Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( συμμαχος για την παε παοκ :: 27/2/2006 21:36:47) 

ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμπιστευτικά

Υλοποίηση των λειτουργιών Ρ και V

Στο πλευρό του η ΕΠΑΕ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Όπως είδαμε, ένας σηματοφορέας είναι πρακτικά ένας μετρητής, τον οποίο μοιράζονται όσες διεργασίες χρησιμοποιούν το σηματοφορέα.

Στο πλευρό του ΠΑΟΚ τάχθηκε χθες και η ΕΠΑΕ, η οποία με ανακοίνωσή της, ρίχνει την ευθύνη για τη μεγάλη έκταση των επεισοδίων στην αστυνομία. Δύο επιστρέφουν, ένας τέθηκε νοκ άουτ.

Για να γίνονται σωστά οι λειτουργίες στο σηματοφορέα, πρέπει η πρόσβαση στο μοιραζόμενο αυτό μετρητή να γίνεται με ασφάλεια (κρίσιμο τμήμα).

"Σε μία θύρα του γηπέδου, ουσιαστικά καταλύθηκε η έννομη τάξη. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο επιστρέφει στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από σχεδόν δύο μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού.

Αυτός είναι ο λόγος που οι λειτουργίες Ρ και V πρέπει να εκτελούνται αδιαίρετα.

Μια μικρή ομάδα προέβη σε πράξεις βίας και οι αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν σαν απλοί θεατές" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΠΑΕ που κατηγορεί την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ότι δεν τα πήγε καλά ούτε στην πρόληψη, ούτε στην καταστολή των επεισοδίων. Ο Μαρσέλο Λίπι συμπεριέλαβε στην αποστολή της Γιουβέντους για τη Βασιλεία και τον αρχηγό της ομάδας, αλλά πιθανότατα θα καθήσει στον πάγκο. Σε όλους τους υπολογιστές οι εντολές σε γλώσσα μηχανής, δηλαδή στο στοιχειωδέστερο επίπεδο προγραμματισμού τους, εκτελούνται αδιαίρετα. Η διοργανώτρια επαναφέρει παλαιότερο αίτημά της και ζητά να δοθεί η δυνατότητα στην ιδιωτική αστυνομία να συλλαμβάνει ταραξίες και να τους παραδίδει στις αστυνομικές αρχές εφόσον "η αστυνομία δεν επεμβαίνει στις κερκίδες", ενώ επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση τοποθέτησης κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στα γήπεδα, αλλά και τα ονοματικά εισιτήρια.

ΝΕΝΤΒΕΝΤ

Έτσι αν οι δυο λειτουργίες υλοποιούνται σαν εντολές γλώσσας μηχανής, τότε ικανοποιείται αυτόματα ο περιορισμός της αδιαίρετης εκτέλεσής τους.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρ Μητρόπουλος, με χθεσινή επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, ζητά μία συνάντηση άμεσα, με σκοπό τη "συζήτηση και λήψη σημαντικών αποφάσεων, εις τρόπον ώστε να υπάρχει ουσιαστική καταστολή για άτομα και συμπεριφορές που παραβιάζουν ευθέως διατάξεις του Ποινικού Κώδικα - καταστροφή περιουσιών, εμπρησμοί, απόπειρες σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας παικτών, φιλάθλων κτλ.- όπως επίσης και παραβίαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της βίας στα γήπεδα".

Έχει τρελάνει τους Ιταλούς ο Τσέχος Πάβελ Νέντβεντ με την απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια της Γιουβέντους.

Αυτό όμως μπορεί να δημιουργήσει δυο σοβαρά προβλήματα:

Είναι τέτοιος ο θαυμασμός που νιώθουν γι' αυτόν, ώστε ο Τύπος τον προτείνει για τη «Χρυσή Μπάλα» και ταυτόχρονα τον συγκρίνει με τον Ζινεντίν Ζιντάν.

- Αν ο σηματοφορέας είναι ήδη κατειλημμένος από μια διεργασία, δηλαδή έχει τιμή Ο, η επόμενη που θα εκτελέσει τη λειτουργία Ρ θα αρχίσει να εκτελεί αδιαίρετα το βρόχο «while s = Ο do_nothing».

Ο Νέντβεντ, σεμνός όπως πάντα, είπε πως δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον Ζιντάν γιατί η τεχνική του είναι από άλλο πλανήτη, αλλά μπορεί κάλλιστα να δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε κάθε παιχνίδι.

