Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Στη Θεσσαλονίκη

ΑΕΚ: ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΠΕΤΣ

18. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΣΥΡΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

Eικαστικά-Διάφορα

Απώλεια

Σκοπός αυτής της διδακτικής ενότητας είναι:

ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΝΤΙΩΝ (Β. Όλγας 107): μ' Δημήτρια: Έκθεση για τα 100χρονα του συλλόγου "Μέριμνα Ποντίων Κυριών" (έως 30/1).

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΟΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

• Να γνωρίσετε ότι μόνο με συνειδητοποίηση της ανθρώπινης αξίας μπορούν τα ΜΜΕ να συνεισφέρουν και να χρησιμοποιηθούν για το καλό του ανθρώπου.

Ζωγραφική

Ο Άντριου Μπετς ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Χαντλόγκτεν, αλλά κατά πάσα πιθανότητα η ΑΕΚ θα στερηθεί των υπηρεσιών του κόντρα στον Μακεδονικό

• Να γνωρίσετε ότι η ελευθερία του ανθρώπου χωρίς την προσωπική σχέση με το Θεό και τους συνανθρώπους μετατρέπεται σε δουλεία.

ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (πλατεία Ιπποδρομίου): Έκθεση του Χρήστου Τσιντσάρη (έως 27/1).

Πύρρειος ήταν η νίκη (71-69) της ΑΕΚ στο φιλικό παιχνίδι με την Νήαρ Ηστ, καθώς τραυματίστηκε ο Άντριου Μπετς.

Τη νοθεύουμε και δίνουμε την αφορμή να μας τη νοθεύσουν.

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ "ΔΙΠΟΛΟ" (Δ. Γούναρη 53): Έκθεση του Βασίλη Ιωαννίδη (έως 28/1).

Η κολόνα της Ένωσης κάτω από τα καλάθια, υπέστη διάστρεμμα στο δεύτερο ημίχρονο (στραβοπάτησε και έπεσε στο παρκέ) και οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ ανέφεραν πως πρόκειται για ελαφρύ τραυματισμό.

Ξέρουμε λοιπόν, καλά πως ο νόμος είναι θεϊκός, ενώ εγώ είμαι αδύναμος άνθρωπος, πουλημένος στην αμαρτία. Έτσι, δεν ξέρω ουσιαστικά τι κάνω· δεν κάνω αυτό που θα 'θελα να κάνω αλλά, αντίθετα, ό,τι θα 'θελα να αποφύγω. Κάνοντας όμως αυτό που κατά βάθος δε θέλω, αναγνωρίζω έμπρακτα πως οι εντολές του νόμου είναι σωστές. Έτσι φτάνω πια στο σημείο να μη διαπράττω εγώ ο ίδιος το κακό αλλά η αμαρτία, που έχει εγκατασταθεί μέσα μου. Η ίδια η συνείδηση μου μαρτυρεί γι' αυτό: Δεν κατοικεί μέσα μου, δηλαδή στο είναι μου, το καλό. Απόδειξη είναι πως εγώ θέλω να κάνω το καλό, δεν βρίσκω όμως τη δύναμη να το μετατρέψω σε πράξη. Κι έτσι, δεν κάνω το καλό που θα 'θελα, αλλά υπηρετώ το κακό, που δεν το θέλω. Αν όμως κάνω αυτό που δε θέλω, τότε την πράξη μου δεν την καθορίζω πια εγώ αλλά η αμαρτία, που έχει θρονιαστεί μέσα μου. Συνεπώς, η πείρα δείχνει ότι, ενώ εγώ θέλω να κάνω το καλό, οι πράξεις μου δείχνουν πως κάνω το κακό. Εσωτερικά συμφωνώ και χαίρομαι με όσα λέει ο νόμος του Θεού. Διαπιστώνω όμως πως η πράξη μου ακολουθεί έναν άλλο νόμο, που αντιστρατεύεται το νόμο με τον οποίο συμφωνεί η συνείδηση μου: Είναι ο νόμος της αμαρτίας που κυριαρχεί στην ύπαρξή μου και με κάνει αιχμάλωτό της. Τι δυστυχισμένος, αληθινά, που είμαι! Ποιος μπορεί να με λυτρώσει από την ύπαρξη αυτή, που έχει υποταχθεί στο θάνατο; Ας ευχαριστήσουμε το Θεό που το έκανε αυτό, με το σωτήριο έργο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Άρα, λοιπόν, εγώ ο ίδιος, ενώ συμφωνώ θεωρητικά με το νόμο του Θεού, στην πράξη είμαι υποταγμένος στον νόμο της αμαρτίας. Ρωμ. 7,14-25

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ: Έκθεση του Περικλή Μητσόπουλου-Βροχίδη (έως 28/1).

