί ακόμη η απόδοση ιθαγένειας.

Μήπως πρέπει να προσέχουμε, τι λέμε;

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών, έως το τέλος του 2003 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για παλιννοστούντες που διαμένουν σε περιφέρειες εκτός Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Τι θέλουν να μας δείξουν τι ψάχνουν οι δημοσιογράφοι;

Σε αυτές οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2004.

Την αλήθεια;

Μεγαλύτερο δάνειο

Ποια αλήθεια;

Το πράσινο φως δόθηκε, εν τω μεταξύ, για την αύξηση από 15 σε 20 εκατομμύρια δρχ. του στεγαστικού δανείου που χορηγείται σε παλιννοστούντες, ενώ όπως σημειώθηκε παρέχεται δυνατότητα πλέον εκτός από αγορά και κατασκευή να προχωρούν και σε βελτίωση της πρώτης κατοικίας.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε αλήθεια, ούτε μυστήριο.

Σε συνεννόηση βρίσκονται εξάλλου τα υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Γεωργίας προς εξεύρεση νέων εκτάσεων για τη δημιουργία οικισμών και σύντομα θα υπάρξει και τροπολογία για την απλοποίηση των διαδικασιών παραχώρησης δημοτικών εκτάσεων για την οργάνωση συνοικισμών ομογενών.

Υπάρχει μόνον το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι εμπλεγμένη και ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Και σε Τσιγγάνους

Ένα ολέθριο γεγονός φυσικό ή τεχνητό, με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Δάνεια ύψους 15 εκατομμυρίων δρχ. το καθένα θα χορηγηθούν επίσης σε 3.500 Τσιγγάνους.

Πάντως, η προδοσία, αποδίδεται στη χώρα μας.

Ήδη έχουν κατατεθεί 1.790 αιτήσεις και στόχος είναι η έκδοση των δανείων μέχρι τα τέλη Μαΐου 2003.

Ας προσπαθήσει ο καθένας με τον τρόπο του, οι δημοσιογράφοι κυρίως με την ευπρέπεια, να βοηθήσουν την αποκατάσταση της Ελλάδος διεθνώς, πριν η λέξη "Ανθέλληνες" που την τοποθετούμε κάπου στην Ευρώπη, γίνει συνώνυμη της λέξης "Έλληνες" και τα υπόλοιπα, ας τα αφήσουμε στους δικαστές.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης, την τελευταία πενταετία έχουν συνολικά διατεθεί 18 δισ. δρχ. για τη δημιουργία οικισμών Τσιγγάνων σε όλη τη χώρα.

Τα σενάρια δεν βοηθούν.

Πώς θα φέρουν τις οικογένειές τους

Και… δεν χρειάζεται να γίνουμε ογδόντα ετών, όπως ο κ. Μητσοτάκης, για να μάθουμε να βλέπουμε σωστά τα πράγματα.

Ικανό εισόδημα και επαρκή χώρο στέγασης θα πρέπει να διαθέτουν όσοι μετανάστες διαμένουν νομίμως σε χώρες της Ε.Ε. και επιθυμούν να φέρουν και τις οικογένειές τους.

Μ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Οι προϋποθέσεις αυτές θα περιληφθούν σε κοινοτική οδηγία για την οικογενειακή επανένωση, που αναμένεται να υιοθετηθεί επί ελληνικής προεδρίας. Στην οδηγία δεν θα τίθεται θέμα χρόνου παραμονής των μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ως οικογένεια θα θεωρούνται μόνον οι σύζυγοι και τα ανήλικα παιδιά.