Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Οικονομική είδηση

( μέσω ιντερνετ οι δηλώσεις :: 1/3/2006 19:30:09) 

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών οικοδομεί ένα αναγεννημένο Taxis, χαρακτηρίζοντας το υφιστάμενο παρωχημένο τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε λογισμικό.

ΡΕΑΛ: ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ

Φυσικά μέσα διασύνδεσης

Ξεκινά πρόγραμμα για 40.000 φορολογουμένους - Εκσυγχρονίζεται το TAXIS

Νίκη ή… περιπέτεια

Τα μέσα διασύνδεσης είναι τα φυσικά υλικά ή άλλα μέσα που χρησιμοποιούνται στην δημιουργία των δικτύων επικοινωνίας.

Μέσω Ιντερνετ οι δηλώσεις

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ

Οι δύο κύριοι τύποι των μέσων διασύνδεσης είναι τα ενσύρματα μέσα όπως είναι τα συνεστραμμένα καλώδια, τα ομοαξονικά και οι οπτικές ίνες και τα ασύρματα μέσα όπως είναι τα μικροκύματα, τα ραδιοκύματα και η υπεριώδης ακτινοβολία.

Δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα θέσει άμεσα σε εφαρμογή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του πολίτη, της πάταξης της φοροδιαφυγής και της ενίσχυσης των κρατικών εσόδων.

Ραούλ, Σίμιτς. Ο στράικερ της Ρεάλ έχει δύσκολη αποστολή στη Μόσχα, ενώ οι «ροσονέρι» αντιμετωπίζουν την Ντόρτμουντ

- Το ζεύγος συνεστραμμένων καλωδίων (twisted-pair) αποτελείται από σύρματα χαλκού επικαλυμμένα με πλαστικό τα οποία συστρέφονται μαζί.

Συγκεκριμένα:

«Είναι νωρίς να πανηγυρίζουμε.

Ένα λεπτό στρώμα από έγχρωμο πλαστικό απομονώνει και ξεχωρίζει τα σύρματα που στη συνέχεια συστρέφονται προκειμένου να μειωθεί η ηλεκτρική αλληλεπίδρασή τους.

- Η πρώτη υπηρεσία αφορά τη λειτουργία ενός νέου συστήματος υποβολής και συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων από φυσικά πρόσωπα μέσω του Ίντερνετ (Τaxisnet) και την ταυτόχρονη, αυτόματη εκκαθάριση της δήλωσης.

Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα», είχε δηλώσει ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε μετά τη νίκη της ομάδας του Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μίλαν, στην πέμπτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα καλώδια twisted-pair χωρίζονται:

Μάλιστα ο φορολογούμενος θα λαμβάνει αυτόματα με την υποβολή της δήλωσής του την εκτύπωση του εκκαθαριστικού σημειώματος, το οποίο θα μπορεί να το χρησιμοποιεί στις διάφορες συναλλαγές του.

Και φυσικά, είχε δίκιο. (i) Στα προστατευμένα καλώδια twisted-pair (STP)· σε αυτά γύρω από το κάθε σύρμα τυλίγεται ένα φύλλο μετάλλου, το οποίο μειώνει επιπλέον την εξωτερική ηλεκτρική επίδραση.

Το σύστημα θα διαθέτει μάλιστα ειδικό πρόγραμμα, που θα διορθώνει αυτόματα τυχόν λάθη στις φορολογικές δηλώσεις.

Η «Βασίλισσα» χρειάζεται ακόμη μία νίκη επί της Λοκομοτίβ στη Μόσχα, για να μη στηριχθεί στα πόδια των παικτών της Μίλαν, που την ίδια στιγμή θα αντιμετωπίζουν την Ντόρτμουντ στο Μεάτσα.

(ii) Στα απροστάτευτα καλώδια twisted-pair (UTP), που ονομάζονται επίσης και 10BaseT καλώδια.

- Η δεύτερη προβλέπει τη λειτουργία ενός προγράμματος αυτόματης συμπλήρωσης και υποβολής των δηλώσεων φόρου μισθωτών υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις.

Αν η Ντόρτμουντ νικήσει και η Ρεάλ δεν πάρει τους τρεις βαθμούς στη ρωσική πρωτεύουσα, τότε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίνεται από τον τρίτο όμιλο η γερμανική ομάδα και φυσικά η Μίλαν.

Σε αυτά δεν υπάρχει το επιπλέον φύλλο μετάλλου.

Το πρόγραμμα θα έχει τη δυνατότητα να τυπώνει αυτόματα και τις βεβαιώσεις αποδοχών που δίνουν οι επιχειρήσεις προς τους φορολογούμενους για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεών τους.

