Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Σύντομη είδηση

( οι αλλαγές… - …η έκθεση - …και η πίτα - έχει κάνει τάμα; - "μπερδεύουν τον κόσμο" :: 18/1/2006 18:40:02) 

ΣΤΗΛΗ: ΠΑΡΑ(ΠΟΛΗ)ΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Γ. ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ

Οι αλλαγές…

Εξαιρέσεις για τις εγγυητικές επιστολές

Ο άνδρας και η γυναίκα είναι ισότιμοι, έχοντας κοινό Πατέρα το Θεό και με ίδιο προορισμό, τη θέωση.

Γύρω από το φλέγον θέμα των ημερών, αυτό των επικείμενων αλλαγών στις αντιδημαρχίες, περιστράφηκε η κουβέντα κατά τη χθεσινή συνάντηση της δημοτικής ομάδας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Μόνο οι αθλητικές εταιρείες που τελούν υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης δεν είναι υποχρεωμένες να υποβάλουν εγγυητική επιστολή αυτή την περίοδο, ενώ οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ καλούνται να συμμορφωθούν με τον νόμο απειλούμενες με τις προβλεπόμενες ποινές (αφαίρεση βαθμών). Ο Χριστός έρχεται στη γη για να καταργήσει κάθε διάκριση:

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αλλαγές στο σχήμα διοίκησης κατά το τρέχον -εκλογικό- έτος, χωρίς ωστόσο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα πρόσωπα που έχει επιλέξει για τις επτά αντιδημαρχίες. Αυτό αποφάνθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του επίτιμου αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Κωνσταντίνου Παπαλάκη, και αποφάσισε:

"Δεν υπάρχει πια Ιουδαίος και ειδωλολάτρης, δεν υπάρχει δούλος και ελεύθερος, δεν υπάρχει άντρας και γυναίκα, όλοι σας είστε ένας, χάρη στον Ιησού Χριστό" (Γαλ. 3,28).

Β.Ζ.

*** Οι υπό εκκαθάριση ανώνυμες αθλητικές εταιρείες, όπως οι ΚΑΕ Άρης, Ηρακλής, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και η ΠΑΕ Λάρισα, δεν υποχρεούνται να καταθέσουν εγγυητική επιστολή.

Ιδιαιτερότητα:

…η Έκθεση

Όμως κρίθηκε ότι η εκκαθάριση έχει χρονικούς περιορισμούς.

Η ισοτιμία είναι αναμφισβήτητη αλλά ο ρόλος και η συνεισφορά των δύο φύλων στην οικογένεια είναι απαραίτητη και συμπληρωματική.

Στη συνάντηση των μελών της διοικούσας δημοτικής παράταξης, η οποία και πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαγεωργόπουλος επανέλαβε την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ Α.Ε.

Μέχρι λοιπόν την έναρξη της περιόδου 2003-4, πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες και να έχουν συσταθεί οι νέες εταιρείες.

Η ψυχοσωματική κατασκευή του άνδρα είναι διαφορετική από της γυναίκας.

Όπως έγινε γνωστό, το δημοτικό συμβούλιο θα απασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

Για όσες αυτό είναι ανέφικτο, θα ανακληθούν οι αποφάσεις υπαγωγής τους στην ειδική εκκαθάριση.

Ο καθένας στην οικογένεια έχει το ρόλο του και με τον τρόπο του συνεισφέρει στην ανατροφή των παιδιών.

Β.Ζ.

*** Για τις εταιρείες με προσωρινή διοίκηση, όπως οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, Αθηναϊκός, η Επιτροπή δέχθηκε ότι έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τις υπόλοιπες εταιρείες, διότι η οικονομική και αθλητική λειτουργία τους συνεχίζεται.

Φόβος - υποταγή:

…και η πίτα

*** Να προσκληθούν σε ακρόαση την Παρασκευή οι αθλητικές εταιρείες (από την Α' Εθνική η ΑΕΚ, ο Άρης, η Παναχαϊκή και από το μπάσκετ το σύνολο των ομάδων της Α1) που δεν κατέθεσαν ακόμη εγγυητική επιστολή, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, ενώ συγχρόνως θα τους ανακοινωθεί η ημέρα επιβολής των προβλεπομένων από τον νόμο κυρώσεων εάν δε συμμορφωθούν.

