Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( στο φιναλε της ποινης αφησε για πεμπτη φορα βαθμους στο γηπεδο του (0-0) με τη νικη :: 5/2/2006 18:46:31) 

Ο Πάουλο Κόστα με αντίπαλο τον πρώην παίκτη του Αρη Απόστολο Λιολίδη.

"Μαύρη εικόνα"

Το κράτος της Συρίας

Για… τελευταία φορά από τις γειτονικές ταράτσες οι φίλαθλοι του Άρη παρακολούθησαν τον αγώνα.

Μίκης Θεοδωράκης: Πρόκληση από τους καναλάρχες

Το κράτος της Συρίας, του οποίου ιδρυτής υπήρξε ο Σέλευκος (312-281 π.Χ.), αποτελούσε ένα μωσαϊκό εθνοτήτων με ασταθή σύνορα.

ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΑΦΗΣΕ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΦΟΡΑ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ (0-0) ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

Δήλωση - παρέμβαση για τον τρόπο που μετέδωσαν τα κανάλια το συλλαλητήριο των χιλιάδων Αθηναίων κατά του πολέμου, έκανε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης

Οι βασιλείς της Συρίας θεωρούσαν τους εαυτούς τους νόμιμους διαδόχους του Αλέξανδρου, επειδή το κράτος τους αποτελούσε το βασικό κορμό της αυτοκρατορίας του.

Μαζοχιστής ο Αρης…

Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος διέταξε τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους δημοσιογράφους να αποσυρθούν από το μέγα γεγονός, την πορεία,προβάλλοντας την εικόνα τού τέως εν μέσω μιας χούφτας υστερικών "οπαδών";

Ο Σέλευκος μετέφερε την πρωτεύουσα από τη Βαβυλώνα στην Αντιόχεια, πόλη που πήρε το όνομα του πατέρα του.

Λες και αρέσκεται να ταλαιπωρείται. Ό,τι μαζεύει ο Άρης μακριά από το γήπεδό του με κόπο, το πετάει μέσα στο Χαριλάου. Το Σάββατο το 0-0 με τη Νίκη Βόλου ήταν η πέμπτη ισοπαλία σε εννιά εντός έδρας αγώνες.

"Οι καναλάρχες και ειδικά οι υπεύθυνοι των ρεπορτάζ και των ειδήσεων συμπεριφέρονται ωσάν να μην έχουν σχέση με τον ελληνικό λαό και τα προβλήματά του.

Η επικράτεια διαιρέθηκε σε 25 σατραπείες, των οποίων τη διοίκηση είχαν αναλάβει στρατηγοί.

Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Άσχετοι, αδιάφοροι, ψυχροί, μετρούν αποκλειστικά και μόνο την τσέπη τους όταν οι άλλοι κατεβαίνουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν το υπέρτατο αγαθό, την ειρήνη, από την οποία εξαρτάται το μέλλον της πατρίδας και επομένως και το δικό τους μέλλον.

Γεωργοί από την Ελλάδα έκαναν πιο αποδοτική την εκμετάλλευση της γης με τη βελτίωση των καλλιεργειών.

Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε για άλλη μια εβδομάδα έξω από την προνομιούχο τριάδα της βαθμολογίας.

Εκτός και αν πιστεύουν οι άνθρωποι αυτοί ότι δεν έχουν σχέση ούτε με την πατρίδα ούτε με τον λαό ούτε με την ειρήνη.

Επίσημη γλώσσα του κράτους ήταν η ελληνική.

Οι απουσίες των ξένων παικτών επηρέασαν πολύ το σύνολο του Αναστόπουλου, αφού χωρίς Σανχούρχο, Γκαρσία και Κάσερες το πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και στην είσοδό της με αξιώσεις στην περιοχή ήταν περισσότερο από εμφανές.

Αυτό, πάντως, που έκαναν το περασμένο Σάββατο υπερέβη τα όρια.

