Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΚΡΙΟΣ:21-3/20-4 Και τρίτος χάρτης για το εδαφικό

3-8 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Ό,τι κι αν κάνετε σήμερα κάντε το, γιατί το επιθυμείτε.

Ενώ οι διεθνείς μεσολαβητές εντείνουν τις πιέσεις για τις 28 Φεβρουαρίου

Σχ. 3.25 Ένα ηλεκτρόνιο αφήνεται μέσα σε ομογενές ηλεκτρικό πεδίο.

Προσοχή, όμως, να μην υπερβάλλετε και να μην μπλέξετε σε ιδιόρρυθμες καταστάσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΑΚΟΣ

Δύο παράλληλες μεταλλικές πλάκες φορτισμένες με αντίθετα φορτία, όπως στο σχήμα, δημιουργούν ανάμεσά τους ομογενές ηλεκτρικό πεδίο.

Συναντηθείτε με τους φίλους σας σήμερα και ξεκαθαρίστε τα ζητήματα που σας αφορούν.

Νέο χάρτη για το εδαφικό αναμένουν από τα Ηνωμένα Έθνη οι δυο πλευρές που υπέβαλαν δισέλιδα υπομνήματα, καθώς από χθες άρχισαν εντατικές διαπραγματεύσεις Κληρίδη - Ντενκτάς (συμφώνησαν να συναντώνται τρεις φορές την εβδομάδα).

Αν μέσα σ’ αυτό το πεδίο βρεθεί ένα φορτισμένο σωματίδιο θα δεχτεί σταθερή δύναμη F=Eq και θα αποκτήσει σταθερή επιτάχυνση [pic].

ΤΑΥΡΟΣ:21-4/20-5

Την ίδια ώρα οι διεθνείς μεσολαβητές, περιλαμβανομένου και του Ντε Σότο, προειδοποιούν, εντείνοντας την πίεση επί των δυο πλευρών, ότι αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα έως τις 28 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει περίοδος παγώματος των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού. Μεγάλη έκπληξη θα νιώσετε σήμερα.

Τις πληροφορίες για την υποβολή νέου χάρτη στο εδαφικό, σε μια προσπάθεια συγκερασμού των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί επί των δύο χαρτών του σχεδίου Ανάν, ενισχύουν δηλώσεις του ψευδοπρωθυπουργού Ντ. Έρογλου, ο οποίος συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον κ. Ερντογάν.

Θα συναντηθείτε με άτομο που θα σας φτιάξει το ηθικό και θα σας ευχαριστήσει ποικιλοτρόπως.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν να υποβάλει τρίτο χάρτη και αναθεωρημένο σχέδιο λύσης του Κυπριακού.

Τα αισθηματικά σας πάνε πολύ καλά.

Οι δύο χάρτες του σχεδίου Ανάν προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του Ρ. Ντενκτάς αλλά και των Τούρκων στρατηγών, κυρίως ως προς την προβλεπόμενη επιστροφή στους Ελληνοκύπριους της Καρπασίας, μιας περιοχής που κατά τα λεγόμενά τους θεωρούν μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια της Τουρκίας.

ΔΙΔΥΜΟΙ:21-5/20-6

Ενστάσεις και παρατηρήσεις όμως ως προς τους χάρτες είχε υποβάλει και ο πρόεδρος Κληρίδης, υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσε να επιστραφεί και η περιοχή της Κυθραίας, στην οποία κατοικούσε σημαντικός αριθμός Ελληνοκύπριων.

Πολλές αλλαγές θα σημειωθούν στη δουλειά σας ή στο σπίτι και αυτές θα σας χαροποιήσουν.

Προειδοποίηση

Δεν έχετε διάθεση να παρευρεθείτε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, αλλά θα μάθετε κάτι που θα σας ενθουσιάσει.

