Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

* Αν σιγά σιγά φτάσουμε στο σημείο οι τράπεζες να ανοίγουν και τις Κυριακές, τότε θα έχουμε δικαιώσει την προφητεία.

ΑΕΚ: ΔΗΛΩΣΕ ΤΟ «Ν. ΓΚΟΥΜΑΣ» ΩΣ ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ!

13. Η ζωή οργανώνεται με βάση το Νόμο του Μωυσή

Διότι η έβδομη ημέρα κατά τας γραφάς είναι αφιερωμένη στο θεό.

Αστεία με το γήπεδο…

Σ' όλη την ταραγμένη περίοδο των Κριτών οι δώδεκα φυλές των Ισραηλιτών ήταν οργανωμένες σαν μια συνομοσπονδία*.

Και απ' ό,τι φαίνεται, στις μέρες μας θεός είναι… το χρήμα.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ

Κάθε φυλή ήταν εγκατεστημένη στη δική της περιοχή, την οποία διοικούσε και υπερασπιζόταν. * Αν καταπιούμε την παραπάνω βλασφημία, τότε εκπρόσωποί Του επί της γης δεν είναι ο Χριστόδουλος και οι λοιποί ιεράρχες αλλά ο Γκαργκάνας και η παρέα του.

Φέρτε πίσω τις καρέκλες…

Αυτό που έδενε τις φυλές μεταξύ τους ήταν η πίστη στον ίδιο Θεό, το Θεό με τον οποίο είχαν κλείσει Διαθήκη.

* Αν ολισθήσουμε έτι περισσότερο στη συλλογιστική μας, το αντίστοιχο του τιμήματος ενός κεριού αντιστοιχεί στην προμήθεια που κατακρατούν οι τράπεζες σε κάθε συναλλαγή μέσω ΑΤΜ.

Κομφούζιο επικρατεί αυτήν τη στιγμή με το θέμα του γηπέδου «Νίκος Γκούμας».

Μια φορά, λοιπόν, το χρόνο οι αρχηγοί των φυλών συγκεντρώνονταν μπροστά στην Κιβωτό της Διαθήκης, που την είχαν εγκαταστήσει στη Σηλώ.

* Θα έλεγα τέλος ότι στις νέες ταυτότητες εκεί όπου υπήρχε η αναγραφή του θρησκεύματος θα μπορούσαν να αναγράφονται ο αριθμός λογαριασμού και η προσωπική μας τράπεζα. Ο Μπάγιεβιτς επιθυμεί να παίξει στη Νέα Φιλαδέλφεια, αν δεν πέσει σύντομα το γήπεδο, ο Γρανίτσας προσπαθεί να πάρει την υπογραφή της Βάσως Παπανδρέου για την κατεδάφιση.

Εκεί θυμόντουσαν και διηγούνταν όλα όσα είχε κάνει ο Θεός γι' αυτούς στο διάβα της ιστορίας τους.

* Για να μην αδικήσουμε τον Γιακουμάτο, ο οποίος διαχειρίζεται με τη γνωστή ταπεινότητα που τον διακρίνει το θέμα, νομίζουμε ότι είναι ένας σεμνός… ιεραπόστολος.

Όπως φάνηκε χθες, δεν αποκλείεται και η περίπτωση να αργήσουν τελικά να ξεκινήσουν τα έργα.

Δήλωναν την πίστη τους σ' αυτόν και αναγνώριζαν τις υποχρεώσεις τους απέναντί του, που πήγαζαν από τη Διαθήκη του Σινά και περιέχονταν στο Νόμο.

Κάτι σαν "Μαρία Τερέζα" των τραπεζιτών.

Οι οπαδοί πήραν ενθύμιο αρκετές καρέκλες, η ΕΠΑΕ ζήτησε πίσω όσες αυτή είχε τοποθετήσει, το χαρτί για τη χρησιμοποίηση της Καισαριανής ακόμα δεν έχει σταλεί και όλα παραμένουν στον αέρα.

Διάβαζαν τον Νόμο και ανανέωναν την υπόσχεσή τους να τον τηρούν.

