Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Σχόλιο

( συγκρίσεις και απορίες :: 27/2/2006 19:56:55) 

Συγκρίσεις και απορίες ΒΙΤΡΙΝΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΗ ΠΟΝΤΙΔΑ

Να βρεθούν τα αλγεβρικά συμπληρώματα των στοιχείων της 2ης στήλης της ορίζουσας των πινάκων i) [pic] ii) [pic] και στη συνέχεια να υπολογισθούν οι [pic], [pic].

Ποια παραμονή; Ένα μυθιστόρημα βγαλμένο από την καθημερινότητα της φοιτητικής ζωής στην Αθήνα.

ΛΥΣΗ

Μετά το βαθμό που απέσπασε η Καλαμαριά στο Αιγάλεω, όχι μόνο πιστοποίησε την παραμονή της στην κατηγορία, αλλά μπορεί να κοιτά και πιο ψηλά. Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν, στο μακρινό βασίλειο της Πανεπιστημιούπολης βολόδερνε μια παρέα.

i) Έχουμε [pic] [pic] [pic].

"Δεν το κρύβουμε ότι πλέον βλέπουμε την οκτάδα", είπε ο Μάκης Κατσαβάκης μετά το παιχνίδι στο "Σταύρος Μαυροθαλλασίτης" δίνοντας το σύνθημα στους παίκτες του ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μεγάλο πράγμα οι σπουδές, αλλά είναι ψυχοφθόρο αν δεν είσαι αναίσθητος…

Επομένως, [pic].

Οι "κοκκινόμαυροι" συνεχίζουν την τρελή τους πορεία και έχουν ήδη διαψεύσει όσους τους είχαν καταδικάσει πριν να ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα. Έτσι κι εκείνοι.

ii) Έχουμε [pic] [pic] [pic] [pic]

Το συστατικό της επιτυχημένης πορείας δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι αποτελούν μία δεμένη "οικογένεια" και αυτό έχει την ευκαιρία να το διαπιστώσει κανείς παρακολουθώντας μόνο μία προπόνηση! Στην αρχή ψυχορράγησαν, μετά αναισθητοποιήθηκαν.

Επομένως [pic].

Τα θετικά αποτελέσματα έχουν δημιουργήσει κλίμα ευφορίας στους ποδοσφαιριστές και αναπόφευκτα γίνονται συγκρίσεις με την περσινή περίοδο.

Καθισμένοι ολημερίς στο Κυλικείο της Φιλοσοφικής έκαναν την επανάστασή τους.

Ρίχνοντας μία απλή ματιά στα αποτελέσματα οι "κοκκινόμαυροι" έχουν καταφέρει να βρίσκονται στο +8 από την αντίστοιχη αγωνιστική της περσινής περιόδου. Μαρία Σούμπερτ - Club Κυλικείο Πέτυχαν επτά νίκες έναντι τεσσάρων, αλλά τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι έχουν δυναμώσει στην άμυνα. Εκδ. Κέδρος, Αθήνα 2002 Σελ. 265, Τιμή: 12 ευρώ Δέχθηκαν εννέα γκολ λιγότερα (34-25) και πέτυχαν τρία τέρματα περισσότερα (21-18). Κάποτε θέλησε να απομακρυνθεί από τα γνωστά και τετριμμένα, να πετάξει από πάνω της τα παλιά σαν άχρηστο ρούχο κι αυτό έκανε. Όλα αυτά μόνο τυχαία δεν είναι και οφείλονται στην καλή δουλειά που γίνεται από τον τεχνικό της ομάδας Μάκη Κατσαβάκη και τους συνεργάτες του. Έκλεισε την πόρτα πίσω της κι έφυγε.

Ο στόχος της άνετης παραμονής έχει επιτευχθεί και η απορσία μου είναι γαιτί η διοίκηση δεν ξεκίνησε ακόμη τον προγραμματισμό για την επόμενη περίοδο.

Σαράντα χρόνια μετά, γνωστή σχεδιάστρια μόδας πλέον, επιστρέφει στη μικρή επαρχιακή πόλη που γεννήθηκε.

Αν θέλει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Δαμήλος, σε συνεργασία με τον Σερραίο τεχνικό να διατηρήσουν το βασικό κορμό της ομάδας και πάνω σ' αυτό να χτίσουν μία ομάδα που θα πάει ακόμη καλύτερα στο μέλλον πρέπει να ξεκινήσουν τις διεργασίες.

Στις λίγες ημέρες που θα παραμείνει στην πόλη της θα ανασυνθέσει τη ζωή της κομμάτι κομμάτι κι όλα θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει.