Με διπλωματική γλώσσα, πλην όμως σαφέστατα, ο ειδικός σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε για ενδεχόμενο πάγωμα των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών αν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 28 Φεβρουαρίου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ:21-6/22-7

Προχώρησε μάλιστα ακόμα περισσότερο και υπαινίχθηκε ότι ο γενικός γραμματέας Κόφι Ανάν ασχολήθηκε πολύ με το Κυπριακό και δεν μπορεί να ασχολείται συνεχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Ευνοϊκή μέρα για να τακτοποιήσετε νομικές σας υποθέσεις ή κληρονομικά.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα ισχύει η ευκαιρία που υπάρχει τώρα για λύση του Κυπριακού, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για λύση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, είπε ο Ντε Σότο μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Έχετε την τύχη με το μέρος σας και μπορείτε να ανατρέψετε ορισμένες καταστάσεις, έστω και προσωρινά.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ντε Σότο εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι δυνατή η επίτευξη λύσης μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, σημειώνοντας παράλληλα πως αυτό είναι κάτι για το οποίο απαιτείται θάρρος, πολιτική θέληση, θέληση για συμβιβασμό και πολύ σκληρή δουλειά.

ΛΕΩΝ:23-7/22-8

Ερωτηθείς αν είναι μέσα στα σχέδια του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ να επισκεφθεί την Κύπρο, ο κ. Ντε Σότο ανέφερε πως δεν έχει υπόψη του τέτοιου είδους σχέδια.

Καλή προμηνύεται η σημερινή μέρα, ιδιαίτερα αν την περάσετε με φίλους ή συγγενείς που αγαπάτε.

Σχολιάζοντας παρατήρηση πως ο ίδιος παρουσιάζεται απαισιόδοξος, με βάση τα όσα έχει ανεφέρει σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ", ο Περουβιανός διπλωμάτης επεσήμανε ότι αυτό που λέει είναι πως "εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, που θα δώσει τον χρόνο για ετοιμασία του δημοψηφίσματος και ούτω καθεξής, είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς τι θα γίνει στη συνέχεια".

Τους έχετε επιθυμήσει και έχετε πολλά να πείτε.

"Να αρπάξουν την ευκαιρία" Κληθείς να πει κατά πόσον ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα σταματήσει τις προσπάθειές του εάν δεν εξευρεθεί λύση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ο κ. Ντε Σότο είπε: "Δεν θα έλεγα ότι θα σταματήσει τις προσπάθειές του.

Καλλιεργήστε όσο σας είναι εφικτό τις δημόσιες σχέσεις.

Έχει μιαν ευρεία αποστολή καλών υπηρεσιών από το Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά το γεγονός είναι πως ο γενικός γραμματέας τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια αφιέρωσε περισσότερες προσπάθειες και δυνάμεις στις καλές υπηρεσίες του για την Κύπρο από ό,τι προηγουμένως και αυτό είναι γιατί είδαμε μιαν ευκαιρία και δεν είναι καθαρό ότι θα παραμείνει η ευκαιρία εκτός εάν αυτή τύχει εκμετάλλευσης".

ΠΑΡΘΕΝΟΣ:23-8/22-9

Ο ίδιος ο πρόεδρος Κληρίδης απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε απειλή από τα Ηνωμένα Έθνη ότι θα διακοπούν οι συνομιλίες αν δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της 28ης Φεβρουαρίου.

Η ψυχολογική σας διάθεση φτιάχνει σήμερα από ένα απρόσμενο νέο.

Όμως ο υπουργός Εξωτερικών Ι. Κασουλίδης επιβεβαίωσε το δίλημμα που θέτει ο Ντε Σότο και είπε πως το τι θα γίνει μετά τις 28 Φεβρουαρίου αν δεν εξευρεθεί λύση θα το αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο θα πρέπει να κατανείμει και τις ευθύνες.

Μην πάρετε καμία απόφαση στη δουλειά σας σήμερα.

Τα "ποτέ" του Ντενκτάς

Ζητήστε πρώτα καλές πληροφορίες.

Τα τέσσερα σημεία του σχεδίου Ανάν τα οποία θεωρεί απαράδεκτα και επί των οποίων ζητεί αλλαγές διατύπωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μιλιέτ" ο Ντενκτάς.

