Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( με το γκολ του στολτιδη οι "ερυθρολευκοι" ανοιξαν τη ψαλιδα :: 8/1/2006 23:28:18) 

Ο Στολτίδης (Νο6) θα προλάβει τον… Καστίγιο και θα νισήσει τον Μπεκιάι γράφοντας το 0-1 στη Νεάπολη.

ΚΑΡΕΜΠΕ: ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ

Μάθημα 2

ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΟΙ "ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ" ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗ ΨΑΛΙΔΑ

Άκουσε όσα… δεν είπε

1. Συγκεντρώστε (ρωτώντας και μεγαλυτέρους σας) παροιμιώδεις εκφράσεις της Παλαιάς Διαθήκης που χρησιμοποιούμε στον καθημερινό μας λόγο.

Απόσβεση συμβολαίου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΝΤΑΣ

Κάντε μια λίστα που θα τη συμπληρώνετε στη διάρκεια όλης της χρονιάς.

ΙΩΝΙΚΟΣ 0 1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στη ρατσιστικού και υβριστικού περιεχομένου φραστική επίθεση των Οκκά και Καφέ «στήριξε» η ΠΑΕ Ολυμπιακός (και ο Κριστιάν Καρεμπέ) την αντίδραση του Γάλλου άσου στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, μετά την αποβολή του, κατά την απολογία - χθες - ενώπιον της Δευτεροβάθμιας Δικαστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

2. Φτιάξτε έναν κατάλογο με ονόματα (συγγραφέων, επιστημόνων, ηθοποιών κ.ά.), που είναι παρμένα από την Παλαιά Διαθήκη.

O Oλυμπιακός ανανέωσε το συμβόλαιο του Στολτίδη και αυτός έκανε το καλύτερο δώρο στη διοίκηση και τους φιλάθλους. Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν με το δεξί στη νέα χρονιά, καθώς επικράτησαν του Ιωνικού με 1-0 στη Νεάπολη χάρη στο γκολ του "Ιέρο" τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα!

«Όπως μου αποκάλυψε ο Αμανατίδης που ήταν κοντά στο συμβάν, ο Καρεμπέ έγινε έξαλλος όταν άκουσε τον Οκκά και τον Καφέ να του λένε "άντε γ… από δω μαύρε, αυτά να πας να τα κάνεις στην Αφρική"», τόνισε υποστηρίζοντας τον Γάλλο ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κυριάκος Δουρέκας.

3. Επισκεφθείτε με 2-3 συμμαθητές σας το ναό της ενορίας σας και καταγράψτε θέματα της Παλαιάς Διαθήκης που μπορείτε να επισημάνετε στην εικονογράφησή του.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Και ο δικηγόρος της ΠΑΕ Γιάννης Βούλτσης πρόσθεσε ότι «του έβρισαν και τη γυναίκα».

4. Βρείτε ένα ποίημα για τη θάλασσα.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον πρώτο γύρο τους πρωταθλήματος με ακόμα μία επιτυχία και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ξέφυγε τρεις βαθμούς από την ΑΕΚ και περιμένει πλέον τον Παναθηναϊκό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Όσον αφορά τον ίδιο τον τον Καρεμπέ, ο Γάλλος άσος των πρωταθλητών δεν θέλησε ούτε ενώπιον της Επιτροπής της ΕΠΟ να καταθέσει τι ακριβώς του είπαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να γίνει έξαλλος και να τους χτυπήσει.

Στη συνέχεια βρείτε επιστημονικές πληροφορίες γι' αυτήν (π.χ. από το βιβλίο της Γεωγραφίας).

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ στον αγωνιστικό χώρο μόνο εύκολα δεν ήταν για τους παίκτες του Τροντ Σόλιντ.

Αρκέσθηκε, όμως, να επιβεβαιώσει ότι αυτά που άκουσε ήταν ρατσιστικού περιεχομένου.

Γράψτε τα δίπλα δίπλα.

Η πίεση των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, με αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι" να δυσκολεύονται στον δημιουργικό τομέα (μπλοκαρισμένος στο αμυντικό παιχνίδι του Ιωνικού) είδαν και τον Ριβάλντο να αποχωρεί τραυματίας στο 34' της αναμέτρησης με διάστρεμμα και τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο Καστίγιο.

«Μου είπαν πολλά.

Τι θα λέγατε για τη σχέση τους;

ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, αλλά ο Ιωνικός άγγιξε το γκολ με τον Κωνσταντινίδη (57'), αλλά το σουτ αποκρούστηκε από τον Νικοπολίδη.

Μερικά και ρατσιστικού περιεχομένου.

Στην προσπάθεια να βρει λύσεις στην επίθεση ο Σόλιντ στο 61' έριξε τον Κωνσταντίνου (πήρε τη θέση του Ντάνι), με τον Κύπριο επιθετικό να επανέρχεται ύστερα από εννέα εβδομάδες.

Δεν θέλω όμως να τα πω.

Τελικά τον… γόρδιο δεσμό έκοψε στο 87' ο Στολτίδης με κοντινό πλασέ λυτρώνοντας τον Ολυμπιακό (0-1).

Σε όλη μου τη ζωή, εντός και εκτός γηπέδων, παλεύω ενάντια στον ρατσισμό», είπε ο Καρεμπέ και επανέλαβε όσα είχε καταθέσει και ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ.

Ο Κουκλάκης (Χανίων) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βουρεξάκη, Ντα Κόστα, Ανατολάκη και Σούρερ.

Ότι δηλαδή εκνευρίστηκε πολύ και βγήκε εκτός εαυτού ζητώντας συγγνώμη γι' αυτή τη συμπεριφορά του.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Κινγκ, Πουλόπουλος, Μελαμπιανάκης, Γκούτμαν (65' Μπενίτες), Βουρεξάκης, Τσιμπλίδης, Ντα Κόστα, Μακόρ, Κωνσταντινίδης, Ουκάρ (90' Σαχινίδης ).

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, για την υποστήριξη του παίκτη της, κατέθεσε απόφαση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με την οποία αθωώθηκε παίκτης ο οποίος είχε αντιδράσει όπως και ο Καρεμπέ, όταν δέχθηκε φραστική επίθεση ρατσιστικού περιεχομένου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Μπουλούτ, Ανατολάκης, Σούρερ, Στολτίδης, Καφές, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο (35' Καστίγιο ), Ντάνι (61' Κωνσταντίνου ), Οκκάς (90' Μάριτς).

Οι αποφάσεις της ΔΔΕ για τον Καρεμπέ, αλλά και για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ζητάει να μειωθεί σε μία η ποινή των δύο αγωνιστικών που επιβλήθηκε στην έδρα του για τα επεισόδια με την ΑΕΚ, θα εκδοθούν τις προσεχείς ημέρες.