Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οπεν τέλος για τη λένα :: 18/1/2006 21:20:10) 

ΤΕΝΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ: ΟΥΤΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ - Ο ΟΦΗ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ «Χ»

Μονάδα ελέγχου

Οπεν τέλος για τη Λένα

Στοιχειωμένο σπίτι

Η μονάδα ελέγχου αποτελείται από δύο κύριους καταχωρητές, καθώς και από άλλα απαραίτητα κυκλώματα για τον έλεγχο και συντονισμό της λειτουργίας του υπολογιστή.

Κακές αναμνήσεις θα έχει από το φετινό Αυστραλιανό όπεν η Λένα Δανιηλίδου (φωτογραφία).

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ

- Καταχωρητής εντολών (instruction register - IR). Η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια αποκλείστηκε και στο διπλό από τον πρώτο γύρο, καθώς με παρτενέρ την Ισπανίδα Αναμπέλ Μεντίνα Γκαρίγκες ηττήθηκαν από τις Κράιτσεκ (Ολλανδία) / Ζαβάι (Ουγγαρία) με 7-5, 4-6, 6-4.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο καταχωρητής αυτός που δέχεται μία προς μία τις εντολές του προγράμματος από τη μνήμη, για να αναγνωρισθούν, να αναλυθούν σε επί μέρους εργασίες και τέλος να εκτελεσθούν. Αντίθετα, εξαιρετική παρουσία έχει ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής που νίκησε τον Τσέχο Ράντεκ Στέπανεκ με 6-4, 6-3, 3-6, 0-6, 7-5 και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του απλού.

Ρουτίνα έγιναν για τον Άρη οι εντός έδρας ισοπαλίες. Το μήκος του καταχωρητή εντολών IR είναι ίσο με το μήκος λέξεως του υπολογιστή. ΠΟΛΟ: Με τρεις αγώνες ολοκληρώθηκε χθες η 10η αγωνιστική στην Α1 ανδρών. Από το άδειο - λόγω της τιμωρίας των «κιτρίνων» - και κρύο Χαριλάου ο ΟΦΗ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

- Μετρητής προγράμματος ή μετρητής εντολών (program counter - PC, instruction counter).

Τα αποτελέσματα: Ολυμπιακός - Χανιά 13-6, Πανιώνιος - Π. Φάληρο 10-4, Εθνικός - Νηρέας 17-4. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δικαιούνται να γκρινιάζουν για το τελικό 1-1, αφού στο δεύτερο ημίχρονο τους έλειψε μόνο η ψυχραιμία για να ολοκληρώσουν με γκολ πολλούς αιφνιδιασμούς.

To περιεχόμενό του δίνει κάθε φορά τη διεύθυνση κάποιας θέσης της μνήμης στην οποία υπάρχει η επόμενη εντολή προγράμματος που θα εκτελεστεί.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 20, Εθνικός 17, Βουλιαγμένη 15, Πανιώνιος 14, Χίος 14, ΠΑΟΚ 10, Χανιά 9, Νηρέας Χαλανδρίου 6, Παλαιό Φάληρο 6, Γλυφάδα 6, ΝΟΒΑ 2, Πάτρα 1.

Εκτός από την έκτη ισοπαλία φέτος στο σπίτι του, στις σημαντικές απώλειες του Άρη καταγράφεται και ο τραυματισμός (θλάση στο γαστροκνήμιο) του Αλέκου Δέλλιου στην προθέρμανση.

Η εντολή αυτή θα μεταφερθεί πρώτα από τη μνήμη στον καταχωρητή IR, και μετά ο μετρητής προγράμματος θα αυξηθεί αυτομάτως κατά 1 για να αναφέρεται στην επόμενη εντολή.

ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, σε εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής, Βουλιαγμένη - Χανιά 19-7. Βγήκε νοκ άουτ για περίπου έναν μήνα.

Αν 2k είναι το πλήθος των θέσεων της μνήμης που μπορεί να έχει ο υπολογιστής, το μήκος του μετρητή προγράμματος PC είναι k.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ: Μετά τους Βασίλη Δημητριάδη και Λευτέρη Φάφαλη, δύο ακόμη αθλήτριες της χιονοδρομίας πήραν το εισιτήριο για τους Χειμερινούς Αγώνες του Τορίνου.

Εσπευσμένα κλήθηκε ο Λευτέρης Πετκάρης, για να παραταχθεί ως αναπληρωματικός.

Η μονάδα ελέγχου δέχεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, της τάξης των λίγων ns, ένα σήμα από το κεντρικό ρολόι του υπολογιστή (ένα κρύσταλλο).

