Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Σύντομη είδηση

( τα κενά είναι… παλιά - φροντίδα για όλους - τους φόρεσε τα γυαλιά - προεκλογική πίτα :: 7/2/2006 19:21:28) 

ΣΤΗΛΗ: ΠΑΡΑ(ΠΟΛΗ)ΤΙΚΑ ΑΕΚ

Βασικά στοιχεία του μαθήματος

Τα κενά είναι… παλιά

Με «νέα» άμυνα κόντρα στον Ακράτητο

- Κατά τη διδασκαλία του Χριστού στον καινούριο τρόπο ζωής, που ο ίδιος φανέρωσε και προέβαλε, ισχύει ένα κριτήριο για την αξία της ζωής των ανθρώπων.

Τα διδακτικά κενά της επόμενης χρονιάς καταγράφουν αυτές τις ημέρες οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Κατά τα 3/4 αλλαγμένη θα είναι αναγκαστικά η άμυνα της ΑΕΚ στον αυριανό (4.45 μ.μ.) εντός έδρας αγώνα της, με τον Ακράτητο. Με αυτό θα κριθούν κάποτε οι πράξεις όλων.

Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να διαπιστωθούν οι ελλείψεις, έτσι ώστε να γίνουν με ορθολογικότερο τρόπο οι μεταθέσεις. Η άμυνα, λοιπόν, πονοκεφαλιάζει τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ο οποίος ψάχνει να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις, αφού τρεις από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του έχουν τεθεί νοκ άουτ λόγω τιμωρίας, ενώ ένός ακόμα η συμμετοχή είναι αμφίβολη.

Αυτό είναι η έμπρακτη εκδήλωση αγάπης ή η παράλειψή της.

Όμως, όπως σχολιάζουν συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης, τα κενά που "βγάζουν" τώρα είναι βάσει της παλιάς δομής των ΤΕΕ και όχι των επαγγελματικών λυκείων, που θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι Κασάπης, Μπορμπόκης συμπλήρωσαν τρεις κίτρινες κάρτες στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Μαουρίτσιο Ράιτ έξι (θα απουσιάσει και από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα).

- Αυτό κρίνει αποφασιστικά τον καθένα για τώρα και για πάντα. "Κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» δεν μπορεί να υπολογίζει τον Μιχάλη Καψή, ενώ ο Μίκαελ Κρέικ έχει ίωση και ο Ντούσκο θα περιμένει να δει πώς θα είναι στη σημερινή προπόνηση για να αποφασίσει αν θα τον χρησιμοποιήσει ή όχι. - Το να είναι κάποιος κοντά στον Θεό ή μακριά του, είναι συνέπεια των καλών ή κακών επιλογών και πράξεων ή παραλείψεων του προς τους συνανθρώπους.

Τα προβλήματα θα εντοπιστούν πάλι κατά την εφαρμογή του νέου θεσμού", ανέφερε εκπαιδευτικός, μιλώντας στη "Μ".

Χθες, πάντως, ο Ολλανδός αισθανόταν λίγο καλύτερα. Ο Θεός κανέναν δεν αμείβει και κανέναν δεν τιμωρεί.

Φ.ΔΗΜ.

Για τους λόγους αυτούς ο Μπάγιεβιτς στο προχθεσινό διπλό δοκίμασε σε θέση κεντρικού αμυντικού τον Κώστα Κατσουράνη.

Όλους τους θέλει κοντά του.

Φροντίδα για όλους

Ο νεαρός παίκτης της ΑΕΚ έχει αγωνιστεί με επιτυχία στη θέση αυτή στην Παναχαϊκή, αλλά και στον αγώνα Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου.