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Τα βιοτεχνικά προϊόντα που είχαν ζήτηση έξω από τους τόπους παραγωγής τους ήταν: οι πάπυροι της Αιγύπτου, οι περγαμηνές της Συρίας και αργότερα της Περγάμου, τα πορφυρά υφάσματα της Φοινίκης, τα επίσης λαμπρά βαμμένα υφάσματα της Λυδίας και άλλων μικρασιατικών περιοχών, τα αραχνοΰφαντα της Αμοργού και της Κω, οι λεπτοί μάλλινοι χιτώνες του Τάραντος, τα βαμβακερά της Αιγύπτου, τα κιλίμια και τα ταπέτα της Λυδίας, της Αιγύπτου, της Βαβυλωνίας, της Περσίας, οι φαγεντιανές* και τα γυάλινα είδη της Αιγύπτου και της Συρίας, σκεύη από χρυσό και άργυρο ορισμένων εργαστηρίων της Ανατολής, μύρα και αρώματα, αντικείμενα από ελεφαντόδοντο και από σπάνια ξύλα, κοσμήματα από πολύτιμους λίθους. Μ. Σακελλαρίου, Πολιτεία, Οικονομία, Κοινωνία 336-200 π.Χ., Ι.Ε.Ε., Εκδοτικής Αθηνών, τ. Δ'., σ. 479.

Ο Πάουλο Κόστα και ο Νίκος Σκαρμούτσος έδειξαν στην επίσημη πρώτη τους ότι έχουν την ποιότητα να βοηθήσουν ουσιαστικά, αλλά δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει αυτοματισμός με τους υπόλοιπους έπειτα από δυο προπονήσεις.

Ήταν μια ανοιχτή πρόκληση προς τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας που αγωνιά μπροστά στην απειλή του πολέμου και παλεύει στο πλευρό όλων - όπως φάνηκε - όλων των λαών της Γης.

Η Αντιόχεια, η πολυάνθρωπη πρωτεύουσα του κράτους της Συρίας. Ιδρύθηκε το 300 π.Χ. από τον Σέλευκο Α' στις εκβολές του Ορόντη ποταμού. Αργότερα αποτέλεσε κέντρο για τη διάδοση του Χριστιανισμού. Εκεί οι οπαδοί του Χριστού πήραν για πρώτη φορά την ονομασία Χριστιανοί. Σήμερα η «Αντάκια» είναι μια μικρή επαρχιακή πόλη της Τουρκίας.

Ο ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ δεν παρεκτράπηκε από το αγαπημένο του 3-5-2, ενώ ο Σηφάκης παρέταξε τη Νίκη με ένα 4-3-3.

Αν ήταν σοβαροί, υπεύθυνοι, πατριώτες, όπως οι εκατοντάδες χιλιάδες ανώνυμοι που άφησαν τη ζεστασιά του σπιτιού τους για να βγουν στους δρόμους παλεύοντας για το καλό του συνόλου, δεν θα έπρεπε να αποσύρουν τις κάμερες ούτε για μια στιγμή από τη λαοσύναξη του περασμένου Σαββάτου.

Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι ως το 20λεπτο.

Ποιος αποφάσισε;

Ήλεγχαν, όσο ο Άρης ψαχνόταν στο γήπεδο το κέντρο, χωρίς όμως να γίνουν απειλητικοί.

Ποιος αποφάσισε και ποιος διέταξε τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους δημοσιογράφους να αποσυρθούν από το μέγα γεγονός, την πορεία, και να την σκεπάσουν, να την εξαφανίσουν, αναφέροντας - πράγμα πρωτοφανές - αριθμούς πολύ μικρότερους από τους πραγματικούς (κι από αυτούς που έδινε η ίδια η Αστυνομία…) για το πλήθος των διαδηλωτών και προβάλλοντας είτε τους ασήμαντους και ανύπαρκτους ουσιαστικά προβοκάτορες είτε την εικόνα του τέως εν μέσω μιας χούφτας υστερικών "οπαδών";

Σταδιακά οι "κίτρινοι" πήραν τις μονομαχίες και ανέκτησαν τον έλεγχο στο κέντρο, αρχίζοντας να πιέζουν την αντίπαλη εστία.

