Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( η μπεβερεν η... αρσεναλ και το νεο αποκτημα του ολυμπιακου :: 8/1/2006 19:46:05) 

Ο Νε δοκιμάστηκε πέρυσι από την Άρσεναλ, αλλά ως εκεί…

ΑΡΗΣ

Ιθάκη Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ

Η ΜΠΕΒΕΡΕΝ Η… ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Μπασίρ απειλεί

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να 'ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.

Η… αρπαγή του ωραίου Νε

Νέο πρόβλημα προέκυψε με τον Σαλαχεντίν Μπασίρ για την ΠΑΕ Άρης. Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι, τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις, αν μεν' η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.

"Μέσα από τα χέρια της Άρσεναλ άρπαξε ο Ολυμπιακός τον Μάρκο Νε", σύμφωνα με -πολύ μεγάλη- μερίδα του ελληνικού Τύπου. Ο οποίος Νε ανήκε στην Μπέβερεν, ως το καλοκαίρι…

Χθες έφτασε στα γραφεία της ομάδας έγγραφο, με το οποίο ο Μαροκινός επιθετικός προειδοποιεί την διοίκηση των "κίτρινων" ότι αν δεν του πληρώσουν το ποσό των 80.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε μια από τις επιταγές, τις οποίες έχει στα χέρια του, και η οποία δεν έχει καλυφθεί θα προσφύγει στη ΦΙΦΑ. Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Πέρα από την υπερβολή του πράγματος -ότι δηλαδή η Άρσεναλ ήθελε τον παίκτη κι αυτός προτίμησε τον… Ολυμπιακό - ο Τύπος απέκρυψε (εν αγνοία του;) μια σημαντική λεπτομέρεια: ότι δηλαδή η Μπέβερεν είναι εδώ και μια πενταετία τη θυγατρική ομάδα της Άρσεναλ, με άμεση μεταγραφική συνεργασία.

"Ο παίκτης μας εξαπάτησε όταν ήρθε στην ομάδα, αφού ήταν τραυματίας", είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Τσαρούχας και συμπλήρωσε: Να εύχεσαι να 'ναι μακρύς ο δρόμος.

Κι ό,τι αξιόλογο αναδεικνύει ο βελγικός σύλλογος μετακομίζει στο Λονδίνο, όπως συνέβη το καλοκαίρι το καλοκαίρι με τον Εμάνουελ Έμπουε, αμυντικό από την Ακτή Ελεφαντοστού, που ανήκει πλέον στους "κανονιέρηδες".

"Στα χέρια του έχει επιταγές για όλο το ποσό της αμοιβής του και έτσι δεν μπορεί να προσφύγει στη ΦΙΦΑ". Πολλά τα καλοκαιρινά πρωϊά να είναι που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους·

ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ πορεία, από το Λονδίνο στο Βέλγιο, ακολούθησαν στο παρελθόν όσοι… περίσσευαν στο "Χάιμπουρι": οι Λετονοί Στεπάνοφς και Ντανιλεβίτσιους, οι νεαροί Βρετανοί Στακ και Χολς, ακόμη και ο Στάθης Ταβλαρίδης, που τη σεζόν 2001-02, λίγο μετά τη μετακόμισή του στην Άρσεναλ, παραχωρήθηκε για μερικές εβδομάδες στην Μπέβερεν, χωρίς να αγωνιστεί.

να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά, και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις, σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κι εβένους και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής, όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά·

Με λίγα λόγια, οι ομάδες βρίσκονται σε άμεση συνεργασία.

σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας, να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.

Κι όποιον παίκτη της Μπέβερεν θέλει η Άρσεναλ, τον αποκτά άμεσα.

Πάντα στο νου σου να 'χεις την Ιθάκη.

Ούτε τον Νε ήθελε (τον δοκίμασε, άλλωστε, πέρσι σε ένα φιλικό τουρνουά του Άγιαξ), ούτε τον Γιαγιά Τουρέ, που θήτευσε στην Μπέβερεν, αλλά αντί για την Άρσεναλ, κατέληξε στη… Μεταλούργκ Ντονέτσκ.

Το φθάσιμον εκεί είν' ο προορισμός σου.

Δ. ΜΠ.

Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου. Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο, μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη. Η Ιθάκη σ' έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα 'βγαινες στον δρόμο Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.