Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( απειλούν με κινητοποιήσεις οι αξιωματικοί της ελας ) 

Απειλούν με κινητοποιήσεις οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΟΙ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΙΩΝΙΩΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΣΙΜΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΑΓΩΝΑ

Στόχοι

Με "δυναμικές κινητοποιήσεις" απειλούν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν πάγια αιτήματά τους, τα οποία εξέφρασαν χθες στη Θεσσαλονίκη με τη μορφή ψηφίσματος μετά την ολοκλήρωση της 4ης ετήσιας γενικής συνέλευσής τους.

Το πάθος θα κρίνει το ντέρμπι

Να είναι σε θέση ο μαθητής :

Όπως επεσήμανε στη "Μ" ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, Στράτος Κυριακάκης, "χρειάζεται να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος του αστυνομικού, καθώς το έγκλημα συνεχώς εξελίσσεται, ενώ εμείς μένουμε στάσιμοι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΩΡΟΣ

- Να αναλύει ένα σύνθετο πρόγραμμα σε απλά υποπρογράμματα.

Ο βασικός άξονας στον οποίο πρέπει να κινηθεί η πολιτεία είναι ότι ο αστυνομικός οφείλει να σταθεί στο πλευρό του πολίτη. Ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων και λογικό είναι οι τερματοφύλακες να παίζουν, ίσως, τον σημαντικότερο ρόλο στην αυριανή αναμέτρηση.

- Να διακρίνει τις συναρτήσεις από τις διαδικασίες και να επιλέγει τη χρήση διαδικασίας ή συνάρτησης για την υλοποίηση ενός υποπρογράμματος.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι πρέπει να ρίξουν το βάρος τους στην εκπαίδευση του Έλληνα αστυνομικού, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και στην απαλλαγή του αστυνομικού από καθήκοντα αλλότρια. Τόσο ο Αντώνης Νικοπολίδης όσο και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος θα επιδιώξουν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους στο ματς-κλειδί στην υπόθεση του τίτλου.

- Να περιγράφει τη δομή των υποπρογραμμάτων και να χρησιμοποιεί παραμέτρους για την επικοινωνία τους.

Είναι μεγάλης σπουδαιότητας για μας η ίδρυση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ".

Ο Νικοπολίδης υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο όπλο της ομάδας του είναι η θέληση για τη νίκη, ενώ θεωρεί ότι ο Τζόρτζεβιτς είναι ο υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος για την εστία του.

- Να καθορίζει τις περιοχές εμβέλειας των παραμέτρων.

Παραγκωνισμός της Θεσσαλονίκης

Από την πλευρά του, ο Ελευθερόπουλος πιστεύει ότι πρόκειται για ντέρμπι-εξάποντο, αφού σε περίπτωση νίκης ο Ολυμπιακός θα ξεφύγει έξι βαθμούς από τον αιώνιο αντίπαλο.

- Να συντάσσει αναδρομικά υποπρογράμματα και να συγκρίνει αναδρομικές και επαναληπτικές διαδικασίες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των αξιωματικών τόνισε ότι "αυτή τη στιγμή παρατηρείται ένας παραγκωνισμός της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα σε σχέση με την Αθήνα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των αστυνομικών διευθύνσεων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κέρδος και οι -3 βαθμοί του ΠΑΟ

Προερωτήσεις

Ενώ η περιοχή μας αποτελεί σταυροδρόμι του εγκλήματος και πέρασμα των εγκληματιών και καθίσταται προφανές ότι χρειάζονται ενίσχυση οι αστυνομικές διευθύνσεις της περιοχής, εντούτοις οι αρμόδιοι επιμένουν στην ενίσχυση μόνο της Αθήνας".

Η νίκη θα είναι… εξάποντο

- Η δόμηση ενός προγράμματος με τη μορφή ενός συνόλου μικρότερων προγραμμάτων βοηθάει τον προγραμματιστή στην ανάπτυξη ενός σύνθετου προγράμματος;

Τα κυριότερα από τα αιτήματα που διεκδικούν σήμερα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας είναι:

"Εμείς έχουμε καλή παράδοση στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Συχνά, πάντως, σε τέτοια ματς δεν μετράνε οι παραδόσεις, αλλά οι λεπτομέρειες", προειδοποιεί ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού

- Νομίζετε ότι όλα τα είδη τμημάτων προγραμμάτων επιτελούν την ίδια εργασία;

[pic]

Τα γάντια του ετοιμάζει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος για το ντέρμπι της χρονιάς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

- Πως μπορεί να οργανώνεται ένα πρόγραμμα σε μικρότερα προγράμματα;

Στη χθεσινή συνέλευση συμμετείχαν αξιωματικοί και ανθυπαστυνόμοι που υπηρετούν στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Ο 26χρονος διεθνής γκολκίπερ δηλώνει πανέτοιμος, χωρίς άγχος, και θα επιδιώξει να διατηρήσει ανέπαφη την "ερυθρόλευκη" εστία.

