Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( ο ιδανικός συμπαίκτης :: 30/1/2006 21:21:29) 

Ο ιδανικός συμπαίκτης σύντομα

Όσο μπορείς

ΕΝΤΑΞΕΙ, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, αλλά κάποιες φορές το "ένδεκα αυτοί, ένδεκα και 'μεις" πάει περίπατο, με την ομάδα να υποκλίνεται στη μονάδα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: Τέτοιο παιχνίδι ήταν του Ηρακλή με την ΑΕΚ. Φραστική επίθεση στον πρόεδρο της ΚΕΔ, Σταύρο Δουβή, έκανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας της κλήρωσης διαιτητών, ο μάνατζερ του Ολυμπιακού, μην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες. Παιχνίδι αποθέωση του ενός: του Σάββα Κωφίδη. Σταύρος Ελληνιάδης. Μην την εξευτελίζεις πιαίνοντάς την, γυρίζοντας συχνά κι εκθέτοντάς την στων σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινήν ανοησία, ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ του ανθρώπου, που βρίσκεται στον πάγκο του Ηρακλή, αλλά σου δίνει την εντύπωση ότι περισσότερο λειτουργεί ως ποδοσφαιριστής, παρά ως προπονητής.

Στην προτροπή τού κ. Δουβή να συζητήσουν, ο Ελληνιάδης απάντησε "θα μιλήσω και θα φύγω", ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι "κάνετε κακό στο μπάσκετ, επειδή λειτουργείτε με πολιτική".

Κ.Π. Καβάφης (1863-1933): Κορυφαίος νεοέλληνας ποιητής από την Αλεξάνδρεια. Το λέει και ο ίδιος άλλωστε, ότι προπονητής έγινε κατά τύχη.

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού παρέδωσε στην ΚΕΔ διαμαρτυρία της ΚΑΕ και κασέτες από αγώνες και αποχώρησε.

Σήμερα το έργο του έχει αποκτήσει παγκόσμια προβολή και αναγνώριση. Με μία διαφορά, όμως.

Η ΚΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία "θεωρεί την παρουσία και τη συμπεριφορά τού εκπροσώπου της ΚΑΕ Ολυμπιακός απαράδεκτη".

Ο Κωφίδης δεν ήταν απλώς ένας ακόμη καλός ποδοσφαιριστής, αλλά για όσους θυμούνται ο ιδανικός συμπαίκτης. Επίσης: Η Επιτροπή εξέτασε το βίντεο του αγώνα Ηράκλειο - Άρης, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις κινείται η μπασκέτα, χωρίς όμως αυτό να εχει συνέπεια απώλεια καλαθιού.

ΕΤΣΙ τον νιώθουν και οι παίκτες του Ηρακλή.

Κάλεσε μάλιστα το Ηράκλειο να λάβει μέτρα για αυτό το θέμα.

Συμπαίκτη.

ΠΑΟΚ

Κι αυτό σε συνδυασμό με κάτι που είχε πει δύο εβδομάδες πριν ο Γιώργος Γεωργιάδης, εξηγεί πως οι τακτικές και τα συστήματα δεν είναι το παν στο ποδόσφαιρο.

"Μας περιμένει πολύ σκληρή μάχη.

"Συνήθως κάποιοι γίνονται προπονητές με δημόσιες σχέσεις και άλλα.

Μέσα από τα δύσκολα, όμως, γίνονται οι καλές ομάδες", δήλωσε ο Μπάνε Πρέλεβιτς για το κλασικό ντέρμπι κατά του Άρη.

Ο Κωφίδης είναι χαμηλών τόνων, αλλά έχει ψυχή.

Ο "Δικέφαλος" υποδέχεται χωρίς προβλήματα τους "κίτρινους" και όπως έδειξε στο παιχνίδι κατά της Χέμοφαρμ βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ό,τι πιστεύει το λέει.

"Αυτά τα παιχνίδια έχουν πάντα ιδιαιτερότητες.

Είναι αυθεντικός" είχε πει ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ποδοσφαιρικές εικόνες στο φετινό Ηρακλή και είχε δίκιο.

Δεν έχει καμία σημασία η βαθμολογική θέση των ομάδων", συνέχισε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Διότι είτε το θυμόμαστε όλο και πιο σπάνια, είτε το έχουμε ξεχάσει εντελώς, το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ένα παιχνίδι, ακόμη και για τους επαγγελματίες του.

Ο Κώστας Βασιλειάδης είπε στάθηκε στην παρουσία στελεχών ομάδων του ΝΒΑ στο προχθεσινό παιχνίδι του Τσάμπιονς Καπ:

Παιχνίδι, το οποίο όσο προσοδοφόρο ή όχι είναι, καταντάει μαρτύριο όταν παίζεται χωρίς διάθεση και έμπνευση.

"Ήταν ένα κίνητρο και για μας.

Αυτό είναι που προσφέρει απλόχερα ο Κωφίδης και όχι πινακάκια με συστήματα. .

Ήταν ευκαιρία για να μας γνωρίσουν.

ΒΛΕΠΕΙΣ τους παίκτες του Ηρακλή και το καταλαβαίνεις.

Νομίζω ότι δεν ήρθαν μόνο για έναν παίκτη.

Να έχουν απαλλαγεί από το βάρος του αποτελέσματος, να γουστάρουν να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Ήρθαν για όλους".

Και να το κάνουν καλά, είτε νικούν όπως με την ΑΕΚ, είτε χάνουν όπως στο Καραϊσκάκη.

ΑΕΚ

Κι αυτός, ο κατά τύχην προπονητής, να μην στέκεται στο αποτέλεσμα, όπως το προχθεσινό 4-0, αλλά στη χαρά για το καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο που αποδίδει ο Ηρακλής.

Τον Δήμο Ντικούδη επισκέφτηκε στο τέλος της προπόνησης της ΑΕΚ ο σκάουτερ των Τορόντο Ράπτορς, Τζιμ Κέλι, και του υπενθύμισε πως η ομάδα τού ΝΒΑ δεν έχει πάψει να ενδιαφέρεται για αυτόν.

ΥΓ. Πριν από λίγες μέρες δέχθηκε να επιλέξει μουσική heavy metal στον "Libero".

"Θα ξανάρθω να σε δω στα πλέι οφ του πρωταθλήματος", είπε ο Αμερικανός σκάουτερ (ανιχνευτής ταλέντων) στον Λαρισαίο πάουερ φόργουορντ, ανανεώνοντας ουσιαστικά το ραντεβού τους.

Ενα από τα κομμάτια που έπαιξε ήταν το "United (we stand)" των Judas Priest. Ρωτήθηκε πού το αφιερώνει. "Στον Ηρακλή… " είπε. Την Κυριακή φάνηκε, όταν εκείνη τη μέρα τον άκουσαν 10.000 Ηρακλειδείς.

PLAYLIST: Τι άλλο… Judas Priest και "United (we stand)".