Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ριβαλντο :: 7/2/2006 20:45:14) 

ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Ε. Η έννοια του χρόνου

Αρωμα… Μουντιάλ

"…αντιλαμβανόμαστε το χρόνο μόνο όταν έχουμε έκδηλη κίνηση…, δε μετράμε μόνο την κίνηση με το χρόνο, αλλά και το χρόνο με την κίνηση, γιατί και τα δύο αυτά αλληλοορίζονται".

Η επιθυμία του Ριβάλντο (φωτογραφία) να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας φαίνεται πως θα γίνει πράξη. Αριστοτέλης "Τα Φυσικά". Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας, Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, με δηλώσεις του στον ισπανικό Τύπο αναφέρθηκε στον Βραζιλιάνο του Ολυμπιακού, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την συμμετοχή του στην αποστολή της σελεσάο για το επερχόμενο Μουντιάλ.

Πριν 9.000 χρόνια περίπου οι άνθρωποι άρχισαν να καλλιεργούν τη γη.

"Ο Ριβάλντο αξίζει να βρίσκεται στο τελευταίο Παγκόσμιο κύπελλο της καριέρας του.

Η εμφάνιση της γεωργίας είχε ως προϋπόθεση τη συνειδητοποίηση του βασικότερου ρυθμού που επηρεάζει τη ζωή πάνω στον πλανήτη μας, την ετήσια εναλλαγή των εποχών.

Έχει να αγωνιστεί αρκετό καιρό μαζί μας, ωστόσο η κλάση του είναι τέτοια που δεν μπορείς παρά να τον υπολογίζεις", τόνισε ο έμπειρος τεχνικός διευκρινίζοντας στην συνέχεια το κριτήριο επιλογής παικτών:

Επίσης η εναλλαγή μέρας - νύχτας, οι μεταβολές των ορατών άστρων, οι φάσεις της Σελήνης κάθε 29 ημέρες είχαν ήδη παρατηρηθεί από τη νεολιθική εποχή, δηλαδή ο άνθρωπος ήταν εξοικειωμένος με τους κοσμικούς ρυθμούς κίνησης - αλλαγής.

"Δεν επιλέγω έναν ποδοσφαιριστή επειδή πετυχαίνει τρία γκολ σε ένα παιχνίδι, ούτε τον αποκλείω μετά από μια κακή εμφάνιση.

Χρονικά διαστήματα (σε δευτερόλεπτα), από το διάστημα στο οποίο το φως διατρέχει έναν πυρήνα έως την ηλικία του σύμπαντος.

Για μένα το σημαντικότερο είναι να έχει διάρκεια στην απόδοση".

Η έννοια του χρόνου δημιουργήθηκε για να περιγράψει και να μετρήσει αυτούς τους κοσμικούς ρυθμούς που συνεχώς επαναλαμβάνονται.

Παράλληλα συνεχίζονται τα μεταγραφικά σενάρια για μεταπήδηση του "Ρίμπο" στην Φλαμένγκο, η οποία σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα θα κινηθεί για την απόκτηση του το καλοκαίρι.

Ο άνθρωπος συνειδητοποιεί το χρόνο παρακολουθώντας τις μεταβολές στον κόσμο που τον περιβάλλει. Η βιωματική αυτή αίσθηση της αέναης κίνησης όλων των κοσμικών στοιχείων δημιουργεί στο εγκεφαλικό κέντρο συναρμολόγησης και αξιολόγησης των πληροφοριών του έξω κόσμου (συνείδηση) την αίσθηση του χρόνου. Για να μπορέσει ο ανθρώπινος νους να επεξεργαστεί τις εντυπώσεις από τα γεγονότα που πέρασαν, έχει απόλυτη ανάγκη από μια βασική του λειτουργία, τη μνήμη.