Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αρησ: νικη επι της βεντσπιλς (96-78) στο ντεμπουτο του ιταλου τεχνικου :: 3/1/2006 22:51:37) 

Ο Καστλ προσπαθεί να ελέγξει την μπάλα υπό την πίεση του Μπροκεμπόρο.

ΤΟΜΙΤΣ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ: ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ (96-78) ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ

Τον αναγέννησε ο γιος του

Α΄ ΟΜΑΔΑΣ

Με το δεξί ο Ματζόν

Ήταν Σεπτέμβριος του 1992, όταν ένα αμούστακο παλικαράκι από τη Σερβία στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο έπεφτε στα βαθιά της «Χάλα Τίβολι» και έβγαζε ασπροπρόσωπο τον Γιάννη Ιωαννίδη.

1. Να λύσετε τις εξισώσεις και να παραστήσετε τις λύσεις στο μιγαδικό επίπεδο: α) [pic] β) [pic] γ) [pic].

Ιδανικά μπήκε το 2006 για τον Άρη, αλλά και τον Αντρέα Ματζόν, που ξεκίνησε με νίκη τη θητεία του στους "κίτρινους". Νίκη επί της Βέντσπιλς με σκορ 96-78 για την 8η αγωνιστική του ULEB Cup, πρόκριση στην επόμενη φάση και το κυριότερο: πολύ ωραίο μπάσκετ.

Ο Μίλαν Τόμιτς έχει κάνει τα καλύτερά του παιχνίδια σε αυτό το γήπεδο, αλλά φαίνεται πως το όνομα Ολύμπια τον εξιτάρει.

2. Να λύσετε τις εξισώσεις: α) [pic] β) [pic] γ) [pic].

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Βλέπετε, σε δύο παιχνίδια στη Λάρισα και τη Λιουμπλιάνα έβαλε 14/20 τρίποντα (!), ενώ οι 27 πόντοι στη Σλοβενία αποτελούν ρεκόρ καριέρας.

3. Να λύσετε τις εξισώσεις: α) [pic] β) [pic] γ) [pic].

Ο Άρης έπαιξε σαφώς πιο γρήγορα από άλλα παιχνίδια, έδειξε διάθεση για να τρέξει και ο Αντρέα Ματζόν χρησιμοποίησε χαμηλότερα και πιο ευέλικτα σχήματα από ό,τι πριν.

Πάντως τους τελευταίους οκτώ μήνες ο Τόμιτς δείχνει γενικότερα αναγεννημένος, αφού έχει έρθει στον κόσμο ο διάδοχός του.

4. Να λύσετε τις εξισώσεις: α) [pic] β) [pic]. Στο 4' το σκορ ήταν 12-5 και σταδιακά οι "κίτρινοι" πήραν μια διαφορά ασφαλείας, κλείνοντας το πρώτο 10λεπτο στο +10 (26-16) με τον Ματζόν να έχει χρησιμοποιήσει ήδη 11 παίκτες!

5. Αν ο μιγαδικός [pic] είναι ρίζα της εξίσωσης [pic], να βρείτε και τις άλλες ρίζες της.

Αυτό το rotation δεν επηρέασε τον ρυθμό του Άρη, που κατάφερε να προηγηθεί με 34-17 στο 22' παίζοντας πιο ελεύθερο μπάσκετ, όχι τόσο μέσα από συστήματα, αλλά στηριζόμενο στο ταλέντο των παικτών του.

6. Αν w είναι μια κυβική ρίζα της μονάδος, με [pic], να βρείτε την τιμή της παράστασης [pic]

Η ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ άλλαξε τον ρυθμό και βρήκε λύσεις από τον Τόμας, μειώνοντας σε 38-32 (27').

7. Να λύσετε την εξίσωση [pic].

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ματζόν χαμήλωσε το σχήμα (με "4" τον Ασημακόπουλο ή τον Σιγάλα) και ο Άρης με καλή άμυνα και όπλο τον αιφνιδιασμό ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +13 (49-36) πριν ο Τόμας με καλάθι και φάουλ διαμορφώσει το 49-39 στο ημίχρονο.

8. Να λύσετε την εξίσωση [pic] και να δείξετε ότι οι εικόνες των ριζών είναι κορυφές ισόπλευρου τριγώνου.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ του Άρη δεν έχασαν καθόλου την φρεσκάδα τους στο δεύτερο μέρος.

Β΄ ΟΜΑΔΑΣ

Πίεσαν στην άμυνα και έτρεξαν στον αιφνιδιασμό, καθαρίζοντας πολύ γρήγορα τον αγώνα.

1. Να λύσετε τις εξισώσεις: α) [pic] β) [pic].

Αφού κράτησαν τη διαφορά σταθερά πάνω από τους 10 πόντους στο τρίτο 10λεπτο (56-44 στο 24', 64-48 στο 28' και 68-53 στο 30'), έκαναν ένα σερί 8-0 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, προηγήθηκαν με 76-53 (32') και ουσιαστικά καθάρισαν την υπόθεση νίκη, καθώς στο υπόλοιπο του αγώνα οι δυο ομάδες έπαιζαν απλώς για να τελειώσει ο αγώνας.

2. Να λύσετε την εξίσωση [pic].

ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ να βρει κανείς κάποιον που υστέρησε στον χθεσινό Άρη.

3. Να λύσετε την εξίσωση [pic] και στη συνέχεια να βρείτε τα τριώνυμα με πραγματικούς συντελεστές που είναι παράγοντες του πολυωνύμου [pic].

Ο Κόρεϊ Μπρούερ επέδειξε ηγετικές ικανότητες ηγέτης όταν έπρεπε, ο Πέτροβιτς βρήκε τον καλό του εαυτό, η τριάδα Πάντιους, Στακ, Κασλ σταθερά καλή, όμως αυτός που πραγματικά παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος από άλλα παιχνίδια ήταν ο Γιώργος Σιγάλας.

4. Στο σύνολο των μιγαδικών αριθμών να βρείτε τις κοινές λύσεις των εξισώσεων [pic] και [pic].

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 49-39, 68-53, 96-78.

5. Να βρείτε τους μιγαδικούς αριθμούς [pic], για τους οποίους ισχύει [pic].

ΑΡΗΣ: Κασλ 16 (3), Σιγάλας 8 (1), Καμπερίδης 2, Μπρούερ 20 (1), Χαριτόπουλος 1, Ασημακόπουλος 2, Ουίλκινσον 15 (1), Πάντιους 15 (2), Πέτροβιτς 10 (2), Στακ 3, Κουλ 4.

6. Αν η εξίσωση [pic] έχει πραγματική ρίζα, να αποδείξετε ότι [pic].

ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ: Μπλουμς 19 (2), Βαϊκούλις 7, Σκίρμαντς 11, Γκραφς 10, Τόμας 9, Μπροκενμπόροου 8, Τζόνσον 4, Βέσελοφς 2, Τιμερμάνις, Βίλουμς 3 (1), Πετραβίτσιους 5.

7. Δίνεται η εξίσωση [pic] με ρίζες τις [pic] και [pic]. α) Να υπολογίσετε τις τιμές των παραστάσεων [pic], [pic] και [pic]. β) Αν η εξίσωση [pic] έχει ως ρίζες τις [pic] και [pic], να βρείτε τις τιμές των [pic] και [pic].

8. α) Να λύσετε την εξίσωση [pic], [pic]. β) Να αποδείξετε ότι καθώς το [pic] μεταβάλλεται στο διάστημα [pic], οι εικόνες των λύσεων της εξίσωσης κινούνται σε μια υπερβολή. 9. Να λύσετε την εξίσωση [pic].