Θα έλεγα ότι θα πρέπει κανείς να είναι ανόητος και ανεύθυνος για να προβάλει τόσο προκλητικά - και μάλιστα την ίδια στιγμή που ο λαός μας είναι ξανά στους δρόμους - κραυγές και σύμβολα μιας άλλης εποχής που εξακολουθεί να μας πληγώνει, που είναι οριστικά παρελθόν και που αναβιώνει περιέργως μόνο στα ρεπορτάζ των ελληνικών καναλιών. Στο 18', ένα σουτ του Γκουγκουλιά, έφυγε άουτ, ενώ στο 25' έγινε η καλύτερη φάση του ημιχρόνου.

Εμείς, μεγαλόψυχα, γυρίσαμε οριστικά τη σελίδα.

Από σέντρα του Νεμπεγλέρα, ο Πάουλο Κόστα με ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στην εστία του Δινόπουλου ο οποίο την μπλόκαρε.

Καλό θα είναι να τη γυρίσουν και κάποιοι άλλοι και μαζί τους όσοι από τους υπεύθυνους των καναλιών που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, δεν έχουν γνωρίσει ακόμα όπως φαίνεται τι σημαίνει "οργή λαού". ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ο Αναστόπουλος ενίσχυσε την επίθεσή του με το Μπενίσκο αντί του Γκουγκουλιά, αλλά το γκολ δεν ήρθε, ούτε και στο φινάλε με τις κινήσεις περαιτέρω ενίσχυσης της επίθεσης με Φιλιππάκο και Βελώνη.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Στην επανάληψη η Νίκη έπαιξε για τον βαθμό, οπισθοχώρησε, έκλεισε τους διαδρόμους και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Έπειτα από αυτή την πρόκληση, πρέπει να έχουν το θάρρος να ξεσκεπάσουν τα πρόσωπά τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στις καθυστερήσεις, ο Νεμπεγλέρας "τσίμπησε" από τις προκλήσεις του Μπλιθικιώτη (αποβλήθηκε) και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη που τον έστειλε στα αποδυτήρια.

Γιατί έκαναν, εν τέλει, μια επιλογή βαθύτατα πολιτική που προκάλεσε τα δημοκρατικά και φιλειρηνικά μας αισθήματα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ της επανάληψης ήταν επίσης λίγες:

Και γι' αυτόν τον λόγο είναι καιρός να ξυπνήσουμε, γιατί διαφορετικά οι αθέατοι κυρίαρχοι της ΜΑΥΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ μπορεί να αποδειχθούν πιο δυνατοί από όλες τις χούντες, τους τρομοκράτες και τους μονάρχες".

Στο 49' ο Ντομορό μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε αρχικά ο Δινόπουλος και τελικά ο Ρουμελιώτης.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Στο 51' ο Λιολίδης σούταρε απελπιστικά άουτ.

"Γιατί κάναμε πρώτο θέμα τον τέως"

Στο 54' ο Κόστα σούταρε από κοντά άουτ και η φάση του αγώνα έγινε στο 84'.

Συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο ο ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί κάλυψαν την παγκόσμια κινητοποίηση κατά του πολέμου και κυρίως για το πώς παρουσίασαν τις συγκεντρώσεις και πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Παπαδόπουλος (κορυφαίος του Άρη, ακολούθησε ο Κόστα) σέντραρε, ο Μπενίσκος δεν πρόλαβε εξ επαφής να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο διευθυντής ειδήσεων του Mega Νίκος Χατζηνικολάου δήλωνε:

Από τη Νίκη Βόλου κορυφαίος ο Λάλικ.

"Ούτε εγώ ούτε το δημοσιογραφικό επιτελείο του Mega, που συλλογικά και ομόφωνα αποφάσισε να κάνει πρώτο θέμα στο δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου την αιφνιδιαστική επίσκεψη του τέως στην Αθήνα, διεκδικούμε το αλάθητο.

