Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Κοσμικά

( μνημοσυνα ) 

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

1.6 Θερμική διαστολή

Τελούμε την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 1999, ώρα 10 π.μ., στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Αθύτου, 40ημερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, αδελφής, γιαγιάς και θείας

Σε κώμα 4 υπόδικοι από κοκτέιλ ηρωίνης με χάπια…

Είναι γνωστό σε όλους από την άμεση εμπειρία μας ότι τα περισσότερα σώματα διαστέλλονται, όταν θερμανθούν είτε αυτά είναι στερεά είτε υγρά ή αέρια. ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΓΚΙΒΙΖΙΝΗ

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

Οι μεταλλικές ράβδοι γίνονται μακρύτερες, τα υγρά αυξάνουν τον όγκο τους και τα αέρια αυξάνουν την πίεση που ασκούν ή αυξάνουν τον όγκο τους, αν μπορούν.

Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους να τιμήσουν τη μνήμη της. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά στον Κορυδαλλό. Αυτά που φαίνονται στην εικόνα 1.22 είναι συνηθισμένα.

Ο σύζυγος Αθανάσιος.

Κοκτέιλ με ηρωίνη και χάπια έστειλε χθες, σε κωματώδη κατάσταση, στο νοσοκομείο τέσσερις υπόδικους για ναρκωτικά, οι οποίοι κρατούνται στο Ψυχιατρείο της φυλακής.

Εικ. 1.22 (α) Οι σιδηροτροχιές παραμορφώθηκαν, γιατί δεν ελήφθη πρόνοια για τη θερμική διαστολή, (β) Σε μια μεγάλη γέφυρα συναντάμε αυτές τις σχάρες μεταξύ τμημάτων, για να είναι δυνατή η ανεμπόδιστη διαστολή της.

Τα παιδιά Νικόλαος - Δέσποινα, Ιωάννης, Ελένη. Οι τρεις Έλληνες υπόδικοι επέστρεψαν το βράδυ στο Ψυχιατρείο, ενώ ο τέταρτος, ο Ιρανός Αχμέτ Νορούτη, παρέμεινε για νοσηλεία στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, έχοντας διαφύγει, σύμφωνα με την Αστυνομία, τον κίνδυνο.

Μια και όλα τα υλικά αποτελούνται από άτομα και από μόρια, αναζητούμε την ερμηνεία της συμπεριφοράς αυτής των υλικών στη δομή τους.

Τα αδέλφια Βασιλεία - Χαράλαμπος Λεοντάκης.

Τρίτο περιστατικό

Ένα κρυσταλλικό στερεό απεικονίζεται όπως στην εικόνα 1.23.

Η εγγονή.

Είναι το τρίτο περιστατικό με χρήση κοκτέιλ που συμβαίνει στις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς! Τα ιόντα παριστάνονται με σφαιρίδια, τα οποία συγκρατούνται σε σταθερές θέσεις από ελκτικές δυνάμεις, που ασκούνται σ' αυτά από τα γειτονικά τους ιόντα.

Τα ανίψια.

Ο τραγικός απολογισμός μόνο γι' αυτές τις μέρες είναι τρεις νεκρές κρατούμενες, ενώ άλλες τρεις μεταφέρθηκαν σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο και διέφυγαν την τελευταία στιγμή τον κίνδυνο. Οι δυνάμεις στην εικόνα απεικονίζονται σαν ελατήρια, θεωρούμε ότι τα ιόντα ταλαντώνονται περί τις μέσες θέσεις ισορροπίας τους, και είναι λογικό να υποθέσουμε ότι, καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία, θα αυξάνεται και το πλάτος της ταλάντωσης.

