Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τενισ: εξομολογησεις παγδατη :: 23/1/2006 20:30:25) 

ΤΕΝΙΣ: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΑΓΔΑΤΗ

ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΟΝΤΡΟΛ

Γ. Ερμηνεία κειμένου Παραγωγή λόγου

Μαθαίνει τένις στους Κύπριους

Χρήστες ινδικής κάνναβης Σόλομον και Μπιούφορντ

1. Στην αθηναϊκή δημοκρατία δε συνέβαινε πάντα να επικρατεί το δίκαιο και τις σχέσεις πολιτών και πολιτείας δε χαρακτήριζε πάντα αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Το πρόσωπο των ημερών στο αυστραλιανό Όπεν δεν είναι άλλο από τον Μάρκο Παγδατή (φωτογραφία), που τα ξημερώματα επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Κροάτη Λιούμπισιτς (νούμερο 7 στον κόσμο) για τα προημιτελικά του γκραν σλαμ.

Σόλομον

Να εντοπίσεις αυτά τα προβλήματα και να τα συσχετίσεις με τα ανάλογα σύγχρονα προβλήματα.

Μετά τη νίκη του επί του Αμερικανού Άντι Ρόντικ (νούμερο 2) ο Παγδατής έγινε πρώτο θέμα στις αυστραλιανές εφημερίδες, όχι μόνο για τη νίκη του, αλλά και για το σόι του, που αποτελείται από εννιά θείους και 21 ξαδέρφια και τον ακολουθεί. Διπλό σοκ στο πρωτάθλημα της Α1, αφού δύο από τους πρωταγωνιστές, ο Ρόντνεϊ Μπιούφορντ του Παναθηναϊκού και ο Ουίλι Σόλομον του Άρη, βρέθηκαν θετικοί κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ, αφού διαπιστώθηκε χρήση ινδικής κάνναβης!

Να απαντήσεις με ένα κείμενο τριών παραγράφων.

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ εφημερίδα Sydney Morning Herald χαρακτηρίζει τον 20χρονο Κύπριο ως "νέο φρέσκο αέρα" στον χώρο του ανδρικού τένις και ότι επαναφέρει το θέαμα στο άθλημα. Ο Μπιούφορντ, στον έλεγχο που έγινε στη συνάντηση Παναθηναϊκού - Ηρακλείου (19/2), και ο Σόλομον, στον αγώνα Ολυμπιακού - Άρη (16/2).

2. Να παρουσιάσεις μια γραπτή εργασία (τριών παραγράφων), στην οποία να συγκρίνεις τις αντιλήψεις για τη θέση της γυναίκας στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία (όπως παρουσιάζονται σε αυτό το απόσπασμα) με τις αντιλήψεις για τη γυναίκα σε ανάλογες περιστάσεις στη σημερινή Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο Παγδατής τόνισε ότι όταν μοιράζει εισιτήρια για τους αγώνες του στους Έλληνες και στους Κύπριους της Μελβούρνης τους εξηγεί και τους κανόνες του τένις. Κι οι δύο παίκτες κινδυνεύουν με ποινή αποκλεισμού έως τρεις μήνες και, βέβαια, όλα δείχνουν πως η καριέρα τους στη χώρα μας θα λάβει τέλος.

Να αξιοποιήσεις την τεχνική της σύγκρισης-αντίθεσης στην ανάπτυξη των παραγράφων.

"Πριν από μερικές μέρες νόμιζαν πως πρόκειται για ποδόσφαιρο" είπε αστειευόμενος και πρόσθεσε ότι "τους εξήγησα πως δεν πρέπει να βρίζουν.

Ο Παναθηναϊκός, που ενημερώθηκε από την ΕΟΚ, ενημέρωσε τον Ομπράντοβιτς ώστε να τον αποκλείσει από το χτεσινό ματς στη Σιένα, ενώ αναμένει από την Ομοσπονδία να πράξει τα νόμιμα.

Vincent Van Gogh, Οι πατατοφάγοι

Ευτυχώς συμμορφώθηκαν και είναι καλύτερα για αυτούς, για εμένα και για το τένις.

Την ίδια στιγμή ο Μπιούφορντ με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 μιλούσε για φήμες και υποστήριζε πως δεν έχει κάνει τίποτα.

Πάντως, οι φίλαθλοι είναι τα πάντα, τα κάνουν όλα".

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Μπιούφορντ

Πώς θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός στον αγωνιστικό τομέα; Η σκέψη είναι να αποκτηθεί κοινοτικός παίκτης ως αντικαταστάτης του Μπιούφορντ ή Αμερικανός ο οποίος όμως θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στους αγώνες της Ευρωλίγκας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, Γιάννης Δαμιανίδης, είπε: "Οι αθλητές και ιδιαίτερα οι σταρ, όπως ο Σόλομον, είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν το ήθος σε υψηλό επίπεδο, διότι αποτελούν παράδειγμα για τη νεολαία". Ο Άρης περιμένει και την εξέταση του δεύτερου δείγματος, ενώ ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Αλεξανδρής, τόνισε ότι στηρίζει τον Σόλομον: "Υποπτεύομαι κάποια πράγματα, πού και τί έγινε δηλαδή, έχω άποψη, την οποία όμως δεν θέλω να καταθέσω. Δεν αμφιβάλλω για τα αποτελέσματα της εξέτασης", υποστήριξε.