Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Θλίψη… ΝΑΙ

10.5.2 Ορισμός και κλήση διαδικασιών

"Βρίσκομαι στον πάτο του χωνιού", ομολογεί η Ε.Α., που υπέστη κακοποίηση βαριάς μορφής.

Συνεκμετάλλευση

Κάθε διαδικασία έχει την ακόλουθη δομή. Η άτυχη γυναίκα κοιτά τη ζωή, αλλά πια δεν θέλει να τη ζει.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Όνομα (λίστα παραμέτρων) "Προτιμώ να βλέπω τηλεόραση και να ζω μέσα από τις ζωές των άλλων, παρά να βγω έξω εγώ και να έρθω σε επαφή με άλλους ανθρώπους".

Ακούγοντας ή διαβάζοντας ο απλός πολίτης τις ανακοινώσεις των δύο ΚΤΕΛ Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης, αντί να του παρέχονται έτσι τα στοιχεία για να κατανοήσει το πρόβλημα και να ταχθεί τελικώς υπέρ της αντιμετώπισης και της αλήθειας, απεναντίας τού δημιουργείται σύγχυση και σοβαρός προβληματισμός γύρω από το ποιο τελικά είναι το δίκαιο και το σωστό και αν αυτό ταυτίζεται με τη βούληση του νομοθέτη.

Τμήμα δηλώσεων Η Ε.Α. είναι μητέρα δύο παιδιών.

Όλα όσα λέγονται και γράφονται σχετικά με το πρόβλημα και τις διαστάσεις του, είτε τις γενικές είτε τις επιμέρους, όποιες διαπραγματευτικές προτάσεις και αν τίθενται άνωθεν ή εκ των κάτω, ένα και μόνο σημείο αναφοράς έχουν: την εκμετάλλευση της λεωφορειακής γραμμής Ηρακλείου - Χανίων και ουδέν έτερον.

ΑΡΧΗ εντολές Ενός κοριτσιού και ενός αγοριού.

Αναπόδραστη επομένως προτεραιότητα είναι η διευθέτηση του θέματος αυτού.

ΤΕΛΟΣ_ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Όπως λέει η ίδια, "κάνω τα πάντα για να ξεχάσουν τα παιδιά μου ό,τι είδαν.

Οι κανόνες της απλής λογικής και του δικαίου ταυτόχρονα επιβάλλουν για την επίλυση της διαμάχης των δύο ΚΤΕΛ, να υπάρξει συνεκμετάλλευση της γραμμής Ηρακλείου - Χανίων. Το όνομα της διαδικασίας είναι οποιοδήποτε έγκυρο όνομα της ΓΛΩΣΣΑΣ.

Εγώ πάντως δε θέλω να ξαναδώ κανέναν, και ιδιαίτερα άντρες.

Με τη συνεκμετάλλευση της γραμμής αυτής θα διευρυνθεί ταυτόχρονα και η εκμετάλλευση από τα δύο ΚΤΕΛ όλων των δρομολογίων της Κρήτης.

Η λίστα παραμέτρων είναι μια λίστα μεταβλητών, των οποίων οι τιμές μεταβιβάζονται προς τη διαδικασία κατά την κλήση ή/ και επιστρέφονται στο κύριο πρόγραμμα μετά το τέλος της διαδικασίας.

Μπορώ να πω ότι φοβάμαι πολύ, ότι έστω και να μιλήσω με κάποιον, θα κάνει ό,τι έκανε ο ίδιος ο άντρας μου" και συμπληρώνει, "δεν ξέρω πώς έγιναν έτσι τα πράγματα.

Έτσι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ουσιαστική συνένωση των δύο ΚΤΕΛ.

Στο σώμα της διαδικασίας μπορούν να υπάρχουν οποιεσδήποτε εντολές της γλώσσας. Εγώ ξεκίνησα με όνειρα για ένα σπίτι, για μια οικογένεια και όλα άλλαξαν.

Κάθε διαδικασία εκτελείται όταν καλείται από το κύριο πρόγραμμα ή άλλη διαδικασία.

Οι γιορτές έγιναν μαρτύριο.

Η κλήση σε διαδικασία πραγματοποιείται με την εντολή ΚΑΛΕΣΕ, που ακολουθείται από το όνομα της διαδικασίας συνοδευόμενο μέσα σε παρενθέσεις με τη λίστα παραμέτρων. Μερικές στιγμές ένιωσα ότι ο μόνος που έφταιγε ήμουν εγώ".

Η γενική μορφή της εντολής ΚΑΛΕΣΕ είναι

Όλες αυτές τις ημέρες των εορτών, η Ε.Α. το μόνο που έκανε είναι να υποδεχτεί το νέο έτος φυλακισμένη στο σπίτι και στον εαυτό της.

Σύνταξη

"Και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά πέρασα πολύ άσχημα.