Τελούμε την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, ώρα 11.30 π.μ., στον ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου (νέα κοιμητήρια), 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, γιου και αδελφού

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν λίγο πριν από τις 12 χθες το μεσημέρι, ότι οι τέσσερις υπόδικοι είχαν πέσει σε κώμα. Όταν κάθε ιόν ταλαντώνεται με λίγο μεγαλύτερο πλάτος, το σώμα διαστέλλεται, καθώς η μέση απόσταση μεταξύ των ιόντων αυξάνεται.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΨΩΜΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτοί είναι: ο 47χρονος Βασίλης Αβραμίδης (προφυλακισμένος από τις 10 Ιανουαρίου), ο 36χρονος Θεόδωρος Μωραΐτης (προφυλακισμένος και αυτός από τις 10 Ιανουαρίου), ο 39χρονος Βύρωνας Τσερδακίδης (προφυλακισμένος από τις 3 Ιουλίου 2002) και ο 33χρονος Ιρανός Αχμέτ Νορούτη (προφυλακισμένος από τις 4 Ιανουαρίου).

Μια σχετική αύξηση της απόστασης μεταξύ δύο ιόντων κατά 1/100.000 είναι αρκετή, για να εξηγήσει την παρατηρούμενη διαστολή των περισσότερων στερεών σωμάτων.

Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους να τιμήσουν τη μνήμη του.

Στο επισκεπτήριο

Τα υγρά συμπεριφέρονται ανάλογα, αλλά, επειδή τα μόρια τους δεν είναι τόσο στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους όσο είναι στα στερεά, έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια κίνησης, και γι' αυτό, γενικά, έχουν και μεγαλύτερη ικανότητα διαστολής από ό,τι τα στερεά.

Η σύζυγος Μιράντα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, την ηρωίνη πρέπει να πέρασε στο Ψυχιατρείο κάποιος από τους συγγενείς των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου.

Τα αέρια, με τη σειρά τους, έχουν ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα διαστολής, επειδή τα μόρια τους έχουν σχεδόν πλήρη ελευθερία στην κίνησή τους.

Η κόρη Μαριάννα.

Μάλιστα, εξετάζουν τρία ενδεχόμενα: είτε η ηρωίνη να ήταν κρυμμένη μέσα σε κόκαλο από κοτόπουλο, είτε να ποτίστηκε σε υγρή μορφή με σύριγγα μέσα σε αγγούρι, είτε να ήταν κρυμμένη σε ετικέτα παντελονιού που έφεραν στο επισκεπτήριο…

Τις μεταβολές της πίεσης, του όγκου ή και των δύο στα αέρια, εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας, εύκολα μπορούμε να τις αποδώσουμε στις μεγαλύτερες ταχύτητες τις οποίες αποκτούν τα μόρια του αερίου, όταν η θερμοκρασία μεγαλώνει.

Ο πατέρας Πρόδρομος.

Εικ. 1.23 Μοριακό μοντέλο ενός στερεού κατασκευασμένο με σφαιρίδια (μόρια) και ελατήρια (ενδομοριακές δυνάμεις).

Τα αδέλφια Γιώργος - Μαρία, Χάρης - Σοφία.

Η δεξίωση στην αίθουσα του ναού.

Τελούμε την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 1999, ώρα 9.45 π.μ., στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους Συκεών, 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, κόρης, αδελφής και θείας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΚΜΠΑΣΑΝΗ

Ο σύζυγος Αθανάσιος. Τα παιδιά Μπεγίνα, Κωνσταντίνος. Τα αδέλφια Ευσεβία - Χρήστος, Κωνσταντίνα - Γεώργιος, Μαυρουδής - Παναγιώτα. Η μητέρα Μαριάνθη. Τα ανίψια. Οι συγγενείς.

Η δεξίωση στην αίθουσα του ιερού ναού.

Τελούμε την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 1999, ώρα 9.30 π.μ., στον ιερό ναό Αγίων Πάντων (κοιμητήρια Καλαμαριάς), 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, αδελφής, γιαγιάς και θείας ΕΛΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ-ΤΑΥΡΙΔΟΥ

Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους να τιμήσουν τη μνήμη αυτής.

Ο σύζυγος Παναγιώτης. Τα παιδιά Απόστολος - Μαργαρίτα, Έφη - Γιώργος. Τα αδέλφια Θεοδώρα, Κωνσταντία. Τα εγγόνια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Η δεξίωση στην αίθουσα του νεκροταφείου Καλαμαριάς.