* Αλλά ο συμπαθής υφυπουργός έχει και άλλο θεάρεστο έργο να επιτελέσει.

Ο Γρανίτσας προσπαθεί να πείσει τον δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας Νίκο Αδαμόπουλο να βρουν την πιο κατάλληλη λύση για όλους, έχοντας ήδη συναντηθεί αρκετές φορές μαζί του.

Η καρδιά βέβαια του Νόμου ήταν πάντα η εντολή:

Σε κάθε εργοστάσιο που κλείνει μεσολαβεί μεταξύ ιδιοκτητών και εργαζομένων, ώστε να δώσει χρόνο στους πρώτους να "την κάνουν" με ελαφρά πηδηματάκια. Οι αντιρρήσεις του δημάρχου αφορούν καλύτερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να μην καταστραφεί το περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα και μείωση του χώρου του εμπορικού κέντρου που τώρα ανέρχεται σε 25.000 τ.μ..

Άκου Ισραήλ…

* Και πάντα έχει έναν καλό λόγο παρηγοριάς για αυτούς που μένουν στο δρόμο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν και η χθεσινή κίνηση του Νίκου Στράτου στην κλήρωση του Κυπέλλου να δηλώσει έδρα το γήπεδο «Νίκος Γκούμας»:

Ν' αγαπάς τον Κύριο το Θεό σου μ' όλη την καρδιά σου, μ' όλη την ψυχή σου και μ' όλη τη δύναμή σου.

Αλλά και αυτοί δεν είναι αχάριστοι. «Έπρεπε να δηλώσουμε έδρα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που ακόμα δεν έχουμε πάρει την άδεια κατεδάφισης μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το "Νίκος Γκούμας"», είπε χθες ο Γρανίτσας.

Οι Ισραηλίτες λοιπόν, μετά την εγκατάστασή τους στη Χανάαν, βάσισαν και οργάνωσαν την καθημερινή τους ζωή πάνω στο Νόμο του Θεού.

Το εκτιμούν.

Χθες πάντως η ΑΕΚ πήρε μία οικονομική ανάσα, αφού αποδεσμεύτηκαν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, που είναι η δεύτερη δόση για τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γι' αυτό έχει σημασία να γνωρίσουμε μερικές χαρακτηριστικές διατάξεις του.

* Για παράδειγμα την επόμενη φορά που θα μεταβεί ο Γιακουμάτος στη Νάουσα οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί σκέφτονται, αντί να του δώσουν το χρυσό κλειδί της πόλης (που είναι μπαναλιτέ), να τον κλείσουν κάπου και να πετάξουν το κλειδί. Από αυτά, 350.000 ευρώ θα πάρει ο Μιελκάρσκι, 700.000 η Παρί Σεν Ζερμέν, 330.000 θα πάνε για τέσσερις δόσεις στην Παλμέιρας και ίσως μείνουν και περίπου 80.000 ευρώ για την ΑΕΚ.

* Ξέρετε ποιο τραγουδάκι τού έχει κολλήσει του Γεράσιμου και το σιγοτραγουδά ασυνειδήτως; Ο Γιάννης Γρανίτσας, πάντως, εξασφάλισε και την εγγυητική επιστολή από την Τράπεζα Πειραιώς για να δοθεί σήμερα στην ΕΠΑΕ ύψους 352.000 ευρώ, ενώ τα 145.000 ευρώ που πήρε η ΑΕΚ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρώτου ματς με τη Μάλαγα θα δοθούν στους παίκτες και την επόμενη εβδομάδα αν πάρουν άλλα χρήματα από τον Alpha θα δοθούν για ΦΠΑ, ΦΜΥ και ΙΚΑ. Αυτό της παλιάς διαφήμισης…

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, ο Ίλια Ίβιτς αποκλείστηκε από την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, για το ματς με τον ΠΑΟΚ, όπως και οι Μαλαδένης και Κρέικ.

"Όλα παν καλά με Κόκα Κόλα, όλα πάνε καλά".