Αν ρίξουμε μια ματιά στη στατιστική της Ρεάλ, στους αγώνες που έχει δώσει στην παγωμένη Μόσχα, τότε οι οπαδοί της σίγουρα πρέπει να ανησυχούν.

Επειδή τα συνεστραμμένα καλώδια είναι ένα μέσο μετάδοσης μικρού κόστους χρησιμοποιούνται συνήθως τόσο στις τηλεφωνικές γραμμές όσο και για τη μετάδοση δεδομένων μεταξύ υπολογιστή και τερματικών.

Ο κ. Αλογοσκούφης εξήγγειλε παράλληλα την άμεση πιλοτική εφαρμογή ενός αυτοματοποιημένου συστήματος συμπλήρωσης και υποβολής φορολογικών δηλώσεων για 20.000 μισθωτούς και 20.000 συνταξιούχους του δημοσίου.

Σε οκτώ αγώνες η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν έχει πετύχει νίκη, ενώ στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της γνώρισε αντίστοιχες ήττες.

- Το ομοαξονικό (coaxial) καλώδιο αποτελείται από ένα χάλκινο σύρμα περιβαλλόμενο από τρία στρώματα: μια μόνωση, έναν εξωτερικό μεταλλικό αγωγό και ένα πλαστικό περίβλημα.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι θα λάβουν φέτος τη δήλωσή τους με προεκτυπωμένα τα εισοδήματά τους και τους παρακρατούμενους φόρους.

Η Λοκομοτίβ, η οποία απέσπασε ισοπαλία στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου (2-2) στην πρώτη αναμέτρηση με τη Ρεάλ, δεν διαθέτει φέτος ιδιαίτερα ισχυρή έδρα (μία νίκη σε έξι ματς).

Επειδή το ομοαξονικό καλώδιο είναι περισσότερο μονωμένο από ότι το συνεστρεμμένο καλώδιο, συνιστάται για μεγάλες αποστάσεις όσο αφορά την ηλεκτρική αλληλεπίδραση και μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα.

Στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι αυτοί δεν έχουν να δηλώσουν άλλα εισοδήματα ή δαπάνες, θα υποβάλουν κανονικά την προεκτυπωμένη δήλωση ως έχει.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι δηλώσεις του προπονητής της Γιούρι Σιόμιν, σύμφωνα με τις οποίες οι «Σιδηροδρομικοί» θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να νικήσουν για την τιμή της ομάδας τους, τη Ρωσία που χρειάζεται βαθμούς στον σχετικό πίνακα της ΟΥΕΦΑ, αλλά και για το κασέ των Ρώσων παικτών.

- Η οπτική ίνα (fiber optic) είναι μια εύκαμπτη, λεπτή σαν τρίχα, ίνα από γυαλί ή πλαστικό για τη μεταφορά δεδομένων με τη μορφή παλμών φωτός. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι το σύστημα να επεκταθεί σταδιακά σε όλους τους φορολογουμένους.

Από τη Ρεάλ θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Ρομπέρτο Κάρλος.

Το σημαντικό πλεονέκτημα της οπτικής ίνας σε σχέση με τα άλλα καλώδια είναι το μικρότερο βάρος της, ο χώρος που εξοικονομεί και η απουσία ηλεκτρικής και μαγνητικής επίδρασης σε αυτήν.

Αναγέννηση του TAXIS

ΜΙΛΑΝ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Συνεπώς μπορούν να μεταδώσουν πληροφορία σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς την ανάγκη ενίσχυσης του σήματος.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών οικοδομεί ένα αναγεννημένο Taxis, χαρακτηρίζοντας το υφιστάμενο παρωχημένο τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε λογισμικό.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντόρτμουντ εκτός από τη Μίλαν έχει να αντιμετωπίσει και τη δυσμενή παράδοση που έχουν οι Γερμανοί με ιταλικές ομάδες.

Ένα ακόμη πλεονέκτημά της είναι η υψηλή ταχύτητα μετάδοσης.

Το νέο Taxis, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός, θα περιλαμβάνει 8.300 νέα τερματικά, 1.800 νέους εκτυπωτές και δέκα νέους επιχειρησιακούς υπολογιστές.

Ο Ματίας Ζάμερ προσπαθεί να απελευθερώσει τους παίκτες του από το άγχος, τονίζοντας πως δεν έχουν να χάσουν τίποτα.

Μία μόνο οπτική ίνα μπορεί να μεταφέρει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες παλμούς στη μονάδα του χρόνου.

