Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( 2ος ομιλος (19η αγωνιστική) :: 22/1/2006 18:51:17) 

2ος ΟΜΙΛΟΣ (19η αγωνιστική)

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

11. Η διοίκηση

ΠΑΟ Κουφαλίων - Απόλλων Κρ. Βρύσης 0-0

Σε ρόλο "γεφυροποιού"

- Η διοίκηση του κράτους Νίκη Πολυγύρου - Τρίγλια 1-0

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

- Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Αλμωπός Αριδαίας - ΑΕ Κρήνης 1-0

Τη μερική αποκατάσταση της τραυματισμένης σχέσης ΗΠΑ - Ευρώπης επεδίωξε χθες ο Γ. Παπανδρέου στις συναντήσεις του με τον ομόλογό του Κόλιν Πάουελ και τη σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Κοντολίζα Ράις.

Α' βαθμός: Δήμοι και Κοινότητες Αριστοτέλης Ν. Γωνιάς - Αετός Σκύδρας 1-4

Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς η ουσιαστική απουσία κοινής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής έχει υποβαθμίσει τον ρόλο της Ε.Ε. και έχει οδηγήσει την κυβέρνηση Μπους να συνδιαλέγεται με τις ευρωπαϊκές χώρες σε διμερές επίπεδο, συνεργαζόμενη στενά με τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία, επιχειρώντας ταυτόχρονα να απομονώσει τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Β' βαθμός: Νομαρχίες Παύλος Μελάς - Ν. Καλλικράτεια 0-0

Αν και βρίσκεται πιο κοντά στις θέσεις του γαλλογερμανικού άξονα, η Ελλάδα έχει εκμεταλλευθεί την ουδετερότητα που επιβάλλει ο θεσμικός της ρόλος ως προεδρεύουσας χώρας και έχει μέχρι τώρα αποφύγει να υποστηρίξει ανοικτά τη μία ή την άλλη πλευρά στην ενδοευρωπαϊκή αντιπαράθεση και κατ' επέκταση στη σύγκρουση των δύο πλευρών του Ατλαντικού.

Για να μελετήσεις αυτό το κεφάλαιο πρέπει να θυμηθείς πώς ψηφίζεται ένας νόμος και πώς εφαρμόζεται με τα Προεδρικά Διατάγματα.

Ορφέας Σουρωτής - Ομόνοια Σίνδου 1-1

Έτσι, έχει διατηρήσει έναν "δίαυλο επικοινωνίας" με όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και την Ουάσιγκτον, η οποία χαιρέτισε την απόφαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που συνεκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η ελληνική προεδρία επιλέγοντας να την ερμηνεύσει ως ενισχυτική τής πολιτικής της στο θέμα του Ιράκ.

Θα διαπιστώσεις τη σύνδεση της Κυβέρνησης με τη Διοίκηση στη χώρα μας.

Εθνικός Αξιούπολης - ΠΑΟΝΕ 1-1

Κινούμενος σε αυτό το διπλωματικό περιβάλλον, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε χθες να αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας και της προεδρίας ως "γέφυρας" προς τις ΗΠΑ, ενώ ανάλογες ενέργειες κάνει και προς τον αραβικό κόσμο.

Τα βιβλία «Ελλάς, οι ρίζες ενός Πολιτισμού» του Γ. Καββαδία και «Μαυρόλυκοι» του Θ. Πετσάλη-Διομήδη αναφέρονται στην ανάπτυξη του θεσμού των κοινοτήτων στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, κάποιες από τις οποίες έγιναν κέντρα τοπικού πολιτισμού, όπως π.χ. τα Αμπελάκια και η Δημητσάνα.

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Μακεδονικός 1-0

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την Ουάσιγκτον μεταβαίνει στο Κάιρο για τη Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου. Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου των Εσωτερικών (www.ypes.gr) θα ενημερωθείς για το σύστημα της διοικητικής αποκέντρωσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Ρεπό: Αναγέννηση Επανομής.

Η χθεσινή συνεργασία και το δείπνο στην κατοικία του Κόλιν Πάουελ έδειξαν ότι οι προσπάθειες εκτιμώνται, έστω και αν επί της ουσίας οι δυνατότητες αποτελεσματικής παρέμβασης της Ε.Ε. αυτοαναιρούνται από την εσωτερική της διαμάχη. Για το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης πληροφορίες παρέχουν οι ιστοσελίδες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), που θα βρεις στη σελίδα 151.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Στο κεφάλαιο αυτό θα καταλάβεις τη σημασία που έχει η αυτοδιοίκηση για τη δημοκρατία, από τη στιγμή που η συμμετοχή του πολίτη στην εκλογή των τοπικών αρχόντων ενδυναμώνει το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντός του απέναντι στην κοινωνία.

B ΓΚΟΛ 1. ΠΑΟΝΕ 40 32-13 2. Αναγέννηση Επανομής 36 26-12 3. Ομόνοια Σίνδου 33 30-18 4. Νίκη Πολυγύρου 32 22-12 5. Μακεδονικός 30 24-20 6. Αετός Σκύδρας 29 24-15 7. Τρίγλια 28 19-16 8. Αλμωπός Αριδαίας 27 20-21 9. Αναγέννηση Γιαννιτσών 27 19-16 10. ΠΑΟ Κουφαλίων 23 11-12 11. Εθνικός Αξιούπολης 22 20-22 12. Απόλλων Κρ. Βρύσης 18 14-19 13. ΑΕ Κρήνης 17 20-32 14. Παύλος Μελάς 14 17-29 15. Αριστοτέλης Ν. Γωνιάς 13 16-26 16. Ορφέας Σουρωτής 13 14-24 17. Ν. Καλλικράτεια 3 7-32

Οι Δήμοι είναι θεσμός που συναντάται σε όλη την ιστορία του τόπου από την Αρχαιότητα (Κλεισθένης), το Βυζάντιο και την Τουρκοκρατία μέχρι σήμερα. Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που φέρνει πιο κοντά το λαό με τα τοπικά θέματα κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα. Το Κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις τον τρόπο που οργανώνεται η κρατική διοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.