Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τον 26χρονο αγγλο αμυντικο θελει η ρεαλ μαδριτης :: 11/1/2006 20:29:16) 

Στο στόχαστρο της Ρεάλ ο Άσλεϊ Κόουλ. ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ: ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΕΚ

Συμπέρασμα

ΤΟΝ 26ΧΡΟΝΟ ΑΓΓΛΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΘΕΛΕΙ Η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Κλειστή στροφή

Το πείραμα αναδεικνύει την αναλογία ανάμεσα στην τάση που εφαρμόζεται στα άκρα δοσμένου αντιστάτη και της έντασης του ρεύματος που τον διαρρέει.

Υποψήφιος "galactico" ο Κόουλ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΩΡΟΣ

Αυτή η διαπίστωση, ακριβώς, αποτελεί και το ουσιαστικό περιεχόμενο του νόμου του OHM.

Νέο μέλος στην αγγλική παροικία του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", έπειτα από τους Ντέιβιντ Μπέκαμ και Τζόναθαν Γούντγκεϊτ, σκοπεύουν να προσθέσουν από το ερχόμενο καλοκαίρι οι διοικούντες της Ρεάλ Μαδρίτης, που θα κινηθούν για την απόκτηση του Άσλεϊ Κόουλ από την προσεχή τους αντίπαλο στους "16" του Τσάμπιονς λιγκ, Άρσεναλ.

ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: Μόνο νίκη!

Διατύπωση του νόμου του OHM για αντιστάτη: Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει δοσμένο αντιστάτη είναι ανάλογη της διαφοράς δυναμικού (τάσης) που εφαρμόζεται στα άκρα του.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "Marca", ο 26χρονος διεθνής είναι ο εκλεκτός για να αντικαταστήσει τον Ρομπέρτο Κάρλος στο αριστερό άκρο της άμυνας, με δεδομένο ότι ο Βραζιλιάνος άσος έχει πάψει προ πολλού να ικανοποιεί με την απόδοσή του, ενώ και ο ίδιος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει στο τέλος της περιόδου, με πιθανότερο προορισμό το Κατάρ.

Ο πρώτος από τους εννέα "τελικούς"

Η σχέση του νόμου του Ohm μπορεί να έχει τις επόμενες μορφές: [pic], [pic], [pic]. Ο Κόουλ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2008, αφού σχετικά πρόσφατα ανανέωσε την συνεργασία του με την Άρσεναλ, εντούτοις δεν θα έλεγε "όχι" σε μια πρόταση των Μαδριλένων, που προτίθενται να προσφέρουν γύρω στα 25 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν.

"Η ομάδα μου δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών", λέει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Παρατηρούμε ότι η σχέση V=IR είναι πρωτοβάθμια ως προς τις μεταβλητές Ι και V. Αυτό σημαίνει ότι η γραφική παράσταση της πρέπει να είναι ευθεία γραμμή.Να παρατηρήσετε ακόμα τη γωνία που σχηματίζει το γράφημα της σχέσης με τον οριζόντιο άξονα. Κάποιος τριγωνομετρικός αριθμός αυτής της γωνίας προσδιορίζει κάποιο σταθερό στοιχείο του αντιστάτη. Ποιος είναι ο τριγωνομετρικός αριθμός και ποιο στοιχείο προσδιορίζει;

Η "ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ" υποδέχεται απόψε την Μπιλμπάο στον επαναληπτικό των "16" του κυπέλλου Ισπανίας, έχοντας το πάνω χέρι λόγω της νίκης 1-0 στο πρώτο ματς, αλλά και ουκ ολίγες απουσίες (Πάμπλο Γκαρσία, Ρομπέρτο Κάρλος, Παβόν, Γούντγκεϊτ, Ρονάλντο, Ραούλ), ενώ ανέτοιμος είναι και ο νεοαποκτηθείς Αντόνιο Κασάνο.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, το βαρόμετρο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, θα φορέσει και πάλι το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ύστερα από απουσία δύο αγώνων.

Το "κύπελλο του βασιλιά", το οποίο της αντιστέκεται από το 1993, αποτελεί πλέον τον κύριο αγωνιστικό στόχο για τη Ρεάλ, αφού το πρωτάθλημα μοιάζει να έχει χαθεί και το Τσάμπιονς λιγκ αποτελεί πολύ δύσκολη υπόθεση. Ο διεθνής Σέρβος μεσοεπιθετικός περιμένει πώς και πώς την αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕΚ και στο μυαλό υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα. Η νίκη.

"Η ομάδα μου δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών. Θα δώσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος εννιά τελικούς και εφόσον κατακτήσουμε τη νίκη θα αναδειχθούμε και πάλι πρωταθλητές. Όλα λοιπόν θα εξαρτηθούν από εμάς", τόνισε στην "ΟΜΑΔΑ" ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Ο 30χρονος άσος των πρωταθλητών μίλησε για το μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής, για τον Παναθηναϊκό που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, για την αναμέτρηση που θα κρίνει τον τίτλο στο 24ο επαγγελματικό πρωτάθλημα και για τον αντικαταστάτη του Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο.

Ο Τζόρτζεβιτς είπε: "Εμείς δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ. Αυτό το γνωρίζουν οι παίκτες της. Είναι οικογενειακό τους θέμα. Ο Ολυμπιακός δεν θα μπει σ' αυτή τη διαδικασία. Κοιτάμε την ομάδα μας. Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, παρά μόνο η νίκη. Δεν έχουμε άγχος για το παιχνίδι. Είναι ένα ματς όπως όλα τα άλλα. Τρεις βαθμούς δίνουν τα ντέρμπι, τρεις και τα εύκολα θεωρητικά παιχνίδια. Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς και να ευχαριστηθεί ο κόσμος. Πιστεύω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα αποφύγουν τις ακρότητες".

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο "ερυθρόλευκος" ποδοσφαιριστής δήλωσε: "Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τον Παναθηναϊκό. Αν, δηλαδή, χάσει βαθμούς στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο ή σε κάποιο άλλο παιχνίδι. Αν το κάνουμε αυτό κινδυνεύουμε να χάσουμε τον τίτλο. Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο τι θα κάνει η ομάδα μας".

Ο "Τζόλε" υποστήριξε ότι σύμφωνα με τη φόρα που έχουν πάρει οι δύο διεκδικητές του τίτλου το πιθανότερο είναι να λύσουν τις διαφορές τους στη Ριζούπολη την προτελευταία αγωνιστική: "Το πρωτάθλημα έχει ακόμα μακρύ δρόμο. Πολλά μπορούν να συμβούν. Δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να κάνει κάποιο στραβοπάτημα. Αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις ομάδες. Το πιθανότερο, όμως, είναι το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού να κρίνει τον φετινό πρωταθλητή". Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του, τον 19χρονο Ουρουγουανό Καστίγιο, ο Τζόρτζεβιτς υποστήριξε: "Είναι μεγάλο ταλέντο. Δεν είναι τυχαίο ότι σε τέτοια ηλικία παίζει στον Ολυμπιακό. Απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Το ίδιο ισχύει και τον αμυντικό Κουλουχέρη. Και οι δύο μπορούν να βοηθήσουν εμάς τους παλιούς".