ΚΑΛΕΣΕ όνομα-διαδικασίας (λίστα-παραμέτρων)

Ήμουν μόνη και φανταζόμουν πώς θα ήταν τα πράγματα αν δε μου συνέβαινε αυτό.

Παράδειγμα

Αν μπορούσα, θα γύριζα το χρόνο πίσω και θα έφευγα.

ΚΑΛΕΣΕ Πράξεις (Α, Β, Διαφορά)

Τώρα όμως δεν μπορώ, γιατί έχω και παιδιά".

Λειτουργία

Η Ε.Α. προσθέτει "είμαι σίγουρη ότι δε θα αφήσω κανένα να με αγγίξει.

Η εκτέλεση του προγράμματος διακόπτεται και εκτελούνται οι εντολές της διαδικασίας που καλείται.

Δε χρειάζομαι φίλους.

Μετά το τέλος της διαδικασίας η εκτέλεση του προγράμματος συνεχίζεται από την εντολή που ακολουθεί.

Καλύτερα να μείνω μόνη, αν και ονειρεύομαι να αποκτήσω και εγώ μια φυσιολογική ζωή όπως όλες οι γυναίκες, που ντύνονται καλά, χαμογελάνε, μιλάνε άνετα σε όλους και μπορούν ακόμη και κάνουν όνειρα.

Η λίστα των παραμέτρων ορίζει τις τιμές που περνούν στη διαδικασία και τις τιμές που αυτή επιστρέφει.

Αν υπήρχε Άγιος Βασίλης και με ρωτούσε τι θέλω να μου φέρει, θα του ζητούσα μια καινούργια ζωή".

Η λίστα παραμέτρων δεν είναι υποχρεωτική.

Στο προηγούμενο παράδειγμα η κλήση των δύο διαδικασιών έγινε με τις εντολές ΚΑΛΕΣΕ Είσοδος_δεδομένων(R) ΚΑΛΕΣΕ Εκτύπωση(Ε)

Σε κάθε περίπτωση κλήσης διαδικασίας μπορεί να γίνεται πέρασμα τιμών μέσω της λίστας παραμέτρων. Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση της διαδικασίας Είσοδος_δεδομένων γίνεται επιστροφή στο κύριο πρόγραμμα της τιμής της ακτίνας, ενώ στη διαδικασία Εκτύπωση γίνεται μεταβίβαση της τιμής του εμβαδού από το κύριο πρόγραμμα στη διαδικασία. Δηλαδή, η Είσοδος_δεδομένων δέχεται μια τιμή από πληκτρολόγιο, την εκχωρεί στη μεταβλητή Αριθμός και κατά την επιστροφή (μετά το τέλος της διαδικασίας) γίνεται μεταβίβαση αυτής της τιμής στη μεταβλητή R του κύριου προγράμματος. Αντίθετα στη διαδικασία Εκτύπωση κατά την κλήση της μεταβιβάζεται η τιμή της μεταβλητής Ε του κύριου προγράμματος στη μεταβλητή Αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα κάθε διαδικασία έχει από μία παράμετρο. Στη γενική περίπτωση μπορούν να υπάρχουν καμία, μία ή περισσότερες παράμετροι. Όταν υπάρχουν πολλές παράμετροι, τότε άλλες χρησιμοποιούνται για να μεταβιβάσουν τιμές στη διαδικασία και άλλες για να επιστρέψουν τιμές στο κύριο πρόγραμμα.

Κάθε διαδικασία ή συνάρτηση μπορεί να καλείται από το κύριο πρόγραμμα ή άλλη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση μετά το τέλος της εκτέλεσης της διαδικασίας γίνεται επιστροφή ακριβώς μετά το σημείο απ' όπου κλήθηκε.

Στη συνέχεια παρουσιάζεται το παράδειγμα 2 υλοποιημένο στις γλώσσες Pascal και Basic.

Προγραμματιστικό περιβάλλον Pascal

PROGRAM example2; VAR r,e:REAL; FUNCTION area(r:REAL):REAL; BEGIN area:=pi*sqr® END; PROCEDURE input(var x:REAL); BEGIN REPEAT write (`Δώσε την ακτίνα:'); readln(x) UNTIL x>0; END;

PROCEDURE output(result: REAL); BEGIN writeln (Το εμβαδό είναι :',result:6:2) END; BEGIN input®; e:=area®; output(e) END.

Προγραμματιστικό περιβάλλον Basic ` Παράδειγμα 3 DECLARE SUB Eisodos (nb!) DECLARE SUB Ektypwsh (res!) DECLARE FUNCTION Emvado! (r!) CLS CALL Eisodos® e = Emvado® CALL Ektypwsh(e) END SUB Eisodos (nb) DO INPUT "Δώσε την ακτίνα : ", nb LOOP UNTIL nb > 0 END SUB SUB Ektypwsh (res) PRINT "Το εμβαδό του κύκλου είναι :"; res END SUB FUNCTION Emvado ® pi = 3.14 Emvado = pi * r ^ 2 END FUNCTION