Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Ευθυμογράφημα

( καρφωματα :: 19/2/2006 20:34:12) 

ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ σύντομα

I. ΟΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ανασχηματισμός τελείωσε.

ΝΤΟΠΙΝΓΚ

1. Οι ανακαλύψεις

Τώρα δουλειά, λέει η κυβέρνηση, αλλά, όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Υγείας… πάει διακοπές. Σε συμβιβαστική λύση οδεύουν FIFA και WADA μετά τις πιέσεις της ΔΟΕ για την υπογραφή του νέου κώδικα κατά της φαρμακοδιέγερσης και από τους επικεφαλής του ποδοσφαίρου.

Τα κίνητρα και οι προϋποθέσεις

Και διακοπές θα κάνουν στο εξής όσοι αρρωσταίνουν! Στο περιθώριο της διεθνούς συνδιάσκεψης που φιλοξενείται στη Στοκχόλμη, εκπρόσωποι της FIFA και της WADA συμφώνησαν στη δημιουργία ομάδας εργασίας, που θα αποτελείται από εκπροσώπους και από τους δύο διεθνείς οργανισμούς, η οποία θα διαχειριστεί όλες τις πιθανές περιπτώσεις ντόπινγκ στο διεθνές ποδόσφαιρο.

Ήδη από το τέλος του μεσαίωνα ευρωπαίοι έμποροι, όπως ο βενετός Μάρκο Πόλο, αναζητούσαν χρυσό, καρυκεύματα και αρώματα στην Ανατολή ακολουθώντας το δρόμο του μεταξιού.

Διότι τα νοσοκομεία θα είναι πλέον προορισμοί του κοινωνικού τουρισμού… Με βάση αυτή τη συμφωνία, η ομάδα εργασίας θα πρέπει να έχει συγκροτηθεί και ενεργοποιηθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Όμως, η αποκοπή του δρόμου αυτού, κατά το 15ο αι., αρχικά από τους Άραβες και ύστερα από τους Οθωμανούς ανάγκασε τους Ευρωπαίους να αναζητήσουν πρόσβαση στις αγορές της Ανατολής από τη θάλασσα.

Όποιος εισέρχεται θα βγαίνει… μαύρος από τα σολάριουμ! Αυτή η εξέλιξη είναι σαφώς υπέρ της FIFA, καθώς η WADA υπαναχωρεί στην ντε φάκτο ποινή αποκλεισμού δύο χρόνων σε όποιον ποδοσφαιριστή συλλαμβάνεται ντοπέ.

Τα οικονομικά κίνητρα, ωστόσο, δεν ήταν τα μοναδικά. Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλάζουν τα πράγματα.

ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Υπήρχαν και άλλα, όπως πολιτικά, θρησκευτικά και επιστημονικά: οι φιλοδοξίες ηγεμόνων, η διάδοση του χριστιανισμού και η ροπή του ανθρώπου προς τη γνώση. Ήρθε… ο Πολύδωρος, που είναι στα πόδια γρήγορος.

Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, θα σκέφτηκε χθες ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Τα πλούτη της Ιαπωνίας Στα νησί αυτό καθώς και στα άλλα γύρω δεν υπάρχει φυτό που να μην ευωδιάζει και να μη χρησιμεύει σε κάτι, όπως η αλόη για να αρκεστούμε σ' αυτήν. Υπάρχουν επίσης πολλά ακριβά καρυκεύματα διαφόρων ειδών… Το χρυσάφι βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες, το ίδιο και οι πολύτιμοι λίθοι. Πραγματικά είναι αξιοθαύμαστο πόσο φθηνά είναι το χρυσάφι και τα άλλα πανάκριβα προϊόντα στα νησιά αυτά. Μόνο που το ταξίδι είναι πάρα πολύ μακρινό και επικίνδυνο. Από Το Βιβλίο των Θαυμάτων του Μάρκο Πόλο, κεφ. 162,167, στο Marco Polo, Le devisement du monde, Le livre des marveilles, t. ΙΙ, La D?couverte/Maspero, Παρίσι, 1983, 412. • Γιατί τα προϊόντα που αναφέρει ο Μάρκο Πόλο ήταν περιζήτητα και πανάκριβα στην Ευρώπη; • Διάβασε με προσοχή τις φράσεις «Μόνο που…επικίνδυνο». Τι εννοούσε ο Μάρκο Πόλο και πώς το διάβασαν οι Ευρωπαίοι της περιόδου των ανακαλύψεων;

Κλέφτης για κλέφτης δεν θα μείνει.

Έτσι, προειδοποίησε τους παίκτες που θα πάνε στο πάρτι του τετράχρονου γιου του Μπέκαμ, Μπρούκλιν πως πρέπει να αποχωρήσουν το αργότερο μέχρι τις εννιά το βράδυ, αφού απόψε αντιμετωπίζουν τη Λιντς για την Πρέμιερ Λιγκ.

Από το 13ο αι. τα ταξίδια άρχισαν να γίνονται σταδιακά ευκολότερα και ασφαλέστερα χάρη σε μια σειρά νέων τεχνικών μέσων: της πυξίδας, του αστρολάβου, που ήταν όργανο προσδιορισμού του γεωγραφικού πλάτους με βάση την παρατήρηση των άστρων, και των πορτολάνων, που ήταν ναυτικοί χάρτες.

Και όσοι συλλαμβάνονται δεν θα φυλακίζονται απλώς, αλλά θα μπαίνουν στη βάσανο να μάθουν ξανά μανά το πολυτονικό!

Ο Σκωτσέζος μάνατζερ έχει γίνει ιδιαίτερα αυστηρός σε θέματα πειθαρχίας, καθώς γνωρίζει πως αν και φέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κερδίσει τίτλο, τότε τη νέα περίοδο ο αγγλικός σύλλογος θα έχει νέο προπονητή.

Παράλληλα, ένας νέος τύπος πλοίου, η καραβέλα, συνδύαζε χωρητικότητα, ταχύτητα και ασφάλεια.

Η Ντόρα μετά τη δίαιτα που έκανε εδώ και αρκετούς μήνες είναι πλέον έτοιμη να εκπροσωπεί τη χώρα στα διεθνή φόρουμ και να ανταλλάσσει απόψεις περί των θεμάτων στην εξωτερική πολιτική μεταξύ τυρού και αχλαδιού, διότι οι μπανάνες παχαίνουν…

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Αν προστεθεί στις καινοτομίες αυτές και η αντίληψη για τη σφαιρικότητα της γης που κέρδιζε συνεχώς έδαφος, οι Ευρωπαίοι ήταν τώρα έτοιμοι για τη μεγάλη περιπέτεια των ανακαλύψεων. Τώρα που ο Ανάν σήκωσε κεφάλι, ο Μπους δεν ανησυχεί, διότι έρχεται η Ντόρα να λύσει το Κυπριακό…

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και σαράντα φίλαθλοι συνελήφθησαν σε επεισόδια που προκλήθηκαν πριν και μετά τον αγώνα της Άστον Βίλα με την Μπέρμιγχαμ. Όροι-κλειδιά της ενότητας "Τι Μεϊμαράκης, τι Βουλγαράκης" θα είναι η ατάκα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας μας, κατά το "τι Παπάγος, τι Πλαστήρας". Το ματς ήταν επεισοδιακό και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Ντάμπλιν και Γκούντιονσεν. Μάρκο Πόλο, τεχνικά μέσα, Πορτογαλία-Ισπανία, εξερευνητικά ταξίδια, προκολομβιανοί πολιτισμοί, παγκόσμιο εμπόριο

Υποκλοπές στον πολιτισμό γίνονται;

Ο πρώτος μάλιστα αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα έπειτα από… κεφαλιά που έριξε στον αντίπαλό του Σάβατζ, ο οποίος προς το τέλος του παιχνιδιού δέχτηκε επίθεση από οπαδό των Βίλανς που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο!

Ενδιαφέρον. Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος από γραμματέας του κόμματος έγινε υπουργός Άμυνας, όπως ακριβώς συνέβη με τον Μεϊμαράκη… Για να δούμε, ο επόμενος θα είναι ο Ζαγορίτης;

Ο μεγάλος αδικημένος της υπόθεσης είναι ο Παναγιωτόπουλος. Όμως ο άνθρωπος αυτός είναι υπεράνω. Μπορεί να τον αδίκησε ο πρωθυπουργός, αλλά ο ίδιος τον αγαπάει. Διότι οι μεγάλοι άνδρες ξέρουν να χάνουν, αλλά ξέρουν και να αγαπούν… (Αυτό δεν είναι αγάπη, είναι καψούρα).

Ούτε ο ανασχηματισμός διώχνει τη γρίπη των πτηνών, αντιθέτως θα λέγαμε σαν… μύγες πέφτουν τα άγρια πουλιά από τον ιό.

Να είναι καλά όμως οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, που έσπευσαν να ενημερωθούν για τα μέτρα. Ούτε τον κλητήρα δεν έστειλαν… Και ο δήμος Θεσσαλονίκης να θυμίσουμε ότι βρίσκεται υπό επιτήρηση…

Φωτιά πήραν οι τράπεζες λόγω του ωραρίου και των ασφαλιστικών. Να έκαιγαν τουλάχιστον και τα χρέη μας…