Με τη "μεταρρύθμιση" του Taxis το σύστημα θα είναι πέντε φορές ισχυρότερο από το υφιστάμενο, εξασφαλίζοντας την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών στις εφορίες και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Αν αποκλειστεί η Ντόρτμουντ, η Γερμανία δεν θα εκπροσωπηθεί σε προημιτελική φάση Κυπέλλων Ευρώπης για πρώτη φορά ύστερα από 19 χρόνια.

Οι οπτικές ίνες ωστόσο κοστίζουν πολύ περισσότερο από τα διάφορα καλώδια και επιπλέον υπάρχουν δυσκολίες στην εγκατάσταση και τη λειτουργία τους.

Αναφερόμενος στη συμβολή του νέου συστήματος Τaxis στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ο υπουργός είπε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες αδικίες στο φορολογικό σύστημα της χώρας και οι έλεγχοι θα εστιαστούν εκεί όπου υπάρχουν μεγάλα δείγματα φοροδιαφυγής.

«ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ»

Παρά τους προηγούμενους περιορισμούς, πολλές τηλεφωνικές εταιρείες χρησιμοποιούν οπτικές ίνες για νέες τηλεφωνικές γραμμές.

Σε ό,τι αφορά το κόστος για τη δημιουργία του νέου Taxis, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι ελαχιστοποιήθηκε με την ένταξή του στο πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας.

Ματς παρωδία αναμένεται να γίνει στο Ριαθόρ ανάμεσα στην Ντεπορτίβο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. - Τα μικροκύματα (microwaves), είναι ραδιοκύματα που χρησιμοποιούνται για την μετάδοση τόσο αναλογικών όσο και ψηφιακών σημάτων με υψηλή ταχύτητα.

Ο υφιστάμενος εξοπλισμός του Τaxis (315 ηλεκτρονικοί υπολογιστές) θα διατεθεί σε σχολεία ακριτικών περιοχών.

Οι Ισπανοί έχουν χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης, ενώ η Γιουνάιτεντ έχει από καιρό εξασφαλίσει την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου. Τα επίγεια μικροκύματα (terrestrial microwaves), χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση από ένα σταθμό μικροκυμάτων σε άλλο, περίπου όπως μεταφέρονται τα σήματα των ραδιοφωνικών σταθμών.

Αύξηση 67% στις "e-συναλλαγές"

Έτσι, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον πήρε μαζί του σχεδόν όλους τους μπέμπηδες (χωρίς εισαγωγικά) της ομάδας του, αφήνοντας στο Μάντσεστερ όλα τα μεγάλα αστέρια. Τα μικροκύματα περιορίζονται από τη διαδρομή μετάδοσης, γιατί πρέπει να μεταδίδονται απευθείας χωρίς να παρεμποδίζονται από κτίρια ή βουνά ανάμεσα στους σταθμούς μετάδοσης.

Ο κ. Αλογοσκούφης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ευρεία αποδοχή που έχουν από τους φορολογούμενους οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αποτυπώνεται στην υψηλή συμμετοχή τους σε αυτές.

προσέξτε: Για να αποφευχθεί αυτή η παρεμπόδιση, οι κεραίες μικροκυμάτων συνήθως τοποθετούνται στην κορυφή κτιρίων, πύργων ή βουνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, το 2005 πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά 2.256.000 ηλεκτρονικές συναλλαγές έναντι 1.776.700 το 2004 (αύξηση 67%).

Ντέιβις, Λιντς, Γουέμπερ, Ρος, Φλέτσερ, Ναρντιέλο, Στιούαρτ, Πουγκ είναι τα ονόματα των παικτών που θα δώσουν απόψε το «παρών» στο Ριαθόρ.

- Οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι (telecommunication satellites) λαμβάνουν τα μικροκύματα από τις επικοινωνιακές εγκαταστάσεις εδάφους, τα αποκωδικοποιούν και τα ξαναστέλνουν σε άλλες επικοινωνιακές εγκαταστάσεις.

Μην ξεγελιέστε όμως για το αποτέλεσμα, γιατί και οι Ισπανοί ετοιμάζουν αντίστοιχες εκπλήξεις.

Οι εγκαταστάσεις εδάφους ονομάζονται επίγειοι σταθμοί (terrestrial stations) και χρησιμοποιούν μεγάλες κεραίες σε σχήμα δίσκου για να λαμβάνουν και να στέλνουν δεδομένα στους δορυφόρους. Η μετάδοση προς το δορυφόρο ονομάζεται uplink και η λήψη απ' αυτόν downlink.