Αφού η εκτέλεση είναι αδιαίρετη, όσο ο βρόχος εκτελείται δεν είναι δυνατόν να διακοπεί η διεργασία για να εκτελεστεί κάποια άλλη, συνεπώς και να απελευθερωθεί ο σηματοφορέας από τη διεργασία που τον κατέχει.

ΙΝΤΕΡ

Ο υπολογιστής τότε βρίσκεται σε κατάσταση αδιεξόδου και εκτελεί επ' άπειρο το βρόχο.

Ο προπονητής της Ίντερ Έκτορ Κούπερ βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς έχει στη διάθεσή του για τον αυριανό αγώνα με τη Λεβερκούζεν μόνο δύο πιτσιρικάδες επιθετικούς, τον 18χρονο Μάρτινς και τον Ματία Αλτομπέλι (γιος του πρώην διεθνούς Αλεσάντρο).

- Ακόμα και αν το προηγούμενο πρόβλημα ξεπεραστεί, κάθε εκτέλεση της λειτουργίας Ρ από μια διεργασία θα συνεπάγεται τη σπατάλη αρκετού υπολογιστικού χρόνου στην εκτέλεση του βρόχου.

Έτσι, επισπεύσθηκε η επιστροφή του Κρέσπο που θα παίξει ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Οι διεργασίες, σε κάθε κβάντο χρόνου που τους αντιστοιχεί θα εκτελούν το βρόχο, ξοδεύοντας έτσι χρόνο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πιο «παραγωγικά».

Ένας άλλος Αργεντινός, ο επιθετικός της Βαλένθια Κίλι Γκονζάλες, τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και τέθηκε νοκ άουτ για δύο μήνες.

Για να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά, οι λειτουργίες Ρ και V δεν υλοποιούνται στην πραγματικότητα όπως ορίζονται.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ Ι

Για την υλοποίηση των σηματοφορέων χρησιμοποιούνται λίστες αναμονής (waiting lists).

Το γκραν πρι της Φόρμουλας Ι, που είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Μαλαισίας, θα διεξαχθεί κανονικά, ακόμη και αν επιτεθούν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους στο Ιράκ.

Κάθε σηματοφορέας έχει τη δική του λίστα αναμονής στην οποία περιμένουν οι διεργασίες που χρειάζονται το σηματοφορέα, για όσο χρόνο αυτός είναι κατειλημμένος.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές είναι η μειωμένη ζήτηση εισιτηρίων από Ευρωπαίους φίλους της Φόρμουλας Ι, ενώ επισημαίνεται πως έχουν ήδη προπωληθεί 100.000 εισιτήρια.

Όταν το ΛΣ επιλέγει την επόμενη διεργασία που θα εκτελεστεί, δε λαμβάνει υπόψη αυτές που περιμένουν στη λίστα κάποιου σηματοφορέα, γιατί έτσι και αλλιώς αυτή δεν έχει τίποτα να κάνει μέχρι να ελευθερωθεί ο σηματοφορέας.

Η λειτουργία Ρ λοιπόν γίνεται ως εξής: αν ο σηματοφορέας είναι ελεύθερος, τότε η διεργασία τον καταλαμβάνει. Αν δεν είναι ελεύθερος, η διεργασία καταγράφεται στη λίστα αναμονής του σηματοφορέα, όπου και παραμένει χωρίς να εκτελείται. Στη λειτουργία V, όπου μια διεργασία ελευθερώνει το σηματοφορέα, το ΛΣ εξετάζει τη λίστα αναμονής του. Επιλέγει από αυτή την πρώτη διεργασία και τη διαγράφει από τη λίστα αναμονής, εισάγοντάς τη στη λίστα των διεργασιών που εκτελούνται εκ περιτροπής στην ΚΜΕ. Σύντομα θα έλθει η σειρά της διεργασίας αυτής να εκτελεστεί, και τότε θα καταλάβει το σηματοφορέα ολοκληρώνοντας έτσι τη λειτουργία Ρ.

Η λίστα αναμονής ενός σηματοφορέα οργανώνεται σαν ουρά (queue). Σε μια ουρά, όπως π.χ. στο ταμείο μιας τράπεζας, επιλέγεται από την ουρά η διεργασία που περιμένει την περισσότερη ώρα.