Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ξεσπασε νεο σκανδαλο στημενων αγωνων :: 6/2/2006 18:41:51) 

Ο Πιέτρο Αλάτα φέρεται να είναι ο "ιθύνων νους" του κυκλώματος.

ΠΑΟ: ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Βοήθεια

ΞΕΣΠΑΣΕ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ποιος αποκλεισμός;

Χαρακτηρολογικά οι άνθρωποι μπορούν να μοιραστούν σε δύο κατηγορίες: στους «ανθρώπους του ναι» και τους «ανθρώπους του όχι».

Κίνα - Ελλάδα μέσω… Βελγίου

ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΠΑΝΑΝΙΔΗΣ

Οι πρώτοι, όταν προκαλούνται να εκδηλωθούν (με μιαν απάντηση, κίνηση ή προσφορά, με τη στάση τους απέναντι σ' ένα αίτημα ή σ' ένα αντιλεγόμενο θέμα), αυθόρμητα συμπεριφέρονται θετικά, έστω και αν αργότερα, άμα καλοσκεφτούν και ζυγίσουν πιο ψύχραιμα τα δεδομένα, νικηθούν από τις αμφιβολίες (τις θεωρητικές) ή τις δυσκολίες (τις πρακτικές) και αναθεωρήσουν την αρχική τους τοποθέτηση.

Ο μέσος Έλληνας φίλαθλος γνωρίζει -αν τη γνωρίζει- τη Λα Λουβιέρ από το "Πάμε Στοίχημα".

Όποτε παίζει αυτή η ομάδα του ΠΑΟ, χάνουμε πολλές ευκαιρίες. Δεν μπορώ να εξηγήσω για ποιο λόγο. Ίσως να είναι κατάρα, δήλωσε χθες ο Σαπάνης, που στο στιγμιότυπο εικονίζεται με τον Εντουσέι στο έδαφος, στο ματς με το Αιγάλεω

Το «ναι» έρχεται εύκολα και τις περισσότερες φορές στο στόμα τους: «ω, βέβαια γίνεται», «μάλιστα, δεν αποκλείεται», «δε σας υπόσχομαι, αλλά θα προσπαθήσω», «θα το ξαναδώ, ελπίζω να το πετύχω», «συμφωνώ, έχει και αυτή η άποψη την αλήθεια της» κ.ο.κ.

Μόνο που η ταπεινή βελγική ομάδα, που μάχεται να μείνει στην 1η κατηγορία (16η φέτος), φέρεται ως πρωταγωνίστρια σε κύκλωμα που "έστησε" τουλάχιστον έξι αποτελέσματα αγώνων, σύμφωνα με τα… κελεύσματα της κινέζικης μαφίας! Μόνο κλίμα αποκλεισμού δεν επικρατούσε χθες στην Παιανία.

Αντίθετα, οι άνθρωποι της άλλης κατηγορίας αρχίζουν πάντα με το «όχι», η άρνηση είναι κατά κανόνα η πρώτη αντίδρασή τους, ακόμα και όταν έπειτα από ψυχραιμότερη κρίση ή επιγενέστερη συμπάθεια φανούν υποχωρητικοί.

Όπως αποκαλύφτηκε στην τηλεοπτική εκπομπή "Panorama" του κρατικού φλαμανδικού καναλιού "VRT", σε επτά από τα φετινά παιχνίδια της βελγικής λίγκας (έξι της Λα Λουβιέρ, εναντίον των Γκενκ, Λιρς, Σεντ Τρούιντεν, Μπριζ, Βέστερλο, Γάνδης, αλλά και η αναμέτρηση Σερκλ Μπριζ - Σεντ Τρούιντεν) πονταρίστηκαν ιδιαίτερα υψηλά ποσά σε "περίεργα" αποτελέσματα.

Και τόσο ο Σέρχιο Μαρκαριάν, όσο και οι παίκτες του ήδη "ξέχασαν" ότι ο ένας από τους τρεις στόχους έκανε… φτερά και σκέφτονται πλέον μόνο το κρισιμότατο μεθαυριανό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, κόντρα στον φιλόδοξο και επικίνδυνο Πανιώνιο.

Αυτοί ξεκινούν αρνητικά: «αδύνατον, δε γίνεται», «αποκλείεται, μην το συζητείτε», «έχω την εντελώς αντίθετη γνώμη», «μη ματαιοπονείτε, χαμένος ο κόπος», «δεν είναι πολλές οι αλήθειες, αλλά μία» κ.ο.κ.

Σχετικές έρευνες στο Βέλγιο και την Κίνα κατέδειξαν ότι υπήρχε συγκεκριμένη λίστα 15 ονομάτων από νυν και πρώην ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες, της Λα Λουβιέρ και άλλων βελγικών συλλόγων, που συμμετείχαν στο κύκλωμα διαμορφώνοντας τα αποτελέσματα ανάλογα με τα συμφέροντα κινέζικης εταιρείας ηλεκτρονικών στοιχημάτων!

Αγώνας, για τον οποίο ο προπονητής ξεκαθάρισε στους ποδοσφαιριστές του ότι θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην κούρσα προς τον τίτλο.

Νομίζει κανείς ότι, στην κάθε περίπτωση, έχει να κάμει με ένα εντελώς διαφορετικό ψυχικό κλίμα.

Ως "ιθύνων νους" του κυκλώματος στο Βέλγιο υποδείχθηκε ο ατζέντης της πλειοψηφίας των ποδοσφαιριστών, Πιέτρο Αλάτα, που εμπλέκει -εμμέσως πλην σαφώς- στο θέμα και την Ελλάδα.