Ο Κουκλάκης έκανε κατάχρηση κάρτας, σημειώνοντας τους Γόγολο, Νεμπεγλέρα (2), Φιλιππάκο, Μπενίσκο, Ρουμελιώτη, Παπασταθόπουλο, Αβραμίδη, Κουτσογιάννη.

Αντίθετα, ακούμε με προσοχή κάθε φορά την άλλη άποψη και τη σταθμίζουμε στην απόφασή μας.

Απέβαλε και τον Μπλιθικιώτη.

Η επιλογή μας στηρίχθηκε στην πολιτική εκτίμηση ότι η αιφνιδιαστική και χωρίς προειδοποίηση της κυβέρνησης επίσκεψη του τέως αποτελούσε πρόβα μόνιμης εγκατάστασής του στη χώρα και υπέκρυπτε πολιτικά κίνητρα.

ΑΡΗΣ: Μπούτσεκ, Γόγολος, Κολτσίδας, Παπαδόπουλος, Ντομορό, Μωυσιάδης, Βαγκέλι (79' Φιλιππάκος), Νεμπεγλέρας, Κόστα, Σκαρμούτσος (84' Βελώνης), Γκουγκουλιάς (46' Μπενίσκος).

Άλλωστε, και οι τίτλοι του δελτίου μας αποδεικνύουν ότι η προσέγγιση του θέματος από το Mega υπήρξε καθαρόαιμα πολιτική.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Δινόπουλος, Αβραμίδης, Μπαλάφας, Παπασταθόπουλος, Ρουμελιώτης, Μπλιθικώτης, Λάλικ (69' Μαρκομιχάλης), Παυλίδης, Κουτσογιάννης, Λιολίδης (78' Ζιάκας), Σαϊτιώτης (90' Αναστασιάδης).

Όσο για την προβολή της αντιπολεμικής συγκέντρωσης της Αθήνας, το Mega διέθεσε περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο από κάθε άλλο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό".

Σχετικά με τη σειρά προβολής των θεμάτων και τον τηλεοπτικό χρόνο που δαπανήθηκε, ο διευθυντής ειδήσεων του Antenna Γιάννης Μιχελάκης έλεγε χθες στα "ΝΕΑ": "Θεωρώ ότι η αιφνιδιαστική άφιξη του τέως στην Αθήνα ήταν ένα γεγονός που δεν μπορούσε κανείς να το αγνοήσει. Ήταν σημαντική είδηση για την τηλεόραση, με την έννοια του "φρέσκου" που έχει και εικόνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραγκώνισε το θέμα της αντιπολεμικής διαδήλωσης. Ουσιαστικά μοίρασε το δελτίο".

Από την πλευρά του, ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Star Σταμάτης Μαλέλης αρκέστηκε στη φράση "Κανένα σχόλιο".

Οι χρόνοι που αφιερώθηκαν

Ο Antenna αφιέρωσε 22 λεπτά στον τέως και 25 λεπτά στην πορεία και τα επεισόδια. Το Mega διέθεσε συνολικά 35 λεπτά στις δραστηριότητες του Κωνσταντίνου (τα 15' λεπτά ήταν συζήτηση σε πάνελ), 10 λεπτά στα επεισόδια και άλλα δέκα ακολούθως στην αντιπολεμική πορεία. Το Star ασχολήθηκε επί 45 λεπτά με την άφιξη του τέως (και με πάνελ) και μόλις 12 με το συλλαλητήριο και τα επεισόδια. Ο Alpha "έδωσε" 7 λεπτά στον τέως και τον κάλυψε ως τρίτο θέμα στο δικό του δελτίο ειδήσεων, ενώ το Alter διέθεσε έως και 50 λεπτά (με συζητήσεις και πάνελ) στον τέως ­ σε δελτίο όμως με μεγαλύτερη διάρκεια. Αντίθετα, η κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ), που άρχισε το δελτίο της με την πορεία και τα επεισόδια του Σαββάτου, διέθεσε σαφώς λιγότερο χρόνο στο θέμα τού τέως, το οποίο ήρθε σε δεύτερη μοίρα.