Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ 2-0 ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ

Πώς να οργανώσεις τις πληροφορίες που συγκεντρώνεις κάθε φορά

Γιάννης Τσαχειλίδης Πειραιά

«Βαφτίστηκα μέσα στα ριζίτικα»

Η σωστή οργάνωση και ταξινόμηση των πληροφοριών θα σε βοηθήσει να χρησιμοποιήσεις αποτελεσματικά τις πληροφορίες που συγκεντρώνεις κάθε φορά. Αυτό μπορείς να το πετύχεις: • δημιουργώντας ένα δικό σου αρχείο (ντοσιέ, ατομικό φάκελο κτλ.) • με τη βοήθεια του Η/Υ, δημιουργώντας αρχεία και φακέλους • με πίνακες ανακοινώσεων στο δωμάτιο σου, στην τάξη σου ή στο σχολείο σου.

Καλή διαιτησία από τον Πειραιώτη.

ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ

Καλύτερη μαρτυρία από τα συγχαρητήρια που πήρε από την επίσημη Ξάνθη (που δεν διστάζει να διαμαρτυρηθεί έντονα για αποφάσεις σε κάθε ευκαιρία) μάλλον δεν μπορεί να υπάρξει. Οι χορδές της λύρας παίρνουν φωτιά, ο ήχος συγκλονίζει και ο Ψαραντώνης χαμηλόφωνα μάς τραγουδά:

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

«Ζηλεύω του σταυραετού/ απού πετά στα νέφη και παίζει με τις αστραπές/και με τ'αστροπελέκια»

Θανάσης Μπριάκος Ηπείρου

Ήταν κάτι σαν πρόβα για τις εμφανίσεις του (απόψε, αύριο και μεθαύριο) στη μουσική σκηνή «Φωνές Cafe-live», όπου θα παίξει και θα τραγουδήσει γνωστά ριζίτικα και άγνωστα παραδοσιακά τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και διαφόρων περιοχών της χώρας.

Στο πρώτο μέρος ήταν… δωδέκατος παίκτης του Ολυμπιακού.

Η παράδοση είναι η πραγματική φωνή του λαού, η αληθινή τέχνη που αντιστέκεται.

Αρνήθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ και έδωσε πολλά φάουλ έξω από την περιοχή του Φερνάντεζ για να εκτελέσει ο Ριβάλντο.

Υπερασπίζεται με πάθος την αυθεντική ελληνική μουσική, την παίζει και την τραγουδά με τη μοναδική και ιδιότυπη φωνή του, ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης) και λέει στα «ΝΕΑ» ότι:

Μετά οι "ερυθρόλευκοι" δεν χρειάστηκαν περισσότερη βοήθεια για τη νίκη.

«Τα ριζίτικα είναι μουσικοποιητικά αριστουργήματα, που ξεχειλίζουν από υπερηφάνεια και αλήθεια.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0

Είναι η πηγή της βυζαντινής μας μουσικής.

Μάκης Ευθυμιάδης Δράμας

Εγώ "βαφτίστηκα" μέσα σ' αυτά τα τραγούδια, σ' αυτές τις μουσικές.

Ανέχθηκε παραπάνω από όσο έπρεπε το δυναμικό ως και σκληρό παιχνίδι.

Πάνω στις φόρμες των ριζίτικων γράφω και τραγουδώ.

Έδειξε μόνο μια κίτρινη και αυτό τελικά καλλιέργησε εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να παρασυρθούν σε ενέργειες εκτός ελέγχου.

Δημιουργώ και νιώθω μια απέραντη ικανοποίηση ότι υπηρετώ τη μουσική τέχνη.

ΑΕΚ - ΙΩΝΙΚΟΣ 2-1

Είμαι περήφανος - τονίζει ο Ψαραντώνης - που η νεολαία μάς με ακούει με προσοχή και με στηρίζει.

Δημήτρης Καλόπουλος Θεσσαλονίκης

Αυτό το γεγονός μού δημιουργεί μια ανάταση, μια διαρκή ανανέωση και κάθε φορά που παίζω και τραγουδώ νομίζω πως πετώ στα ύψη.

Το παιχνίδι κρίθηκε στις καθυστερήσεις, αλλά ο Θεσσαλονικιός διαιτητής κράτησε σωστά (παραπάνω από τα συνηθισμένα) τον έξτρα χρόνο αφού δόθηκαν αφορμές κυρίως από τους παίκτες του Ιωνικού.

Ακόμα περισσότερο όμως, λέει ο Ψαραντώνης, νιώθω συγκίνηση όταν τα τραγούδια μου και οι μουσικές μου, που κινούνται πάντα στη βυζαντινή γραμμή, έχουν απήχηση στο εξωτερικό.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι τελευταίοι μου δίσκοι - σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας με την οποία συνεργάζομαι - φτάνουν από την Ευρώπη έως την Αυστραλία κι από τις χώρες της Αφρικής έως την Ινδονησία.

Αντώνης Κουκλάκης Χανίων

Σας μιλώ με ειλικρίνεια και μπέσα, ότι ποτέ δεν με ενδιέφερε η εμπορική επιτυχία, το χρήμα, παρά μόνο η αναγνώριση της μουσικής παράδοσης της Κρήτης, της Ελλάδας ολόκληρης.

Εύκολο έργο είχε ο Κρητικός στα Λιόσια, κυρίως λόγω της πολύ μεγάλης ποιοτικής διαφοράς των δύο ομάδων.

Δάκρυσα όταν πρόσφατα μού έγινε τιμητική διάκριση στο διεθνές Φεστιβάλ των Τεσσάρων Ηπείρων που έγινε στις Άλπεις (στα σύνορα Γαλλίας - Ελβετίας) και οι εφημερίδες έγραψαν:

Μοίρασε το καρπούζι στη μέση και ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητος.

Ο Αντώνης Ξυλούρης με το συγκρότημά του μάς φέρνει την παράδοση και την τέχνη της Ελλάδας, μια κραυγή που έρχεται από το νησί των θεών, την ιστορική Κρήτη».

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-2

INFO

Χριστόφορος Ζωγράφος Αθήνας

Απόψε, αύριο, Κυριακή, 10.30 μ.μ. Στις «Φωνές Cafe-live» (Αρτέμωνος 9, Νέος Κόσμος.

Σ' ένα δύσκολο παιχνίδι, λόγω της σημασίας του, και για τις δύο ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους στην κατηγορία, απένειμε δικαιοσύνη και δεν επηρέασε σε καμία στιγμή την εξέλιξη του αγώνα.

Τηλ. 210-9270.628).

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 0-0

Είσοδος 15 ευρώ, με ποτό.

Δημήτρης Στυλιαράς Αιτ/νίας

Βοηθήθηκε από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, που δεν έδωσαν πολλές αφορμές με το παιχνίδι τους και είχε μια καλή διαιτησία. Μόνο μια φορά χρειάστηκε να κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας.

ΛΑΡΙΣΑ - ΟΦΗ 1-0

Γιάννης Φλαμπούρης Αθήνας

Οι Κρητικοί διαμαρτύρονται έντονα για τις αποφάσεις του στις δυο αποβολές. Αρχικά στην κόκκινη κάρτα του Μηνά Πίτσου (με δεύτερη κίτρινη) και κατόπιν στην αποβολή του Μύρωνα Σηφάκη (για διαμαρτυρία) από τον πάγκο.