Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Στην πόλη Χαρμπίν της Κίνας πραγματοποιείται το 22ο Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού. Κτίρια ολόκληρα, σαν αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία, δεν είναι τίποτα άλλο παρά εφήμερα δημιουργήματα από πάγο, τα οποία φωτίζονται, για να θυμίζουν κανονικό οικοδόμημα. ΠΗΓΗ:ΑΠΕ/MICHAEL REYNOLDS

Πολεμικό κλίμα στην οικονομία

Η διάδοση του Χριστιανισμού

Το έτος Μότσαρτ στην Αυστρία, για την επέτειο των 250 χρόνων από τη γέννηση του συνθέτη, δεν γιορτάζεται μόνο με εκδηλώσεις. Παράλληλα κυκλοφορούν κάθε είδους προϊόντα αφιερωμένα στο μουσικό, από γιαούρτια μέχρι κρουασάν, που φέρουν την… υπογραφή του. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/HANS KLAUS TECHT

Νέες δυσμενέστερες προβλέψεις για τις χώρες της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης

Η νέα θρησκεία είναι φορέας πραότητας και παρηγοριάς.

Η ομάδα Cirque Du Soleil ή Τσίρκο του Ήλιου, αν προτιμάτε, είναι γνωστή διεθνώς για τις μοναδικές παραστάσεις της με χορευτικά ακροβατικά. Μία ανάλογη εμφάνιση κάνει και αυτόν τον καιρό (έως τις 12 Φεβρουαρίου) στο Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου, όπου παρουσιάζει τη νέα παράστασή της με τον τίτλο "Αλεγκρία". ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/GEOFF CADDICK

Στον ρυθμό του επερχόμενου πολέμου κινείται πλέον η ευρωπαϊκή, αλλά και η ελληνική οικονομία. Τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες περιέχουν δυσμενέστερες προβλέψεις και μέτρα άμυνας.

Αυτός είναι ο λόγος που κερδίζει οπαδούς σε όλες τις επαρχίες της αυτοκρατορίας.

Η παγωνιά που επικράτησε πριν από λίγες ημέρες σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως και στο Μπέρμινγχαμ της Αγγλίας, κάλυψε τα πάντα. Ακόμη και τον περίτεχνο ιστό της αράχνης που εικονίζει η φωτογραφία. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/STEPHEN POND UK AND IRELAND OUT

Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομίας εξέτασαν τη δυνατότητα μιας κοινής γραμμής άμυνας απέναντι στους κινδύνους του πιθανού πολέμου, η οποία θα περιλαμβάνει μείωση της φορολογίας στα καύσιμα και μείωση των επιτοκίων.

Κυρίως ο Χριστιανισμός προσελκύει αρχικά τους φτωχούς πληθυσμούς των μεγάλων πόλεων.

Κι αυτό γιατί ήδη είναι φανερά τα σημάδια μιας νέας υποχώρησης της οικονομικής ανάπτυξης, που αυξάνει τους κινδύνους να εκδηλωθεί ύφεση στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Η ύπαιθρος, περισσότερο δεμένη με τις παραδόσεις, παραμένει, για πολύ, πιστή στην αρχαία θρησκεία.

Ενδεικτικό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να γνωστοποιήσει νέα δυσμενέστερη πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, από το 1,8% που προέβλεπε το φθινόπωρο του 2002, ενώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα πέσει φέτος στο μισό του 2002.

Σιγά-σιγά όμως ο Χριστιανισμός αποκτά οπαδούς και ανάμεσα στους ανώτερους οικονομικούς, πνευματικούς και διοικητικούς κύκλους και μερικές φορές αγγίζει και μέλη του αυτοκρατορικού περιβάλλοντος.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα οι τιμές των καυσίμων πήραν φωτιά λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου, με αποτέλεσμα να σαρώνει την αγορά κύμα ανατιμήσεων, βοηθούσης και της κακοκαιρίας. Τον Φεβρουάριο, λόγω των εξελίξεων αυτών, αναμένεται να σημειωθεί σημαντική αύξηση του πληθωρισμού, μετά την υποχώρηση του Ιανουαρίου.