Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( χρήστος μαρκογιαννάκης εναντίον δημήτρη λινού :: 10/1/2006 21:26:45) 

MEIZON ΖΗΤΗΜΑ

σύντομα

17. Η εποχή της κρίσης

Χρήστος Μαρκογιαννάκης εναντίον Δημήτρη Λινού

ΑΕΚ α) Το ενιαίο βασίλειο διασπάται

Μέγα πολιτικό πρόβλημα για τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό. Οι ενοχλήσεις έγιναν πιο έντονες χθές και οι Νίκος Χατζής, Πέρο Άντιτς ακολούθησαν θεραπευτικό πρόγραμμα. Ο Ροβοάμ, γιος και διάδοχος του Σολομώντα, πήγε στη Συχέμ για να ανακηρυχθεί βασιλιάς.

Όπως μετέδωσε το Mega, στη διάρκεια συνεστίασης της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Καστελίου Κρήτης ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης χαρακτήρισε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό «ανόητο λειτουργό και αγράμματο».

Τόσο ο διεθνής γκαρντ που είχε πρόβλημα στη μέση, όσο και ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ που έχει ενοχλήσεις στο πόδι, ενημέρωσαν τον Σάκοτα και το ιατρικό τιμ για την κατάσταση της υγείας τους και δεν ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα. Εκεί ο λαός τού ζήτησε να μειώσει τη φορολογία.

Οι πληροφορίες προκάλεσαν ταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος επικοινώνησε άμεσα με τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, ζητώντας του εξηγήσεις για την υπόθεση.

Ωστόσο και για τους δύο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα αγωνιστούν αύριο στη Νέα Σμύρνη εναντίον του Πανιωνίου. Ο Ροβοάμ όμως, ακούγοντας τη γνώμη άπειρων αυλικών, δεν έκανε δεκτά τα αιτήματά τους.

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης διέψευσε τις πληροφορίες και υποστήριξε πως δεν έχει απευθύνει ομιλία στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικά η παρουσία του αρχηγού της ΑΕΚ θεωρείται απαραίτητη για τον Σάκοτα, αφού θα χρειαστεί να μαρκάρει τον Γιώργο Διαμαντόπουλο. Τους μίλησε μάλιστα με τρόπο σκληρό και αλαζονικό*:

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα δημοσιεύσει και γραπτή διάψευση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

«Ο πατέρας μου έβαλε πάνω σας βαρύ ζυγό, αλλά εγώ θα σας τον κάνω ασήκωτο».

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα τo Mega μετέδωσε ηχητικό ντοκουμέντο με τη φωνή του υφυπουργού. Με σημαντικά προβλήματα ολοκληρώνει ο Μακεδονικός την προετοιμασία για την εντός έδρας αναμέτρηση κατά του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας.

Τότε ξέσπασε μια σοβαρή κρίση που στάθηκε αφορμή να διασπαστεί το βασίλειο.

Μέχρι αργά χθες βράδυ δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά η θέση του κ. Μαρκογιαννάκη θεωρείται πλέον αβέβαιη, αφού δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σε παραίτηση ή και αποπομπή από το κυβερνητικό σχήμα. Ο Τζέισον Χαρτ, για παράδειγμα, ήταν και χθες καθ' οδόν προς την Ελλάδα. Δεν προλαβαίνει να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του και ο Σβι Σερφ δεν τον υπολογίζει. Η διοίκηση των νεοφώτιστων ελπίζει ότι ο Αμερικανός θα είναι τουλάχιστον θεατής του αγώνα, για να εξηγήσει στον Τύπο τους λόγους που προκάλεσαν τη φυγή του. Αναμένεται να κληθεί σε απολογία και να πληρώσει πρόστιμο, αν τελικά επιστρέψει. Απών θα είναι και ο Δημήτρης Παπανικολάου, που ξεπερνάει βρογχίτιδα. Με στόχο να σταματήσει η κακοδαιμονία στην ομάδα έγινε χθες αγιασμός.

ΧΑΠΟΕΛ

Σοβαρές αντιρρήσεις εξέφρασε ανεπίσημα η Χάποελ Τελ Αβίβ στη Fiba Europe σε ό,τι αφορά την πρόθεσή της να μεταθέσει την έδρα της αναμέτρησης κατά του Άρη, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Οι «κίτρινοι» προετοιμάζονται να παίξουν το παιχνίδι στη Σόφια, αλλά οι διεργασίες συνεχίζοναν έως αργά το βράδυ. Στον αέρα είναι και το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στον θεσμό του Τσάμπιονς Καπ, καθώς η Σκόντο Ρίγα ενημέρωσε γραπτά τον «Δικέφαλο» ότι θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι της Τρίτης.