Όπου η πολιτεία δεν μπορεί να δώσει λύσεις, αναλαμβάνει η τοπική κοινωνία. Έτσι γκολκίπερ θα αγωνιστεί ο Διονύσης Χιώτης, ο Νίκος Γεωργέας και οι Κωστένογλου, Κατσουράνης θα αποτελέσουν τους τρεις παίκτες στο κέντρο της άμυνας και ανάλογα με την περίσταση ή ο Λάκης ή ο Γεωργάτος θα μετατρέπονται σε τέταρτο αμυντικό. Η τοπική αυτοδιοίκηση κληρονόμησε από τον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας, από το 2003, την ευθύνη λειτουργίας των Κέντρων Φροντίδας Οικογένειας, όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο νέοι, ζευγάρια, γονείς, ηλικιωμένοι και άνεργοι. Δεν αποκλείεται αν ο Κρέικ είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας και ο Κατσουράνης να επιστρέψει στο κέντρο. Το κέντρο έχει αντιμετωπίσει περιστατικά όπως η απόπειρα αυτοκτονίας μιας νεαρής κοπέλας, η προσπάθεια ενός νεαρού να φύγει από το σπίτι του, τα προβλήματα ιατρικής περίθαλψης που έχουν αλλοδαποί που εργάζονται στην Ελλάδα κοκ. Οι υπόλοιποι στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Τσάρτας, Ζαγοράκης, Πέτκοφ και στην επίθεση οι Ίβιτς και Νικολαΐδης. Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν (στην Ξηροκρήνη και την Τούμπα) Κέντρα Φροντίδας Οικογένειας, τα οποία αποτελούνται από δύο τμήματα -παιδικών σταθμών και κοινωνικών υπηρεσιών. Θέσεις διεκδικούν οι Ναλιτζής και Κωνσταντινίδης. Ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία είναι ότι μέσα στο 2005 απευθύνθηκαν στα κέντρα πάνω από 300 άτομα. Μεταξύ των περιστατικών που εξετάστηκαν περιλαμβάνονται και προβλήματα συμπεριφοράς εντός της οικογένειας σε περιπτώσεις επιθετικότητας παιδιών, κλοπής από ανηλίκους και χρήσης βίας σε βάρος γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων. Αν δόθηκαν λύσεις, θα δείξει…

Μ.Κ.

Τους φόρεσε τα γυαλιά

Τα… γυαλιά σε όλους -και κυρίως στους δημάρχους πους πρόσκεινται σε και εκλέχθηκαν με το ΠΑΣΟΚ- φόρεσε, όπως φαίνεται, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου. Πρώτος από όλους -και με διαφορά- εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης της δολοφονικής ενέργειας σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζογόπουλου. Το ψήφισμα, το οποίο έκανε δεκτό ομόφωνα το σώμα, καταδικάζει την ενέργεια αυτή, η οποία, όπως τονίζεται, "βάλλει κατά της δημοκρατίας και των θεσμών της, απ' όπου κι αν αυτοί προέρχονται". Η κίνηση του δημάρχου Αμπελοκήπων σαφώς προσμετράται στα θετικά του και, βέβαια, υποδηλώνει πολιτικό ήθος και ανθρωπιά. Εξάλλου, τέτοιες πράξεις είναι έξω από διαχωριστικές κομματικές γραμμές.

Φ.Σ.

Προεκλογική πίτα

Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασσαβίδης. Παρά το γεγονός ότι τα γκάλοπ και οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να απέχει μακράν της εκλογικής νίκης, τον προσεχή Οκτώβριο, ο ίδιος εμφανίζεται απτόητος και ετοιμάζεται για την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία φίλων και μελών της νεοσυσταθείσας παράταξης του, σε αίθουσα του δημαρχείου Ωραιοκάστρου. Εκτός αυτού, προγραμματίζει προσεχώς και άλλες κομματικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα επιδιώξει να στείλει μηνύματα για την ποθητή νίκη και, βέβαια, να γνωστοποιήσει τις προγραμματικές του θέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής. Η παρουσία του, πάντως, αναμένεται να γίνει ακόμα πιο ηχηρή μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Φ.Σ.