Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( "στο στόχαστρο της νδ τα λαϊκά εισοδήματα" :: 6/2/2006 19:38:37) 

"Στο στόχαστρο της ΝΔ τα λαϊκά εισοδήματα" σύντομα

Οι άγιοι πρότυπα συνεργασίας με το Θεό για τη μεταμόρφωση του κόσμου

Η ΝΔ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις, καλλιεργεί το φόβο και επιτίθεται στο λαϊκό εισόδημα, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνόδου του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

ΑΙΓΑΛΕΩ

Για την Εκκλησία πρότυπα ανθρώπων που η αγαπητική τους σχέση με το Θεό τους οδήγησε να αλλάξουν τη ζωή τους και να επέμβουν με τη δράση τους μέσα στην ιστορία είναι οι άγιοι.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι δύο χρόνια μετά τις εκλογές είναι καθαροί οι διαφορετικοί δρόμοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. «Νοσοκομείο "Το Αιγάλεω"»!

Αυτοί κάνοντας πράξη τον ερωτά τους για το Θεό, με το μαρτυρικό τους αίμα πολλές φορές, βοήθησαν στο να ριζώσει η Εκκλησία, να αναπτυχθεί και να μεταδώσει την μεταμορφωτική της δύναμη σε όλο τον κόσμο.

Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, εγγυάται και προστατεύει την οικονομία, δίνει σιγουριά στην οικογένεια, εγγυάται το διάλογο, τη διαβούλευση και την προστασία των θεσμών.

Η ομάδα του Σίτυ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, την προσεχή Κυριακή στη Λεωφόρο, θα παραταχθεί… μισή.

Οι άγιοι δεν είναι ένα φαινόμενο περασμένων εποχών, αφού κατά την εποχή της τουρκοκρατίας έχουμε ένα πλήθος νεομαρτύρων, αλλά και κατά τον αιώνα μας έχουμε αγίους που τιμά η Εκκλησία μας, όπως τον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης, τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης, τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά κ.ά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση η οποία, όπως τόνισε, έχει δύο προτεραιότητες: τον "πολυτραγουδισμένο" ανασχηματισμό, ο οποίος αποδεικνύει την εσωστρέφεια, την πελατειακή λογική και τη νοοτροπία "είμαστε στην εξουσία για την εξουσία" και από την άλλη πλευρά είναι η λογική της συντήρησης, η οποία θέλει να καλλιεργεί το φόβο, προκειμένου να εξυπηρετήσει μεγάλα συμφέροντα.

Νοκ άουτ από τραυματισμούς βγήκαν οι Σκοπελίτης, Ψωμάς, Αντονετί, Στεφάνοφ, και δεν θα αγωνιστούν επίσης οι τιμωρημένοι Αλεξόπουλος, Εντουσέι. Ο Θεός καλεί κάθε πιστό να γίνει άγιος, όπως είναι κι Αυτός άγιος.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει βάλει στο στόχαστρό της τη μείωση των πραγματικών εισοδημάτων, καθώς και να εγκαθιδρύσει εργασιακό μεσαίωνα.

Ο Χατζάρας σκέφτεται να επαναφέρει τον Μεϊδάνη, έστω κι αν ο παίκτης δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Να γεμίσει δηλαδή την ύπαρξή του από την ύπαρξη του Θεού, να αλλάξει τον εαυτό του και να εργαστεί με τις "μικρές" και τις "μεγάλες" πράξεις του για τη μεταμόρφωση όλου του κόσμου και την ολοκλήρωση της ιστορίας.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ προβάλλει τον άλλο δρόμο, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, το δρόμο της ασφάλειας και της προοπτικής, της δημιουργίας νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας, της ανάπτυξης της περιφέρειας και της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Έτσι ζουν και βιώνουν την ύπαρξη του Χριστού στη ζωή τους οι άγιοι, όπως φαίνεται και από την εκμυστήρευση ενός από τους "εκρηκτικότερους" αγίους της Εκκλησίας μας, του Συμεώνος του Νέου Θεολόγου:

Για το ΠΑΣΟΚ η προοπτική της χώρας δεν βρίσκεται στην επένδυση σε φτηνά μεροκάματα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην ασφάλεια του πολίτη.

Η κακή απόδοση των παικτών της Καλλιθέας και η ήττα τους στο παιχνίδι με τον Άρη δεν πέρασε απαρατήρητη από τη διοίκηση της ΠΑΕ.

