Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ρομα η πιο επικινδυνη αντιπαλος του αρη στο uleb cup :: 18/1/2006 19:56:00) 

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα είναι πιθανό να βρεθεί στο δρόμο του Άρη.

ΠΟΛΟ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Περιοδικά φαινόμενα στο μακρόκοσμο

ΡΟΜΑ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟ ULEB CUP

Αρνήθηκε το… δώρο

Οι κινήσεις των πλανητών γύρω από τον ήλιο σε ελλειπτικές τροχιές, η κίνηση των φυσικών δορυφόρων γύρω από τους πλανήτες, η σύνθετη κίνηση των δορυφόρων γύρω από τον ήλιο και η κίνηση των τεχνητών δορυφόρων γύρω από τη γη, καθώς επίσης και η κίνηση όσων κομητών εκτελούν ελλειπτικές τροχιές (βλ. Εικ. 5), για να αναφέρουμε μερικά, μόνο, παραδείγματα από το μακρόκοσμο, αποτελούν περιοδικά φαινόμενα.

Φοβού τους Ρωμαίους

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΠΗΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Απογοήτευση για τον Ολυμπιακό, αφού έχασε - και μαθηματικά - κάθε ελπίδα πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Άρης περιμένει αύριο να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στη δεύτερη φάση του ULEB Cup.

Η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε το… τελευταίο δώρο (αυτή τη φορά από τη Γαλλία) και να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν μπορούσαν οι "κίτρινοι" θα έβγαζαν από την κληρωτίδα το μπαλάκι της Ρόμα, όμως αυτό δεν γίνεται.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν χθες και στη Βουδαπέστη από τη Χόνβεντ με 6-4, ενώ προχθές η Νις είχε κάνει την έκπληξη νικώντας στην έδρα της τη Μλάντοστ Ζάγκρεμπ 6-3.

Οι Ρωμαίοι είναι ο αντίπαλος που δεν θέλει σε καμιά περίπτωση ο Άρης, που σαφώς προτιμάει τον "εμφύλιο" με τον Πανιώνιο. Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» το άσχημο δεύτερο 7λεπτο, όταν βρέθηκε να χάνει 6-1! Όσο για τη Σαρλερουά;

«Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε.

Ομάδα κατώτερη του Άρη, ικανή όμως να κάνει τη ζημιά

Μειώσαμε 6-4 στο τέλος, αλλά χάσαμε τουλάχιστον τέσσερις ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε», είπε ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου.

ΡΟΜΑ

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Τρμπόγεβιτς, Ψύχο, ενώ προβλήματα αντιμετώπιζαν και οι Χάμπερτ, Δεληγιάννης και Θωμάκος.

Ο Άρης θέλει να την αποφύγει, γιατί και σε δαιμονιώδη φόρμα βρίσκεται και πολύ καλούς παίκτες έχει.

Τα γκολ πέτυχαν οι Μαρούλης 2, Σχίζας και Καλακόνας.

Είναι ατυχία για τον Άρη να κληρωθεί με αυτή την ομάδα ως πρώτος στον όμιλό του.

Η βαθμολογία στον όμιλο: Χόνβεντ 9, Μλάντοστ 5, Νις 4, Ολυμπιακός 2.

Η Ρόμα δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά, όμως βελτιώθηκε. Η Βουλιαγμένη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στις γυναίκες! Μετράει επτά νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα και στο παιχνίδι που χρειάστηκε να κερδίσει (και με διαφορά) το έκανε και με το παραπάνω. Στη χθεσινή τελευταία αγωνιστική νίκησε 11-3 τον Ποσειδώνα Πάτρας.

Ιταλία: 11 νίκες-5 ήττες, 5η θέση.

«Έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα νομίζω ότι δίκαια κατακτήσαμε τον τίτλο», είπε η Εύη Μωραϊτίδου.

ULEB Cup: 5 νίκες-5 ήττες, 4η θέση.

«Ήταν η σειρά της Βουλιαγμένης.

Αστέρι: Αγωνιστικά ο Ντέιβιντ Χόκινς σηκώνει το βάρος της επίθεσης, αλλά η προσωπικότητα του Ντέγιαν Μποντίρογκα επισκιάζει τους πάντες.

Ένα βασικό στοιχείο ήταν το γεγονός ότι δεν κάναμε λάθη χάνοντας βαθμούς από άλλες ομάδες, όπως συνέβη με τη Γλυφάδα.