Η έννοια του φόβου στη φράση της αποστολικής περικοπής που διαβάζεται στο γάμο και γίνεται αφορμή αταξίας κατά την τέλεση του μυστηρίου χρειάζεται εξήγηση.

Το κλίμα, πάντως, στη συνάντηση "χαλάρωσε" με ένα σκωπτικό σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Κώστα Εγγλέζου, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Ο φόβος εδώ συνδέεται με την αγάπη και το σεβασμό, α) Ο άνδρας επειδή αγαπά τη σύντροφο του φοβάται μήπως με την επιθετικότητα του τη βλάψει, τη μειώσει, β) είναι απαραίτητος ο σεβασμός και η προσοχή στη γυναίκα, που η ευαίσθητη φύση της προετοιμάζεται για να λειτουργήσει το μητρικό της χάρισμα.

"Εμείς έχουμε το προνόμιο να κόβουμε μόνο μία πίτα, ενώ η αντιπολίτευση θα χρειαζόταν τουλάχιστον έξι", φέρεται να είπε ο κ. Εγγλέζος, καταμετρώντας μία πίτα για την παράταξη του Αγάπιου Σαχίνη, δύο για τα δύο μέλη της παράταξης "Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας", Τάσο και Ανδρέα Κουράκη, και τουλάχιστον τρεις για τους πόλους που διαμορφώνονται στην ομάδα του Σπύρου Βούγια.

Η επίμαχη φράση της εν λόγω αποστολικής περικοπής: «η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» δεν έχει την έννοια της υποδούλωσης.

Β.Ζ.

Δείχνει ότι ο άνδρας, όπως ο Χριστός για την Εκκλησία, έχει το προβάδισμα να θυσιαστεί για την οικογένεια.

Έχει κάνει τάμα;

Στη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους βρίσκεται από χθες το πρωί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από δύο στενούς τους συνεργάτες, που είναι και πολύ καλοί του φίλοι. Βεβαίως, ο πρώτος πολίτης του νομού δεν πήγε στο Όρος για να… μονάσει: Αντίθετα, βρήκε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να επισκεφθεί κάποιες μονές και να προσκυνήσει (αυτό, τουλάχιστον, έγινε επισήμως γνωστό από το περιβάλλον του νομάρχη…). Ωστόσο, αυτό που δεν μάθαμε είναι αν υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που συνέβαλαν γι' αυτή την ξαφνική επίσκεψη. Ένας, όμως, βασικός λόγος είναι και η ξεκούραση, την οποία έχει ανάγκη ο κ. Ψωμιάδης, με δεδομένο ότι καθημερινά το πρόγραμμά του είναι βαρύ και θα βαρύνει περισσότερο, καθώς η χρονιά είναι εκλογική και οι υποχρεώσεις ανειλημμένες. Μπορεί όμως και τίποτα από τα παραπάνω να μην ισχύει και ο νομάρχης να επισκέπτεται μονές του Όρους απλά για κάποιο τάμα…

Φ.Σ.

"Μπερδεύουν τον κόσμο"

Χολωμένος με τα τηλεοπτικά κανάλια είναι ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καλοχριστιανάκης, εξαιτίας -όπως λέει- του "πανικού που προκαλούν σχετικά με τα κοτόπουλα και τον ιό της γρίπης. Μπερδεύουν τον κόσμο όταν δείχνουν ένα κοτέτσι-παράγκα στην ύπαιθρο και κάτι τύπους με γάντια και μάσκες να μαζεύουν αυγά. Εμείς αγοράζουμε τα προϊόντα μας από ελεγμένα, υπερσύγχρονα πτηνοτροφεία και καμία σχέση δεν έχουν με την ασθένεια. Αλλά, άμα δείχνουν μια εικόνα διαρκώς, άντε να πείσεις τον καταναλωτή ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα", υποστηρίζει ο κ. Καλοχριστιανάκης.

Φ.Χ.