Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( το κρασι με το συμβολικο ονομα και η παε αρης :: 15/1/2006 18:43:35) 

Ο Τάκης Ανδριάς, την εποχή της… "Παράγκας", βρισκόταν σε διαμάχη με τον Βασίλη Γκαγκάτση.

ΦΙΜΠΑ - ULΕΒ: ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Γ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ

Ένα βήμα από την ενιαία Ευρωλίγκα

Μέσα στην ιστορική πορεία του Ισραήλ και στη συνέχεια του νέου λαού του Θεού, της Εκκλησίας, φαίνεται ότι το θεϊκό σχέδιο ποτέ δεν επιβλήθηκε με τη βία πάνω στους ανθρώπους, αλλά πάντα στηριζόταν στην ελεύθερη συγκατάθεση τους για συνεργασία, αφού ο Θεός δεν προαποφασίζει τη μοίρα κανενός ανθρώπου ή λαού.

"Παράγκα" με παρελθόν

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΠΗΣ

Άλλες φορές οι άνθρωποι συνεργάζονται στο σχέδιο του Θεού και απολαμβάνουν τις ευλογίες από αυτή τη συνεργασία και άλλες φορές φανερώνουν την ανθρώπινη μικρότητα απέναντι στην αγάπη του Θεού.

Πολύς λόγος έγινε για το κρασί "Παράγκα του κυρ Γιάννη" που… διαφήμισε ανέξοδα ο Παναθηναϊκός με αφορμή τα δώρα της ΠΑΕ, τις αιχμές για τη διαιτησία και τις έμμεσες ή άμεσες διαμαρτυρίες ενόψει του ντέρμπι "χωρίς αύριο" με τον Ολυμπιακό.

FIBA-Europe και ULEB έχουν αποφασίσει να διαγράψουν το παρελθόν και να πετύχουν αυτό που έχει ανάγκη το ευρωπαϊκό μπάσκετ: την ένωση.

Βλέπουμε, για παράδειγμα, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, τον δυνατό να εκμεταλλεύεται και να καταπιέζει τον αδύναμο, κάποιους "να πατούν πάνω και σε πτώματα ακόμα" για να εξασφαλίσουν περισσότερα κέρδη, να γίνονται πόλεμοι στηριγμένοι στο "δίκαιο" του ισχυρότερου, την τεχνολογία και την επιστήμη να χρησιμοποιούνται για τον απανθρωπισμό του ανθρώπου.

Είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι, ότι ο Γιάννης Μπουτάρης και -κυρίως- οι υπεύθυνοι προώθησης και προβολής του εν λόγω… οινοπνευματώδους θα τρίβουν τα χέρια τους, με την "επιθετική" κι ανέξοδη καμπάνια που έγινε τις τελευταίες μέρες.

Έτσι, τα μηνύματα από Μόναχο και Βαρκελώνη είναι πολύ ενθαρρυντικά και όλα δείχνουν ότι στο τελευταίο ραντεβού, κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος του μήνα, οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια.

Παράλληλα, όμως, βλέπουμε και την Εκκλησία να υπηρετεί αθόρυβα τον κόσμο με αγάπη και συμπόνια για τις πληγές του και τα προβλήματά του.

Ανέλπιστο δώρο, πράγματι.

«Δεν έχουν εντοπιστεί σημεία σύγκρουσης απόψεων.

Σε κάθε όμως περίπτωση, ο άνθρωπος με τη στάση του δημιουργεί την ιστορία του είτε σε συνεργασία είτε σε αντίθεση με τον Θεό.

Το κρασί "Παράγκα" έχει, πάντως, "προϋπηρεσία" στο χώρο του ποδοσφαίρου και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει την εμφάνισή του, άσχετα αν δεν έκανε στο παρελθόν ανάλογη αίσθηση.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται σε πολύ καλό κλίμα και υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα τελειώσουν ευνοϊκά» ήταν το σχόλιο του προέδρου της FIBA-Europe, Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Πάντα έτσι προχωρεί η ιστορία: ο άνθρωπος δημιουργεί και δημιουργείται μέσα σ' αυτήν και συνεχίζει σαν ένας μικρός θεός το έργο του Δημιουργού του.

Πιο συγκεκριμένα, η "Παράγκα" ήταν το δώρο δημοσίων σχέσεων κι ευχών για τη νέα χρονιά της ΠΑΕ Άρης το 2001, επί διοίκησης Γιάννη Ζαχουδάνη και Τάκη Ανδριά!

Το πιο ουσιαστικό είναι ότι ανάλογα είναι τα σχόλια στη Βαρκελώνη, όπου μιλούν για «καλή διάθεση και προσέγγιση σε πολλά σημεία».

Οι αποφάσεις και οι πράξεις κάθε ανθρώπου, όσο "ασήμαντος" κι αν θεωρείται αυτός, επηρεάζουν την πορεία ολόκληρου του κόσμου.

Τότε οι άνθρωποι της "κίτρινης" ΠΑΕ είχαν διαλέξει το πρωτοεμφανιζόμενο (εκείνη τη χρονιά) κρασί ως κυρίως δώρο στα καλάθια που έστειλαν σε άλλες ΠΑΕ, συνεργάτες, προμηθευτές, αθλητές, δημοσιογράφους κ.α.

Τι μπορεί να ισχύσει στη νέα περίοδο εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία;

Την ιστορία σε τελική ανάλυση τη γράφουν ασήμαντοι άνθρωποι μέσα από τους οποίους αναδεικνύονται οι ηγέτες που βάζουν τη σφραγίδα τους στα γεγονότα.

Μάλιστα, ήταν η εποχή που η παραφιλολογία περί παράγκας στο χώρο του ποδοσφαίρου ήταν στο φόρτε της, οι συμβολισμοί παρέπεμπαν σε… χαριτωμένα σχόλια, αν και όλοι γνώριζαν το αυτονόητο, ότι ο "κυρ Γιάννης" της ΠΑΕ Άρης δεν θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του κυρίαρχου του παιχνιδιού στο παρασκήνιο.

Η Ευρωλίγκα θα παραμείνει με τη σημερινή της μορφή (24 ομάδες), ενώ θα δοθεί έμφαση στο μάρκετινγκ, με στόχο τη συγκέντρωση χορηγών.

Γι' αυτόν το λόγο η προσωπική ευθύνη κάθε ανθρώπου απέναντι στον κόσμο και την ιστορία είναι τεράστια.

Επίσης, πρέπει να επισημανθεί, άσχετα με το κρασί και την όποια παραφιλολογία, ότι εκείνη την περίοδο κατά σύμπτωση, ο Ανδριάς, ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, βρισκόταν σε κόντρα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση. Όσον αφορά τη δεύτερη διοργάνωση, αυτή θα είναι το FIBA Cup, το οποίο θα οργανώνεται από τη FIBA-Europe και ουσιαστικά θα είναι η ένωση του ULEB Cup και του Τσάμπιονς Καπ.

Όπως σημειώνεται, σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι δοκίμασαν ("γκουρμέ" ή όχι) το κρασί παραδέχτηκαν ότι ήταν εύγεστο κι έκανε καλό… κεφάλι. Μερικά χρόνια μετά έτυχε η "Παράγκα" να γίνει πρωτοσέλιδη, προκαλώντας πολλούς συνειρμούς και να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο χώρο του ποδοσφαίρου. Καλά κρασιά…

Γ.ΤΟΤΣ.