"Κλαίγοντας πάντοτε, βγήκα στην αναζήτηση Σου, Άγνωστε. Συντετριμμένος από τη θλίψη και από την κατάνυξη, απολησμόνησα εντελώς τον εαυτό μου και όλο τον κόσμο κι όσα βρίσκονται στον κόσμο, μη διατηρώντας στο πνεύμα μου τίποτα απ' ό,τι είναι αισθητό. Τότε φανερώθηκες Εσύ, Αόρατε, Άπιαστε, Ανέγγιχτε. Αισθάνθηκα πως μου καθαρίζεις το νου, πως μου ανοίγεις τα μάτια της ψυχής μου, πως μου επέτρεψες να θαυμάσω πιο τέλεια τη δόξα σου και πως Συ ο ίδιος μεγάλωνες μέσα στο φως…Αστραποβολούσες πέρα από κάθε μέτρο και φαινότανε σα να μου παρουσιαζόσουνα ολόκληρος, στο καθετί, σε μένα που έβλεπα καθαρά. Τόλμησα τότε να σε ρωτήσω λέγοντας: "Ποιος είσαι, Κύριε; Πότε για πρώτη φορά με καταξίωσες εμένα τον άθλιο αμαρτωλό, ν' ακούσω τη γλύκα της φωνής Σου"; Μου μίλησες με τέτοια τρυφερότητα, που ρίγησα και καταγοητεύτηκα. Αναρωτιόμουν πώς και γιατί ευεργετήθηκα με τις χάριτες Σου. Μου είπες: "Είμαι ο Θεός, που έγινα άνθρωπος για την αγάπη σου. Κι επειδή με πόθησες και μ' αναζήτησες μ' όλη σου την ψυχή, τώρα θα' σαι αδελφός μου, φίλος μου, συγκληρονόμος της δόξας μου". Μου το' πες και σώπασες. Έπειτα; Αργά απομακρύνθηκες από μένα, λατρευτέ μου και γλυκέ μου Δάσκαλε, Κύριε Ιησού Χριστέ μου". Αποσπάσματα (σε ελεύθερη απόδοση) από τη Λεύτερη Ευχαριστία προς το Θεό, στη Φιλοκαλία 19Α, Πατερικές Εκδόσεις "Γρηγόριος ο Παλαμάς", Θεσσαλονίκη 1983, σσ. 580-586.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις επικείμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, τόνισε ότι οι Έλληνες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι ο στόχος του είναι να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μία νικηφόρα αναμέτρηση, προσθέτοντας ότι "όλοι μαζί θα φέρουμε τη νίκη για το Κίνημά μας".

Χθες ο πρόεδρος της ομάδας Νίκος Σαλευρής ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ σε κάθε παίκτη που αγωνίστηκε.

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ - Η ζωή των προσώπων της Αγίας Τριάδας διαμορφώνει και τη ζωή των ανθρώπων, μια ζωή που βασίζεται στην αγάπη, την ελευθερία και την κοινωνικότητα. - Η αγαπητική σχέση με το Θεό ανακαινίζει εσωτερικά τον άνθρωπο, που σε συνεργασία με το Θεό μεταμορφώνει ολόκληρη την κτίση. - Οι πιστοί πρωτοστατούν στους αγώνες ενάντια στο κοινωνικό κακό, ενάντια σε καθετί που οδηγεί στην αδικία, την εκμετάλλευση, την απανθρωπιά, αλλάζοντας την ιστορία με όραμα τη Βασιλεία του Θεού. - Πρότυπα συνεργασίας Θεού και ανθρώπου μέσα στην ιστορία είναι οι άγιοι της Εκκλησίας, τους οποίους κι εμείς καλούμαστε να μιμηθούμε.

Στο μεταξύ ο αμυντικός της Καλλιθέας Γιώργος Κουτσουπιάς θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων περίπου ένα μήνα, καθώς στο ματς με τον Άρη υπέστη διπλό κάταγμα στο δεξί ζυγωματικό από το χτύπημα που δέχτηκε από τον Νιρέν!

ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ; 1. Μπορεί να είναι πραγματικός χριστιανός ένας άνθρωπος που δεν εκδηλώνει σε κάθε στιγμή της ζωής τον την αγάπη; Γιατί; 2. Γιατί ο Χριστιανισμός από τη φύση του είναι ριζικά αντίθετος σε κάθε εκμετάλλευση, καταπίεση και απανθρωπιά; 3. Πώς μπορεί ο πιστός στις μέρες μας με τις πράξεις τον να "γράφει" ιστορία; 4. Τι γνωρίζεις για τη ζωή και τη δράση τον Αγίου ή της Αγίας, του οποίου ή της οποίας φέρεις το όνομα;

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ

Ικανοποίηση στον Ακράτητο για τη σπουδαία νίκη επί της Προοδευτικής και το «βήμα σωτηρίας» που πραγματοποίησε. Ευχαριστίες στους οπαδούς και κάλεσμα για συμπαράσταση με τον ίδιο τρόπο απηύθυνε χθες ο πρόεδρος της ομάδας.

Την προσεχή αγωνιστική, με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν θα παίξουν οι Κάφαλης και Γκίτσης που συμπλήρωσαν από τρεις κίτρινες. Επανέρχονται οι Φούρο και Μέλο Περέιρα.