Προπονητής: Ο Μάρκο Πέσιτς προσπαθεί να "αναγεννήσει" τους Ρωμαίους.

Τώρα ο στόχος μας είναι η προκριματική φάση του Λεν Τρόφι, με προοπτική να προκριθούμε στο φάιναλ φορ».

Το έχει πετύχει και στην εθνική Σερβίας και στην Μπαρτσελόνα. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ολυμπιακός - Ιωνικός 16-5, Ν.Ο. Χανίων - Νηρέας Χαλανδρίου 6-7, Γλυφάδα - Εθνικός 10-2. Γήπεδο: Πάλα-Λοτομάτικα (10.100 θέσεις).

Η τελική βαθμολογία: Βουλιαγμένη 26, Γλυφάδα 24, Ποσειδώνας Πάτρας 17, Ολυμπιακός 16, Νηρέας Χαλανδρίου 15, Ν.Ο. Χανίων 10, Εθνικός 4, Ιωνικός 0.

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ

Στα πλέι άουτ της Α1 ανδρών: Ν.Ο. Πάτρας και Π. Φάληρο συνεχίζουν στην επόμενη φάση, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την παραμονή τους στην κατηγορία. Η ομάδα της οποίας η έδρα είναι η έδρα του τελικού της διοργάνωσης τα δυο προηγούμενα χρόνια, καθώς και η φετινή. Ο Ν.Ο. Πάτρας νίκησε και στη Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή με 14-9 (Κρστόβιτς 6 - Καρκαλιάνης 5), ενώ το Π. Φάληρο επικράτησε στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου με 7-6. Η βελγική ομάδα μέχρι και πέρσι κατείχε τα πρωτεία στο εθνικό της πρωτάθλημα, όμως τώρα βρίσκεται σε φάση "ανασύνταξης".

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, όταν ο Θεοδωρόπουλος πέτυχε δύο γκολ, που έδωσαν προβάδισμα 7-5 στο Π. Φάληρο.

Παρ' όλα αυτά παραμένει μια αξιόλογη ομάδα, επικίνδυνη για όποιον την υποτιμήσει και με "γεμάτο" ρόστερ.

Ηρακλής και Πανιώνιος θα διεκδικήσουν τώρα την παραμονή τους στην Α1 κόντρα σε Παναθηναϊκό και Γλυφάδα, αντίστοιχα (19, 21 και 23/3).

Βέλγιο: 10 νίκες-5 ήττες, 1η θέση. ULEB Cup: 5 νίκες-5 ήττες, 4η θέση. Αστέρι: Δύσκολα μπορεί να βρει κάποιον παίκτη που να ξεχωρίζει από το σύνολο της Σαρλερουά. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες όπως ο Λετονός Σκέλε ή ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο Ραλφ Μπιγκς. Προπονητής: Ο Σέρβος Σάβο Βούτσεβιτς είναι στην ομάδα χρόνια και μάλλον θα παραμείνει για χρόνια, γιατί έχει βάλει τη Σαρλερουά σε άλλο επίπεδο. Γήπεδο: Σπίρουντομ (6.700 θέσεις).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο πιο βατός αντίπαλος από τους τρεις που μπορεί να "πέσει" στον Άρη. Ο Πανιώνιος δεν είναι η ομάδα της περσινής χρονιάς, που πήρε την τρίτη θέση, όμως πάντα οι "εμφύλιες" μονομαχίες στην Ευρώπη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι "κυανέρυθροι" έχουν χάσει από την δύναμή τους πέρσι και φέτος προσπαθούν να στηριχτούν περισσότερο στα νέα παιδιά. Ελλάδα: 5 νίκες-6 ήττες, 8η θέση. ULEB Cup: 4 νίκες-6 ήττες, 4η θέση. Αστέρι: Ο Νίκος Οικονόμου είναι ο φυσικός ηγέτης του Πανιωνίου και τη φετινή χρονιά, παρ' όλο που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Και έμπειρος και ποιοτικός παίκτης είναι και χρειάζεται πάντα προσοχή. Προπονητής: Δεύτερη χρονιά στον πάγκο του Πανιωνίου βρίσκεται ο Μέμος Ιωάννου συνεχίζοντας την πολύ καλή δουλειά του. Χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο απ' ό,τι πέρσι τους νεαρούς παίκτες και προσπαθεί να δημιουργήσει μια αξιόλογη ομάδα. Γήπεδο: Κλειστό Γυμναστήριο Ελληνικού (14.100 θέσεις).