Στην ομιλία του, ο Μαρκαριάν προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Εκεί αιθρία, ανοιχτός ορίζοντας κάτι το μαλακό και το λείο.

Ο Ιταλός ατζέντης είναι και εκπρόσωπος τριών ποδοσφαιριστών που κάνουν καριέρα στην Ελλάδα: των Ραφίκ Τζιμπούρ (Ατρόμητος), Ουσμάν Καμαρά και Γιανίκ Βερβάλ (Εθνικού Αστέρα), οι οποίοι με τη σειρά τους φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα της Λα Λουβιέρ.

Μέχρι και σε θέλημα Θεού είπε στους παίκτες του ότι μπορεί να οφείλεται ο αποκλεισμός από το Αιγάλεω:

Εδώ συννεφιά, κλεισούρα, κάτι το σκληρό και το τραχύ.

Επιπλέον, ο Αλάτα, φέρεται να ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα σε παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος, το οποίο δεν κατονομάζουν, αλλά "φωτογραφίζουν" αποκαλύπτοντας ότι διεξήχθη Δευτέρα κι είχε απρόσμενη εξέλιξη με ανατροπή του σκορ.

"Μη δίνετε σημασία σε όσα ακούτε.

Έκφραση - Έκθεση Β' Λυκείου

Γενικότερα, πάντως, το Βέλγιο ποτέ δεν διέθετε το "καθαρότερο" πρωτάθλημα.

Και εμένα με πίκραναν αυτά, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη θέληση και την προσπάθειά σας.

(Ε. Παπανούτσου, Η κρίση του πολιτισμού μας).

Στο περίφημο σκάνδαλο Βατερσέι, αφαιρέθηκε από τη Σταντάρ Λιέγης ο τίτλος της πρωταθλήτριας του 1983, ενώ οι κορυφαίοι διεθνείς της (Έρικ Γκέρετς, Λούντο Κουκ) τιμωρήθηκαν με πολυετή αποκλεισμό.

Συγχαρητήρια για το πάθος σας.

Επίσης, πρόσφατα είχαν προκύψει στοιχεία εις βάρος πέντε ποδοσφαιριστών που πέρσι αγωνίστηκαν στη Σεντ Τρούιντεν, των Μπέλιτς, Ντελόρζ, Κάερς, Μ'Μποναμπούκια, Περέιρα, για παιχνίδια της σεζόν 2003-04 που έκριναν τη σωτηρία της Σαρλερουά τότε, εις βάρος της Αντβέρπ.

Παίξατε με θέληση για την πρόκριση, αλλά δεν είχαμε τύχη.

Δ. ΜΠ.

Αποδείξατε ότι μπορείτε να βοηθήσετε την ομάδα. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Ποιος ξέρει, μπορεί να ήταν θέλημα Θεού να αποκλειστούμε, μπορεί από αυτό να βγει κάτι καλό. Πλέον, οφείλουμε να ρίξουμε όλη μας την προσοχή στο ματς με τον Πανιώνιο. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια", κατέληξε ο Ουρουγουανός προπονητής.

Οι δύο Δανοί, Μικάελσεν και Χένρικσεν, ξεπέρασαν τα προβλήματα των τραυματισμών τους και προπονήθηκαν κανονικά. Όμως, ο 58χρονος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Καραγκούνη (τιμωρημένος και τραυματίας), ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και στη θέση του θα αγωνιστεί ο Γιάννης Γκούμας.

Όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟ θα βασιστεί στους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Κυργιάκο, Χένρικσεν, Φύσσα, Μπασινά, Γκούμα, Μίκαελσεν, Κόλκα, Λυμπερόπουλο και Ολιζαντέμπε.

ΚΑΤΑΡΑ

Στο μεταξύ, ο κορυφαίος παίκτης και σκόρερ του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με το Αιγάλεω Μίλτος Σαπάνης, δήλωσε χθες χαρακτηριστικά: "Όποτε παίζει αυτή η ομάδα του ΠΑΟ, χάνουμε πολλές ευκαιρίες. Δεν μπορώ να εξηγήσω για ποιο λόγο. Ίσως να είναι κατάρα! Όμως, ψυχολογικά, δεν θα μας επηρεάσει. Ήμασταν πολύ άτυχοι, δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά και πάλι δεν πετύχαμε γκολ. Σίγουρα, η ιστορία του Παναθηναϊκού δεν αντέχει τέτοιους αποκλεισμούς. Αλλά η ομάδα πρέπει να κοιτάζει μπροστά. Να τον ξεπεράσουμε πολύ γρήγορα, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμήσαμε το Αιγάλεω. Το δείξαμε με τον τρόπο που αγωνιστήκαμε, δυνατά, παθιασμένα. Στη ρεβάνς παίξαμε δέκα αναπληρωματικοί, ώστε να ξεκουραστούν τα υπόλοιπα παιδιά από τα πολλά παιχνίδια. Ήταν λογικό αυτό. Ο Παναθηναϊκός έχει έναν Γολγοθά μπροστά του και πρέπει να γίνονται αυτές οι αλλαγές".

*** Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε από την Πόρτο και θα παραλάβει τις επόμενες ημέρες 1.000 εισιτήρια στην τιμή των 20 ευρώ έκαστο, για τον αγώνα στο Ντας Άντας, που θα διεξαχθεί στις 13 του μηνός. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται την προσεχή Τρίτη στη διαχείριση εισιτηρίων, στη θύρα 11 του γηπέδου της Λεωφόρου.

*** Συνάντηση με την δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη είχε χθές ο Άγγελος Φιλιππίδης. Θέμα της συνομιλίας τους το γήπεδο του ΠΑΟ.