Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( αμετάπειστος ο δικαστής του σαντάμ χουσείν :: 15/1/2006 20:33:14) 

Αμετάπειστος ο δικαστής του Σαντάμ Χουσείν

ΠΙΕΣΗ ΧΡΟΝΟΥ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2004

Ανακεφαλαίωση

Επιμένει στην παραίτηση που υπέβαλε διαμαρτυρόμενος για τις κυβερνητικές πιέσεις - Η Βαγδάτη ανακοίνωσε ότι ουδέποτε επεμβαίνει στις δικαστικές υποθέσεις

Τρέξιμο για το Καραϊσκάκη

Οι αλγόριθμοι συμπίεσης χρησιμοποιούνται για την μείωση του μεγέθους που καταλαμβάνουν τα δεδομένα τα οποία είναι αποθηκευμένα στους υπολογιστές.

Προσπάθειες να πείσουν τον δικαστή του πρώην προέδρου του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν, Ριζγκάρ Αμίν, να αποσύρει την παραίτησή του κατέβαλαν χθες Ιρακινοί αξιωματούχοι, μετά την ανακοίνωσή του πως παραιτείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές πιέσεις που ασκούνται στο έργο του δικαστηρίου.

ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ

Οι αλγόριθμοι συμπίεσης διακρίνονται σε απωλεστικούς και μη απωλεστικούς.

Σύμφωνα με το Μουμκίντ Τακλίφ αλ Φατλαουί, έναν εκ των κατηγόρων, «υπάρχει ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα έχει η παραίτησή του στην αξιοπιστία του δικαστηρίου».

Στις 7 Απριλίου προβλέπεται να κατεδαφιστεί το Στάδιο Καραϊσκάκη

Οι απωλεστικοί αλγόριθμοι συμπιέζουν πολύ περισσότερο, αλλά όμως είναι αδύνατη η αποσυμπίεση της συμπιεσμένης ακολουθίας στην αρχική μορφή.

Χθες το ανώτατο ποινικό δικαστήριο του Ιράκ επιβεβαίωσε πως ο Αμίν έχει υποβάλει την παραίτησή του, υπογραμμίζοντας πως ο δικαστής είχε λάβει αυτή την απόφασή για προσωπικούς του λόγους και όχι υπό την πίεση της κυβέρνησης. Στις 7 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα, θα κατεδαφιστεί ένας από τους ιστορικότερους αθλητικούς χώρους της χώρας, το Στάδιο Καραϊσκάκη.

Αντίθετα, με τους μη απωλεστικούς αλγορίθμους, η αντίστροφη διαδικασία της αποσυμπίεσης μας επαναφέρει στην αρχική ακολουθία των δεδομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η κυβέρνηση ουδέποτε επεμβαίνει στις δικαστικές υποθέσεις», ενώ προστίθεται πως η προσεχής ακροαματική διαδικασία της δίκης του Σαντάμ θα γίνει, όπως έχει προγραμματιστεί, στις 24 Ιανουαρίου. Πριν φτάσουν όμως εκεί οι μπουλντόζες, θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί με διαδικασίες - εξπρές η άδεια κατεδάφισης, να εκδοθεί οικοδομική άδεια για το νέο γήπεδο και να εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Οι γνωστότεροι μη απωλεστικοί αλγόριθμοι συμπίεσης είναι ο RLE, ο αλγόριθμος Huffman και ο LZW.

Πηγές προσκείμενες στον Αμίν αναφέρουν πως ο δικαστής δέχθηκε στην οικία του, στην κουρδική πόλη Σουλαϊμανίγια, Ιρακινούς αξιωματούχους, οι οποίοι προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, ωστόσο ο ίδιος διστάζει να επιστρέψει στη δικαστική αίθουσα, καθώς σιίτες ηγέτες τον κατηγόρησαν πως είναι επιεικής με τον Σαντάμ. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικότερα παρά ποτέ για το καινούργιο Στάδιο Καραϊσκάκη όπου θα γίνει ο τελικός του ποδοσφαιρικού ολυμπιακού τουρνουά το καλοκαίρι του 2004.

Ερωτήσεις

Ο δικαστής, σύμφωνα με την πηγή, θα ξεκαθαρίσει τους λόγους που υπέβαλε την παραίτησή του, αφού προεδρεύσει στην ακροαματική διαδικασία της 24ης Ιανουαρίου.

Όπως μάλιστα είπε ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης στους εκπροσώπους της FIFA, οι οποίοι επιθεώρησαν όλα τα γήπεδα (Βόλος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) την περασμένη εβδομάδα, το έργο είναι στο «κόκκινο» και το επόμενο δίμηνο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία του.

- Τι εννοούμε με τον όρο «συμπίεση δεδομένων»;

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα ο Αμίν δεν είχε προβεί σε δημόσιες δηλώσεις και παραμένει άγνωστο αν πράγματι επιθυμεί να παραιτηθεί ή αν χρησιμοποιεί την απειλή αυτή, για να αποτρέψει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, τότε το νέο Καραϊσκάκη χωρητικότητας 32.000 θέσεων, που έχει παραχωρηθεί με νομοθετική ρύθμιση στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, θα είναι έτοιμο τον Ιούλιο του 2004, δηλαδή μόλις ένα μήνα πριν από το σφύριγμα της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!

- Τι εννοούμε με τον όρο «αποσυμπίεση δεδομένων»;

Παράλληλα όμως η FIFA, με επιστολή της στη ΔΟΕ, έχει αποδεχθεί ως εναλλακτικό χώρο μόνο για τον τελικό του ποδοσφαίρου (και όχι για τους άλλους 11 αγώνες που θα γίνουν στην Αθήνα) το ΟΑΚΑ, ακόμη και για τις 12 το μεσημέρι που θα είναι διαθέσιμο.

- Ποιες κατηγορίες αλγορίθμων συμπίεσης δεδομένων υπάρχουν.

Για τους άλλους 11 αγώνες η εναλλακτική λύση μπορεί να είναι η έδρα του Πανιωνίου, η Ριζούπολη ή και η Φιλαδέλφεια.

Περίγραψε τις.

Η αντιπροσωπεία της FIFA, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της, Ίσα Χαγιάτου, αφού απόλαυσε βολιώτικο τσίπουρο, θεσσαλονικιώτικους και κρητικούς μεζέδες (εκτός από τον κ. Χαγιάτου που λόγω θρησκείας αρκέστηκε μόνο στους μεζέδες) κατά την περιοδεία της σε Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της για την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

- Περίγραψε τον αλγόριθμο RLE.

*** Με αντιπροσωπεία της FIFA συναντήθηκε προχθές ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Πέτρος Κόκκαλης στα γραφεία του ΑΘΗΝΑ 2004, με αντικείμενο συζήτησης την ανακατασκευή του Σταδίου Καραϊσκάκη.

- Περίγραψε τον αλγόριθμο Huffman.

Ο Π. Κόκκαλης σε δηλώσεις του τόνισε:

- Περίγραψε τον αλγόριθμο LZW.

«Παρουσιάσαμε τα σχέδια για το Στάδιο Καραϊσκάκη και τα μέλη της FIFA εξέφρασαν την ικανοποίησή τους. Ο Ολυμπιακός θα αυξήσει το κόστος προκειμένου να επισπευσθούν οι εργασίες. Όλα θα εξαρτηθούν από την τήρηση των εκθέσεων αδειών. Μετά από συζήτηση που είχα με κυβερνητικά στελέχη το σχετικό ΦΕΚ θα κατατεθεί στις 22 Μαρτίου. Έτσι θα σταματήσει και η παρεμπόδιση που ασκεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».