Ωστόσο, ο Άγγλος σέντερ θεωρείται απαραίτητος στο μεθαυριανό παιχνίδι με τον Μακεδονικό, αφού ο Χαντλόγκτεν είναι από τους καλύτερους σέντερ του πρωταθλήματος και ο Σάκοτα θα μάθει τελευταία στιγμή αν θα τον έχει στη διάθεσή του.

Φωτογραφία

Όπως έλεγε χθες φοβάται, καθώς ο τραυματισμός διαφέρει από παίκτη σε παίκτη και σε έναν ψηλό μεγάλου βάρους η αποθεραπεία είναι πιο δύσκολη.

ΓΚΑΛΕΡΙ "TETTIX" (Τσιμισκή & Διαλέττη 3): Έκθεση "Φθηνή φωτογραφία" (έως 20/1).

Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Μπετς ο Σερβοέλληνας προπονητής θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα, καθώς έχει χάσει πολλές προπονήσεις λόγω τραυματισμού και ο Άντιτς.

Μουσική

Υπήρξαν όμως και θετικά στοιχεία στο φιλικό παιχνίδι: τόσο ο Τζο Κρίσπιν όσο και ο Χρήστος Ταπούτος έδειξαν ότι δεν ήταν τυχαία η εμφάνισή τους στο ματς με τον Ηρακλή.

ΒΑΡΔΙΑ (Σερρών 15 & Φ. Μένου, Κ. Τούμπα): Στις 10.30 μ.μ. οι "Σπυριδούλα".

Ο Αμερικανός πέτυχε 21 π. με πέντε τρίποντα και ο νεαρός φόργουορντ φόρτωσε το καλάθι της πρώην του ομάδας με 23 π.!

FIX (26ης Οκτωβρίου 47): Στις 11 μ.μ. η Δήμητρα Γαλάνη και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη (έως 29/1).

Ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος ήθελε δυνατό τεστ πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό, είδε τον Ρώσο Κουράσοφ να κάνει καλή εμφάνιση (15 π.), όμως, ο Νόρις στο ντεμπούτο του δεν ήταν τόσο καλός (7 π.).

Θέατρο

Δεν έπαιξαν οι Μάγλος, Καράγκουτης.

ΕΓΝΑΤΙΑ (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, όπισθεν της Αγίας Σοφίας): Στις 9.15 μ.μ. "Νυφικό Κρεβάτι" του Χάρντογκ (έως 22/1). ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Εθν. Αμύνης 4): Στις 9 μ.μ. "Οπερέτα" του Β. Γκομπρόβιτς από το ΚΘΒΕ (έως 29/1). ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ (Χριστοπούλου 12): Στις 9 μ.μ. "Ιππόλυτος Καλυπτόμενος" του Βασίλη Παπαγεωργίου. ΜΥΛΟΣ (Ανδρ. Γεωργίου 56): Στις 10 μ.μ., στο Κλαμπ, stand up comedy με τους "S.U.T.".

Βιβλίο

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ: Στις 7 μ.μ. παρουσίαση του βιβλίου της Κλοντ Μοσέ "Περικλής, ο εφευρέτης της Δημοκρατίας".

Εκδηλώσεις

ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ "ΑΝΑΤΟΛΙΑ" (Δ. Γούναρη 39): Στις 7.30 μ.μ. ομιλία του Γιώργου Ψαλτόπουλου "Όσα δεν λέγονται για το Μακεδονικό ζήτημα".

Στην Αθήνα

BIOS (Πειραιώς 84): Στις 8 μ.μ. παρουσίαση του βιβλίου του Κόζι Σουζούκι "Ring". ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου): Στις 1.30 μ.μ. παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γιαννίτση "Η Ελλάδα και το μέλλον" και στις 7 μ.μ. του Μανόλη Μπεχράκη "Η ίδρυση των νέων ιατρικών σχολών".