Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ημερίδα στα δύο :: 9/2/2006 20:59:20) 

ΣΤΙΒΟΣ

Διερεύνηση της σχέσης [pic].

Ημερίδα στα δύο

α. Αν σ’ ένα σώμα δεν ασκείται δύναμη, ή ασκούνται δυνάμεις με συνισταμένη μηδέν, δηλαδή είναι ΣF = 0, τότε και η επιτάχυνση θα είναι μηδέν, δηλαδή α = 0.

Η τέταρτη ημερίδα κλειστού στίβου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί σήμερα στο υπόγειο του Αλεξανδρείου.

Αυτό σημαίνει ότι, αν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σε ένα σώμα είναι ίση με μηδέν, δεν αλλάζει η κινητική κατάσταση του σώματος.

Το αγώνισμα του επί κοντώ όμως, θα γίνει στο Καυταντζόγλειο, διότι οι ψευδοροφές που τοποθετήθηκαν στο Αλεξάνδρειο εμποδίζουν τους άλτες!

Έτσι το σώμα ηρεμεί, αν αρχικά ηρεμούσε, ή κινείται ευθύγραμμα και ομαλά αν αρχικά είχε ταχύτητα (1ος νόμος του Νεύτωνα).

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της ετήσιας γιορτής του ΣΕΓΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, έγινε χθες και όπως ανακοινώθηκε ανάμεσα στους αθλητές που θα βραβευτούν συγκαταλέγονται οι Δεβετζή, Παπαγιάννη, Τσιολακούδη, Κοκλώνη, Πιλάτου, Καρασταμάτη, Μελέτογλου, Ντόβα, Φιλιππίδης, Παπαδημητρίου, Στρατάκη και Ρεντούμη.

β. Αν σ’ ένα σώμα ασκείται σταθερή δύναμη της ίδιας κατεύθυνσης με την ταχύτητά του, τότε και η επιτάχυνση που αποκτά είναι σταθερή και το σώμα εκτελεί ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση.

ΠΟΛΟ: Η αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών ανοίγει σήμερα με την αναμέτρηση Βουλιαγμένης - Νηρέα (19.00).

Αν η δύναμη είναι αντίθετης κατεύθυνσης από την ταχύτητα η κίνηση είναι ομαλά επιβραδυνόμενη.

Για το Λεν Τρόφι γυναικών η ομάδα της Γλυφάδας βρίσκεται στο Μάντσεστερ όπου θα συμμετάσχει στον 4ο προκριματικό όμιλο.

γ. Αν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σε ένα σώμα είναι μεταβαλλόμενη τότε και η επιτάχυνση που αποκτά το σώμα θα είναι μεταβαλλόμενη.

Σήμερα θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Μάντσεστερ (21.30).

Μερικοί μαθητές πιστεύουν, ότι τα σώματα παύουν να κινούνται όταν παύσει να ασκείται σ’ αυτά δύναμη. Ποια είναι η δική σας άποψη;

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Την ισλανδική Βαλούρ Ρέικιαβικ υποδέχεται απόψε (19.00) ο Αθηναϊκός, στον πρώτο αγώνα της φάσης των "16" του Τσάλεντζ καπ γυναικών.

ΙΠΠΑΣΙΑ: Με ανοικτή επιστολή ο Ιππικός Όμιλος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας επιχείρησε να επέμβει για να ματαιώσει τη μεταγραφή της αμαζόνας από την Καβάλα, Γκλόρια Μισιριάν και ζητά την παραίτηση του προέδρου της ΕΟΙ, Ισίδωρου Κούβελου.

ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ: Άτυχες στάθηκαν οι ελληνικές ομάδες στην κλήρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 19 του μηνός στο Αλεξάνδρειο. Η Εθνική ανδρών θα αντιμετωπίσει τις Ολλανδία, Νορβηγία και Ισπανία, ενώ η αντίστοιχη των γυναικών τις Ρωσία, Ιταλία και Σουηδία.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Κοντά σε 200 μαθητές αθλητικών σχολείων βρέθηκαν χθες κορυφαίοι αθλητές, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Αθλητισμού. Οι Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου, Έλλη Μυστακίδου, Βαλέριος Λεωνίδης, Μάριος Γκιούρδας και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης Άρης Γρηγοριάδης έδωσαν χρήσιμες συμβουλές και χαρακτήρισαν τους μαθητές ως πρωταθλητές του μέλλοντος.