Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( χαμηλή πτήση :: 15/1/2006 22:12:16) 

Για τελευταία φόρα φόρεσε τη φανέλα της Χέρενφεν ο Γιάννης Σαμαράς.

ΞΑΝΘΗ

Τα θαύματα στην Παλαιά Διαθήκη

Χαμηλή πτήση

Ανανεώσεις συμβολαίων

Στις πολύ παλιότερες εποχές οι άνθρωποι έβλεπαν ως θαύματα πολλά συμβάντα που για μας σήμερα είναι φυσικά: τις κινήσεις του ήλιου, του φεγγαριού και των αστεριών, τις αλλαγές του καιρού, το θάνατο.

Στα ρηχά έμειναν οι Έλληνες του εξωτερικού, αφού κανένας από αυτούς δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ λίγοι πανηγύρισαν τη νίκη.

Στη SKODA Ξάνθη φαίνεται ότι θα κλείσουν την καριέρα τους οι Σταύρος Λαμπριάκος και Ισμαήλ Μπα. Ο κόσμος, συχνά, τους προκαλούσε όχι μόνο θαυμασμό και έκπληξη, αλλά και αγωνία και φόβο.

Στέλιος Γιαννακόπουλος (Μπόλτον): έπαιξε ως το 62' στο 0-0 με την Μπλάκμπερν.

Ο 28χρονος Έλληνας επιθετικός επέκτεινε χθες το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2007, καθώς αυτό έληγε το 2005. Όλοι, λοιπόν, αποδέχονταν ότι ο κόσμος ήταν γεμάτος θαύματα, χωρίς βέβαια να αναρωτιούνται τι ήταν φυσικό και τι όχι.

Τάκης Φύσσας (Χαρτς): έπαιξε 90' στο εκτός έδρας 4-1 επί της Ντανφέρμλιν.

Επίσης ο Σενεγαλέζος άσος συμφώνησε για ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2006.

Και τα θαύματα που περιγράφονται στις διηγήσεις της Παλαιάς Διαθήκης σχετίζονται με τον τρόπο που αντιλαμβάνονταν τον κόσμο οι άνθρωποι της εποχής της.

Σωτήρης Κυργιάκος (Ρέιντζερς): έπαιξε 90' στην εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Μάδεργουελ.

Μετά τους δύο παραπάνω παίκτες, σειρά παίρνει ο Στέλιος Σφακιανάκης, ο οποίος αναμένεται να συζητήσει με τη διοίκηση της ακριτικής ΠΑΕ εντός των προσεχών ημερών.

Ότι δηλαδή ο Θεός κατοικεί στον ουρανό κι από κει κατευθύνει τη ζωή και το μέλλον του κόσμου.

Άκης Ζήκος (Μονακό): μπήκε αλλαγή στο 60' της ήττας 0-1 από την Μπορντό.

Όταν, λοιπόν, ο Θεός επενέβαινε στον κόσμο με μια ενέργειά του, την αναγνώριζαν ως θαυμαστή, χωρίς όμως να θεωρούν ότι αυτή γκρέμιζε τους νόμους της φύσης.

Στάθης Ταβλαρίδης (Λιλ): έπαιξε 90' στο 3-0 επί της Σοσό.

Ούτε βέβαια αναρωτιόντουσαν αν κάτι τέτοιο ήταν φυσικό ή όχι.

Άγγελος Χαριστέας: έπαιξε ως αναπληρωματικός από το 72' στην ισοπαλία 1-1 με τη Ναϊμέγκεν.

Για την Παλαιά Διαθήκη δηλαδή τα θαύματα ήταν εξαιρετικά συμβάντα, στα οποία οι πιστοί άνθρωποι αναγνώριζαν την παρουσία και τα έργα του Θεού.

Γιώργος Σαμαράς (Χέρενφεν): στο κατά τα φαινόμενα τελευταίο του παιχνίδι στην Ολλανδία, έπαιξε 90' στην εκτός έδρας ήττα 2-0 από την Γκρόνινγκεν.

Το σπουδαιότερο απ' όλα ήταν γι' αυτούς η Έξοδος και η σωτηρία του λαού από την Αίγυπτο, όπου οι Ισραηλίτες αναγνώρισαν το Θεό ως ελευθερωτή και οδηγό τους.

Ζήσης Βρύζας (Τορίνο): μπήκε αλλαγή στο 40' της ισοπαλίας 2-2 στο Μπάρι.

Πολλά συμβάντα πριν ή μετά την Έξοδο αναγνωρίστηκαν ως θαύματα.

Γιώργος Κυριαζής (Τριεστίνα): έπαιξε 90' στο 0-0 με την Αβελίνο.

Αιώνες μετά όλες αυτές οι διηγήσεις καταγράφηκαν με στόχο όχι να περιγράψουν τι ακριβώς έγινε τότε αλλά να βροντοφωνάξουν την πίστη των ανθρώπων στη δύναμη του μοναδικού Θεού και να δώσουν το μήνυμα ότι δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο.

Βαγγέλης Νάστος (Βιτσέντζα): έπαιξε 90' στην εκτός έδρας ήττα 1-0 από την Τσεζένα.

Γι' αυτό κι εμείς που σήμερα διαβάζουμε τις διηγήσεις δεν έχει νόημα να ψάχνουμε να βρούμε σ' αυτές τι ακριβώς έγινε τότε, αλλά τι νόημα είχαν για τη ζωή εκείνων των ανθρώπων τότε και τι φανερώνουν για το Θεό σε μας σήμερα.

ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ οι: Κώστας Χαλκιάς (Πόρτσμουθ), Γιάννης Αναστασίου (Άγιαξ), Κώστας Λουμπούτης (Τβέντε), Αντώνης Νατσούρας (Κιέβο), Λάμπρος Χούτος (Μαγιόρκα).

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις οι: Γιάννης Αμανατίδης (Άιντραχτ), Δημήτρης Γραμμόζης (Κολονία), Γιούρκας Σεϊταρίδης (Ντιναμό Μόσχας).