- Χρειάζεται τα επιμέρους προγράμματα να επικοινωνούν μεταξύ τους;

Ασφαλώς αυτό δεν θα εξαρτηθεί μόνον από τον ίδιο, αλλά και από τους συμπαίκτες του.

- Γνωρίζεις από την άλγεβρα τους αναδρομικούς τύπους;

Ο Ελευθερόπουλος περιμένει σημαντική βοήθεια του λίμπερο Πατσατζόγλου, των στόπερ Ανατολάκη, Κωστούλα, των δύο αμυντικών χαφ Ζε Ελίας, Άντζα και των δύο πλάγιων Μαυρογενίδη, Βενετίδη.

Ποια τα πλεονεκτήματα τους;

Ακόμα, πολύτιμη θεωρεί τη βοήθεια των Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλου στις στημένες φάσεις.

Όχι επεισόδια

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Άλλωστε δεν είναι στον χαρακτήρα του να μιλάει για μονομάχους σε σκληρές μάχες μέχρι τελικής πτώσεως. Δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Σκέφτεται πρώτα τον κόσμο που θα βρεθεί αύριο στη Λεωφόρο. Ο Ελευθερόπουλος δήλωσε στην "ΟΜΑΔΑ": "Το πιο σημαντικό είναι να τελειώσει το ματς ομαλά, χωρίς να γίνουν επεισόδια. Οι φίλαθλοι να φωνάξουν υπέρ της ομάδας τους και να επιστρέψουν υγιείς στις οικογένειές τους. Έτσι θα νικήσει το ποδόσφαιρο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο στις δύο ομάδες και να νικήσει ο καλύτερος. Στη Λεωφόρο θα συναντηθούν οι δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες. Και εμείς και οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να βγάλουμε τέτοια ματς μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Θα είναι πολύ όμορφο να μας μιμηθούν οι οπαδοί των δύο ομάδων. Να επιδοκιμάσουν την ομάδα τους, χωρίς να φτάσουν σε ακρότητες. Το ποδόσφαιρό μας έχει ανάγκη τα καλά ντέρμπι, χωρίς επεισόδια".

Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι με τον "αιώνιο" αντίπαλό του; Ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών το χαρακτήρισε ματς-εξάποντο: "Δεν είναι τρίποντο, όπως αποκαλεί ο περισσότερος φίλαθλος κόσμος. Είναι εξάποντο, όπως λένε οι Άγγλοι. Σε περίπτωση νίκης της ομάδας μου θα στερήσουμε τους τρεις βαθμούς από τον διεκδικητή του τίτλου Παναθηναϊκό και θα ξεφύγουμε έξι βαθμούς στην κορυφή. Και έτσι να έρθουν τα πράγματα, δεν πρόκειται να κριθεί ο τίτλος. Πρέπει να είμαστε πάντα προσγειωμένοι. Το Πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο. Ακόμα δεν έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος".

Τα "κλειδιά"

Σε ποια σημεία θα κριθεί το μεγάλο ντέρμπι; Ο Ελευθερόπουλος λέει, χωρίς να το πολυσκεφτεί:"Όποια ομάδα θα βρεθεί σε καλύτερη ημέρα θα κερδίσει το ματς. Τέτοια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ακόμα, θα μετρήσει η ψυχή. Θυμάμαι σε παλαιότερα ματς, ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος στη βαθμολογία. Οι παίκτες του είχαν καλύτερη ψυχολογία και ίσως καλύτερη ομάδα σαν σύνολο. Όμως ο Ολυμπιακός έπαιρνε το αποτέλεσμα με την ψυχή. Εμείς έχουμε καλή παράδοση στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Συχνά, πάντως, σε τέτοια ματς δεν μετράνε οι παραδόσεις, αλλά οι λεπτομέρειες".

Σε παρατήρηση για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει όλα τα ντέρμπι στον β' γύρο στη Ριζούπολη, ο Ελευθερόπουλος διαφωνεί ότι θα κρίνει τον τίτλο: "Δεν σημαίνει τίποτα. Θέλουμε τη νίκη εις βάρος του Παναθηναϊκού για να αποκτήσουμε βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ στην υπόθεση του τίτλου. Όμως τίποτα δεν κάνουμε αν χάσουμε παιχνίδια στην έδρα μας στον δεύτερο γύρο. Κάθε ματς δίνει τρεις βαθμούς. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει. Κανένας αντίπαλος δεν πρόκειται να χαριστεί στον Ολυμπιακό. Η ομάδα μου είναι το κόκκινο πανί. Επομένως, από εμάς θα εξαρτηθούν όλα. Από τη δική μας απόδοση θα κριθεί και ο τίτλος του φετινού Πρωταθλήματος. Βρισκόμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας και στο χέρι μας είναι να τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Οφείλουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση σε όλα τα παιχνίδια, είτε παίζουμε στη Ριζούπολη είτε εκτός. Ο έβδομος τίτλος περνάει από όλες τις έδρες".