Αν δεν κινηθούν γρήγορα θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες γιατί αρκετές ομάδες του κέντρου (και όχι μόνο) γλυκοκοιτάζουν παίκτες του Απόλλωνα με πρώτο και καλύτερο τον Πάβελ Κόβατς. Κάρμεν Μαρτίν Γκαίτε - Η Επιστροφή Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικές εμφανίσεις και αυτό μόνο απαρατήρητο δεν έχει περάσει… Μτφ. Αγγελική Βασιλάκου Εκδ. Ψυχογιός, Αθήνα 2003 Σελ. 368, Τιμή: 14 ευρώ

Τέσσερις φανταστικές ιστορίες, τέσσερις σκωπτικές μεταφράσεις της πραγματικότητας, των μηχανισμών χειραγώγησης του ανθρώπου και των παράπλευρων απωλειών τους. Μπλεγμένοι σε ακραίες καταστάσεις, οι πρωταγωνιστές των διηγημάτων του Νίκου Κουνενή εισπράττουν το τίμημα που τους αντιστοιχεί - θύτες ή θύματα σε μια παράλογη πραγματικότητα.

Νίκος Κουνενής - Δημόσια Εγγραφή Εκδ. Κοχλίας, Αθήνα 2002 Σελ. 208, Τιμή: 8.90 ευρώ

«Εκατό χρόνια έζησα και τίποτα δεν έζησα», συνήθιζε να λέει ο Στάθης στα τελευταία χρόνια της ζωής του, φράση που σε έβαζε να σκεφτείς αν τελικά υπάρχει ζωή, όπως την εννοούμε. Γιατί ο Στάθης πέρασε πολλά: γάμους, πείνες, πολέμους, προσφυγιά. Εδώ παρακολουθούμε τη ζωή του, από το 1889, σε ένα χωριουδάκι του Πόντου, δίπλα στη Μαύρη Θάλασσα, όταν έφηβος ακόμη μάθαινε από τη Φεϊζέ χανούμ, την περίφημη χειρομάντισσα Τσιγγάνα της περιοχής, ότι κάπου στη μέση της ζωής του τον περίμενε μεγάλη μπόρα.

Χρήστος Αντωνιάδης - Ταξίδι Σε Δίσεκτο Αιώνα Εκδ. Πατάκη, Αθήνα 2002 Σελ. 373, Τιμή: 17 ευρώ

Κόρη του καθηγητή, συγγραφέα και ερασιτέχνη ζωγράφου Ferdinand Vivier (που έζησε στην Ελλάδα), η Gisele Vivier (1915-1999) δίδαξε για πενήντα χρόνια γαλλικά, λογοτεχνία και φιλοσοφία στη χώρα μας. Η ζωή της θα μπορούσε να είναι μυθιστόρημα. Αλλά και η αγάπη της για τη δουλειά της επίσης. Αυτοί που την αποχαιρέτησαν (το 1999) οργάνωσαν στη μνήμη της αυτή την έκδοση με βιογραφικά στοιχεία, φωτογραφίες, κείμενα δικά της, φίλων και μαθητών της. Την επιμελήθηκε ο Νίκος Δήμου.

Madame! - Αφιέρωμα Στη Gisele Vivier Εκδ. Opera, Αθήνα 2003 Σελ. 166, Τιμή:11 ευρώ

Ο συγγραφέας Μενέλαος Χριστόπουλος επιχειρεί μια - όσο γίνεται - σαφή και σύντομη παρουσίαση των σωζόμενων τραγωδιών της κλασικής εποχής, με στόχο να φανεί η επιλεκτική συνθετική διαδικασία που οδηγεί τον τραγικό ποιητή να δώσει στο δράμα ένα συγκεκριμένο αφηγηματικό περιεχόμενο.

Μενέλαος Χριστόπουλος - Μιμήσεις Πράξεων - Αφήγηση Και Δομή Στις Τραγωδίες Των Κλασσικών Χρόνων Εκδ. Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2002 Σελ. 197, Τιμή:13.90 ευρώ

ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

Ένα συλλεκτικό άλμπουμ με σκληρό εξώφυλλο και πολλές ιστορίες της σκανταλιάρας μικρούλας - Μικρής Λουλούς - που γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1935 από τη Marge. Θα βρείτε επίσης το βιογραφικό της δημιουργού της, την ιστορία του πρώτου έγχρωμου τεύχους «Little Lulu», Το Ημερολόγιο της Σκανταλιάς, στοιχεία για τις 26 κινηματογραφικές ταινίες από την Paramount Pictures κ.ά.

Marge - Η Μικρή Λουλού Εκδ. Modern Times, Αθήνα 2003 Σελ.95, Τιμή: 18 ευρώ