Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αϊλτον και κολτσης σε αναμονη :: 14/2/2006 21:18:47) 

ΑΪΛΤΟΝ ΚΑΙ ΚΟΛΤΣΗΣ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ

Δείτε τώρα πώς η ίδια η ηρωίδα, η Ελένη, μιλά συνοπτικά για τα κύρια, και καίρια, γεγονότα της ζωής της, σε απόσπασμα από το ίδιο μυθιστόρημα.

Στασιμότητα για τα δελτία

Έτσι ταράχτηκα από μιαν άγνωστη γυναίκα, που κατέφθασε μια μέρα από την Αθήνα στο νησί ζητώντας να συναντήσει τη ζωγράφο Ελένη Αλταμούρα […]

Το σίριαλ με την έκδοση των δελτίων των Αΐλτον και Κόλτση συνεχίζεται.

Αναρωτιόμουν ποιαν από όλες τις Ελένες που υπήρξαν εννοούσε ακριβώς, και τι άραγε θα της ζητούσε […]

Ούτε και χθες σημειώθηκε θετική κατάληξη στην υπόθεση και ο λόγος είναι ότι την τελευταία στιγμή ο νομικός εκπρόσωπος της Παναχαϊκής, Αργύλης Λίβας κατέθεσε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία αφήνει ελεύθερους τους δύο παίκτες.

Εγώ της απάντησα μόνον σε ό,τι αφορούσε τη ζωγράφο Ελένη, εκείνην που επέμενε πως ήρθε για να συναντήσει, λες κι επρόκειτο για κάτι το τόσο απλό.

Μετά την εξέλιξη αυτή περιμένουν την εκδίκαση από τη δευτεροβάθμια επιτροπή και την ανακοίνωση της τελεσίδικης απόφασης για να τελειώσει το θέμα για τους δύο ποδοσφαιριστές.

Γνωρίζοντας ότι θα δημοσιευτούν τα λόγια μου, της μίλησα μόνο για τα απαραίτητα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ είχε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θόδωρος Κιουπτσίδης και ο γενικός γραμματέας Νίκος Κωνσταντινίδης με τους υπεύθυνους της κατασκευαστικής εταιρείας "Γαντζούλας ΑΤΕ".

Για το μαθητικό παράπτωμα και τη σχολική μου τιμωρία μέχρι τις σπουδές στη Ρώμη, για τα ταξίδια με σκοπό να δω και να σχεδιάσω ή για το εργαστήριο της Φλωρεντίας.

Οι τελευταίοι του παρέδωσαν τα σχέδια για την κατασκευή ενός γηπέδου (χωρητικότητας 15.000 θέσεων) το οποίο θα καλύπτεται από σκέπαστρο.

Ναι, ήταν αλήθεια ότι ντύθηκα άντρας για να αποκτήσω ένα πτυχίο μα και να μελετήσω με γυμνό μοντέλο.

ΣΤΟ πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης η ΠΑΕ προχώρησε στην υλοποίηση ενός στόχου πολλών χρόνων.

Υπήρξε άλλωστε μια φωτογραφία μου ως μιας Ελένης άντρα και ζωγράφου.

Έτσι, κάτω από τους χώρους των κερκίδων και δίπλα στα αποδυτήρια της επαγγελματικής ομάδας, δημιούργησε γυμναστήριο εξοπλισμένο με σύγχρονα όργανα, τα οποία θα δώσουν σημαντικές λύσεις στην τεχνική ηγεσία.

Δεν είχα άλλο τρόπο να παραβιάσω το απαγορευμένο. Παλιότερα καμάρωνα πιο πολύ γι' αυτό. Ακόμη, ότι κρατούσα φυλαχτό κάτω από τα αντρικά ρούχα του πατέρα μου τα λόγια, ωσότου τα απορρόφησε το δέρμα μου και πια δεν ήξερα αν ήταν ευχή ή κατάρα το να μην ξεχνώ πως είμαι Ελληνίδα. Ήμουν η πρώτη γυναίκα στο νεαρό ελληνικό κράτος που είχε σπουδάσει και μετά ασκήσει τη ζωγραφική, αλλά η λέξη Ελληνίδα δεν περιοριζότανε μόνο σ' αυτό.

[…] Καμιά δημόσια εικόνα δεν αφορούσε πια τη σημερινή Ελένη, που ζούσε στη μετά τη ζωή των γυναικών, γιατί από εκεί μια γυναίκα δεν επεμβαίνει στον δημόσιο βίο. Εξάλλου η ακριβής αλήθεια μιας ζωής στηρίζεται στην ανακρίβεια των περιγραφών της, εφόσον μάλιστα της είναι γραφτό να γίνει παραμύθι, που θα ειπωθεί και θα ξαναειπωθεί με πολλούς τρόπους […]

Μια τέτοια επιλογή και απαρίθμηση κάποιων σημαντικών γεγονότων της ζωής ενός ατόμου, σαν αυτή που γίνεται στα παραπάνω κείμενα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η "περίληψη της ζωής" του ατόμου αυτού. Σε ποια είδη λόγου/μορφές τέχνης μπορεί να μετασχηματιστεί η "περίληψη της ζωής"; (π.χ. σε αυτοβιογραφικό σημείωμα, σε σελίδα ημερολογίου κτλ.).