Η Θεσσαλονικιά Μάγδα Καλομοίρου (αλπικό σκι) και η Δραμινή Παναγιώτα Τσακίρη (δρόμοι αντοχής) εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους βάσει της παγκόσμιας κατάταξης. Μέτριο ήταν το παιχνίδι με ποιοτικότερο στοιχείο τις αντεπιθέσεις του ΟΦΗ, με άξονα τον Σοάρες.

Στο «ρυθμό» αυτού του σήματος γίνονται όλες οι λειτουργίες στον υπολογιστή.

ΓΓΑ: Τα της Έκθεσης Φωτογραφίας "Αθλητισμός, Ανοχή και Ευ Αγωνίζεσθαι" πραγματοποιήθηκαν χθες στη γενική γραμματεία Αθλητισμού, από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό.

«Αν ήμασταν λίγο πιο σοβαροί μπροστά έπρεπε να κερδίσουμε.

Η γενική οργάνωση του υπολογιστή φαίνεται και στο σχήμα που ακολουθεί.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν για το ήθος τους οι Αιμίλιος Παπαθανασίου (Ιστιοπλοΐα), Αλέξανδρος Νικολαΐδης (τάε κβον ντο), Καλλιόπη Αστροπεκάκη (στίβος), Κωνσταντίνος Σκεπαρνάκος (παγκράτιο), Άγγελος Ζαφειράκης (ποδόσφαιρο), Κωνσταντίνος Φύκας (Παραολυμπιονίκης κολύμβησης), Δημήτρης Κωνσταντάγκας (Παραολυμπιονίκης στίβου), οι ΠΑΕ Εργοτέλης και Χαϊδάρι, και το σωματείο Αετός Αλεποχωρίου.

Οκτώ-εννιά φορές στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε επίθεση με τρεις ή τέσσερις παίκτες εναντίον εντός αμυντικού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Ορφανός ανακοίνωσε ότι πρόεδρος του ΟΑΚΑ ορίστηκε η Αλέκα Μανού, ενώ ένας εκ των αναπληρωτών διευθυντών-συντονιστών θα είναι ο Κώστας Πολυχρονίου.

Φαίνεται καλό το αποτέλεσμα, αλλά έπρεπε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Ο Άρης δεν έκανε ούτε μία καθαρή ευκαιρία. Ό,τι έκανε το έκανε από στημένες φάσεις», δήλωσε ο Ζντένεκ Σκάσνι. Ο νευρικός χθες προπονητής του ΟΦΗ αποβλήθηκε λόγω διαμαρτυριών προς τον διαιτητή Σπυρόπουλο με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Μόνος στις εξέδρες ο Σκάσνι, μετά την αποβολή του από τον διαιτητή, παρακολουθεί τον ΟΦΗ να φθάνει κοντά στη νίκη, αλλά να μην μπορεί να τη γευτεί. Από την άλλη, ο Άρης για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα του (αυτή την Κυριακή ήταν τιμωρημένη) και να πάρει τους βαθμούς της νίκης

«Δεν είδα ποτέ μέχρι σήμερα τόσα λάθη από διαιτητή. Ζητάω, πάντως, συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου. Δεν του είπα κάτι κακό. Στη αρχή ήμουν νευρικός εξαιτίας της απόδοσης της ομάδας μου», συμπλήρωσε.

Τα παράπονα του επικεντρώνονται σε διεκδίκηση της μπάλας από τους Σκέντζο και Αδάμο στο 43'. «Ήταν καθαρό πέναλτι. Ο Αδάμος είναι σοβαρό παιδί. Δεν θα μου έλεγε ψέματα», τόνισε.

Το σκορ άνοιξε με βολέ μέσα από την περιοχή ο Κουνενάκης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Απάντησε (1-1) δύο λεπτά αργότερα, εντός της τρίλεπτης καθυστέρησης, με κοντινή κεφαλιά ο Σίμιτς, ο οποίος αντικατέστησε (44') τον τραυματία Σελάντερ.

«Μας επηρέασαν αγωνιστικά και ψυχολογικά οι δύο αναγκαστικές αλλαγές», παρατήρησε ο Νίκος Καρύδας. Αντικατέστησε τον Γιώργο Φοιρό στις… υποχρεώσεις του στην αίθουσα Τύπου, καθώς ο προπονητής του Άρη αισθάνθηκε στομαχικές διαταραχές. «Δεν έκαναν ούτε ένα ατομικό λάθος», συνέχισε για τους καλοστημένους φιλοξενούμενους.

«Μας αδικεί το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Αντώνης Ρουμπάκης. Η επόμενη ημέρα για τον Άρη περιλαμβάνει «άλλα επτά παιχνίδια σαν τελικούς», όπως είπε ο Παναγιώτης Κατσιαρός. Άλλωστε «εμείς παίξαμε με στόχο τη νίκη και είχαμε άγχος. Οι αντίπαλοί μας δεν είχαν άγχος και έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο».