Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( το παιχνιδι δεν αρεσε στον σαββα κωφιδη :: 12/3/2006 22:14:39) 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΚΩΦΙΔΗ

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΙΒΟΣ: ΥΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟΥΝ

2. Οι Κομνηνοί και η μερική αναδιοργάνωση της αυτοκρατορίας

Ας είναι καλά η άμυνα

Χρυσά άλματα από Πιλάτου, Δεβετζή

α. Κατάσταση της αυτοκρατορίας

Ο Σάββας Κωφίδης έμεινε ικανοποιημένος μόνο από το αποτέλεσμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΑΚΗΣ

Όταν ο Αλέξιος Α' (1081-1118), ο ιδρυτής της δυναστείας των Κομνηνών, ανήλθε στον θρόνο, το Βυζάντιο δεχόταν επίθεση και κινδύνευε σε όλα τα μέτωπα. Ο προπονητής του Ηρακλή επισήμανε χαρακτηριστικά τους λόγους για τους οποίους επικράτησε η ομάδα του, ενώ στάθηκε φυσικά και στο γεγονός ότι δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο:

Η Στέλλα Πιλάτου έδειξε έτοιμη για μεγάλους αγώνες και μετάλλια

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ (τέλη 11ου αι.) ΟΝΟΜΑ ΛΑΟΥ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ Νορμανδοί Απειλούν τις ακτές της Ηπείρου Κουμάνοι - Πατζινάκες Λεηλατούν τα Βαλκάνια Σελτζούκοι Τούρκοι Κατακτούν μέρος της Μ. Ασίας

"Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι, δεν είχε να προσφέρει τίποτα.

Εδώ δεν είναι απλώς Βαλκάνια αλλά κάτι από μεγάλο μίτινγκ κλειστού στίβου, αφού στο βαλκανικό πρωτάθλημα στο κλειστό Παιανίας σημειώθηκαν αρκετές επιδόσεις υψηλού διεθνούς επιπέδου, με κορυφαίες το εντυπωσιακό πανελλήνιο ρεκόρ της Πηγής Δεβετζή στο τριπλούν (14,84 - 2η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο) και τα 6,80 της Στέλλας Πιλάτου στο μήκος (καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο)!

Όροι-κλειδιά της ενότητας

Το κερδίσαμε λόγω της άμυνας", ήταν τα πρώτα λόγια του Σάββα Κωφίδη αναφορικά με τη νίκη του Ηρακλή.

Πέρα από τα Βαλκάνια είναι και το βεληνεκές του νέου κλειστού σταδίου, αφού από άποψη κατασκευής αποτελεί έναν θαυμάσιο χώρο, με χωρητικότητα 3.000 ατόμων και αρκετές δυνατότητες για τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων. Πρόνοια, προνοιάριοι, ανάκτηση εδαφών, αποκατάσταση βυζαντινής κυριαρχίας, απόκρουση Πατζινακών και Κουμάνων, μάχη Μυριοκεφάλου, εξισλαμισμός Μ. Ασίας.

"Πιέσαμε καλύτερα.

Αδυναμία στον σχεδιασμό του σταδίου ο τερματισμός λίγα μέτρα μετά τη στροφή αλλά και η έλλειψη συγκοινωνίας και "γρήγορου" δρόμου, που δυσχεραίνουν την πρόσβαση.

Ήμασταν πιο αποφασιστικοί.

Με τα 14,84 στην 5η προσπάθεια, η Δεβετζή κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε η Βούλα Τσιαμήτα με 14,63 από το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 1999 στο Μαεμπάσι της Ιαπωνίας, αλλά η ουσία είναι ότι με αυτήν την επίδοση μπορεί πλέον η 26χρονη αθλήτρια να ελπίζει σε μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ (14-16 Μαρτίου) και να βάζει στόχο για Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004!

Βάλαμε το γκολ και πήραμε τη νίκη", πρόσθεσε ο τεχνικός του Ηρακλή.

Έτσι, η Πηγή Δεβετζή είναι το νέο μεγάλο όνομα στο τριπλούν και στον ελληνικό στίβο, ενώ στο ίδιο αγώνισμα υπήρξε χθες ένα ακόμη ευχάριστο νέο, τα 14,41 της Όλγας Βασδέκη, τα οποία όχι μόνο της εξασφαλίζουν το όριο για Μπέρμιγχαμ (14,22) αλλά δίνουν και το μήνυμα της επιστροφής τής μεγάλης αθλήτριας στην κορυφή, ύστερα από μεγάλη ταλαιπωρία λόγω τραυματισμών.

"Βλέπετε πώς είναι το ποδόσφαιρο", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Το τριπλούν ήταν πραγματικά μεγάλη μάχη, αφού νωρίτερα από τη Δεβετζή η Ρουμάνα Αντελίνα Γκαβρίλα έκανε 14,75, ενώ η χρυσή Ολυμπιονίκης Βουλγάρα Τερέζα Μαρίνοβα με 14,40 έμεινε στην 3η θέση της Βαλκανιάδας (αφού και η Όλγα Βασδέκη μετείχε εκτός συναγωνισμού).

"Είχαμε καλή αμυντική συμπεριφορά και λειτουργία.

Στο μήκος, η Στέλλα Πιλάτου με 6,80 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και πλέον προβάλλει ως διεκδικήτρια μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Με μία φάση πήραμε τη νίκη".

Η Πηγή Δεβετζή τόνισε:

Όσο για τη διαφορά που είχε το παιχνίδι του Περιστερίου με αυτό του Λεβαδειακού;

"Στόχευα στο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν περίμενα τόσο μεγάλη επίδοση", ενώ η Στέλλα Πιλάτου είπε:

"Δεν λέει πολλά.

"Είχε καθυστέρηση ο αγώνας, αλλά αυτό δεν μου προκάλεσε άγχος.

Με προβληματίζει η ποιότητα του παιχνιδιού", τόνισε για το χθεσινό παιχνίδι.

Μπορώ να πετύχω καλή επίδοση και αύριο, στο μίτινγκ Αθήνα 2003, αφού το στάδιο είναι θαυμάσιο".

"Ήμασταν οργανωμένοι, είχαμε συνοχή, οι γραμμές ήταν κοντά μεταξύ τους", δήλωσε ο Κωφίδης, ενώ για την εκτός έδρας νίκη -μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα- υπογράμμισε:

Στο ύψος ανδρών, ο Γιουγκοσλάβος Ντραγκούτιν Τόπιτς πέρασε τα 2,30 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

"Είναι θετικό για την ψυχολογία των παικτών", υποστήριξε ο Σάββας Κωφίδης.

Στα 200 μ. πρώτευσε ένα άλλο μεγάλο όνομα του βαλκανικού αθλητισμού, η Ρουμάνα Ιονέλα Τιρλέα, με 23,50.

"Πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο.

Σπουδαία επίδοση σημείωσε στα 60 μ. μετ' εμποδίων η Φλώρα Ρεντούμη, με 8,06, κερδίζοντας με διαφορά το χρυσό μετάλλιο και παράλληλα το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Δεν μπορεί να ήμαστε τυχεροί σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλους του πρωταθλήματος. Άντε να συμβεί αυτό άλλη μία φορά. Πόσες φορές θα γίνει;" κατέληξε ο προπονητής του Ηρακλή.

ΛΕΜΟΝΗΣ

Δεν αξίζαμε την ήττα

Φανερά στενοχωρημένος από την εξέλιξη του αγώνα ήταν ο Τάκης Λεμονής, που επισήμανε χαρακτηριστικά: "Πιστεύω, ότι δεν φάνηκε η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Όποιος έβαζε γκολ θα νικούσε. Δεν αξίζαμε την ήττα, αλλά δεν πρέπει να απογοητευτούμε. Υπάρχει μεγάλη πίεση για τη σωτηρία, αλλά πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα στα δύσκολα. Σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε πολύ άγχος".