ΖΥΓΟΣ:23-9/22-10

Αυτά είναι, εκτός από τους χάρτες, οι εγγυήσεις της Τουρκίας, ο αριθμός των τουρκικών στρατευμάτων που προβλέπεται να παραμείνουν στην Κύπρο, τον οποίο ο κ. Ντενκτάς θεωρεί ανεπαρκή, και η αναγνώριση των παράνομων "τίτλων ιδιοκτησίας" που εξέδωσε το ψευδοκράτος.

Τα ερωτικά σας ευνοούνται ιδιαίτερα.

Στη συνέντευξή του, υπό τον τίτλο "Τα "ποτέ" του Ντενκτάς", ο κατοχικός ηγέτης υποστηρίζει ότι στις συνομιλίες προέκυψαν σημεία που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά και κάλεσε τους Τουρκοκυπρίους "να μάθουν τις πραγματικότητες" προτού αποφασίσουν για το σχέδιο.

Θα επανασυνδεθείτε με πρόσωπο που αγαπάτε και αυτό θα είναι το ζήτημα της μέρας σήμερα.

Όπως είπε, το σχέδιο Ανάν αφαιρεί το καθεστώς εγγυήτριας δύναμης από την Τουρκία, αφού "προβλέπει ότι δεν μπορεί να βρίσκονται πάνω από 30 Τούρκοι στρατιώτες σε ένα στρατιωτικό όχημα και δεν μπορεί να μετακινηθούν τρία στρατιωτικά οχήματα μαζί χωρίς έγκριση από τον ΟΗΕ".

Ό,τι κι αν κάνετε μη χάσετε την ψυχραιμία σας.

Το σχέδιο Ανάν προνοεί ότι ο αριθμός των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών στρατιωτικών δυνάμεων θα πρέπει να είναι 7.200 άνδρες για καθεμία από τις δύο πλευρές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ:23-10/22-11

Ο Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης "ζητεί 6 ελληνοκυπριακά καντόνια στην τουρκοκυπριακή περιοχή και μου ζητεί να δεχτώ δύο χάρτες του σχεδίου Ανάν".

Σκαμπανεβάσματα περνάει η προσωπική σας ζωή.

"Η ελληνοκυπριακή πλευρά υποστήριξε ότι ισχύουν οι τίτλοι ιδιοκτησίας των Ελληνοκυπρίων που προσφυγοποιήθηκαν αλλά δεν ισχύουν οι τίτλοι ιδιοκτησίας που χορηγήθηκαν" από το ψευδοκράτος, παραπονέθηκε ο Ντενκτάς.

Μια διακατέχεστε από ρομαντική διάθεση και μια γίνεστε ρεαλιστές.

Αυτό, κατά τον κατοχικό ηγέτη, σημαίνει ότι "αφαιρούνται οι ιδιοκτησίες από τα χέρια των Τουρκοκυπρίων".

Σε γενικές γραμμές περνάτε καλά.

ΤΟΞΟΤΗΣ:23-11/21-12

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τους συνεργάτες και υποκινούν καταστάσεις ύπουλα, τότε αλλάξτε τακτική. Γίνετε κι εσείς διπλωμάτες ή γοητεύστε τους κάνοντας τα γλυκά μάτια.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ:22-12/19-1

Σήμερα δεν σας πάνε και τόσο καλά τα επαγγελματικά. Βρίσκεστε σε μια περίοδο ανακατατάξεων. Εκείνα όμως που είναι στα ύψη είναι τα ερωτικά σας. Δεν μπορείτε να τα έχετε όλα!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ:20-1/18-2

Η διάθεσή σας είναι πολύ πεσμένη. Είστε μια του ύψους και μια του βάθους. Μια χαμογελάτε και μια κλαίτε. Υπομονή, θα περάσει. Τα οικογενειακά σας πάνε περίφημα.

ΙΧΘΥΕΣ:19-2/20-3

Αν τα βρείτε με τον εαυτό σας, θα τα βρείτε και με τους άλλους. Φέρεστε αλλοπρόσαλλα, γιατί κάτι δεν σας ικανοποιεί στον εαυτό σας. Καλλιεργήστε τις νέες φιλίες που κάνατε.