Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Παρουσίαση δίσκου

( νέο άλμπουμ με "nosferatu a monopoli" :: 23/1/2006 20:54:50) 

Το αριστούργημα του βωβού κινηματογράφου "Nosferatu" ντύνει μουσικά ο Σάκης Παπαδημητρίου.

Το… πέρασμα της Σούδας

Ανταλλαγή

ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ύψιστης στρατηγικής σημασίας η βάση

Η δευτερεύουσα μνήμη είναι πολύ πιο αργή από την κύρια (π.χ. ένας σκληρός δίσκος είναι εκατό χιλιάδες φορές πιο αργός από την κύρια μνήμη)· συγχρόνως όμως είναι και αρκετά πιο φθηνή.

Νέο άλμπουμ με "Nosferatu a Monopoli"

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

Έτσι, οι περισσότεροι υπολογιστές διαθέτουν πολύ περισσότερο χώρο αποθήκευσης σε δευτερεύουσα μνήμη παρά σε κύρια (π.χ. εκατό φορές περισσότερο).

Μία συνεχής λήψη χωρίς μείξεις, προσθήκες και αφαιρέσεις στο ηχογραφημένο υλικό κατά την προβολή του αριστουργήματος του βωβού κινηματογράφου "Nosferatu" του 1921 είναι το νέο άλμπουμ "Nosferatu a Monopoli" του γνωστού δημιουργού Σάκη Παπαδημητρίου.

Ο σμηνίτης Τίμοθι Όλμαν κάνει στη Σούδα της Κρήτης ό,τι έκανε για χρόνια στην έδρα του, την αεροπορική βάση του αμερικανικού Ναυτικού στο Μπρούνσβικ του Μέιν, στις ΗΠΑ.

Όταν ένας υπολογιστής εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό διεργασιών, τα προγράμματα και τα δεδομένα όλων δε χωρούν στην κύρια μνήμη.

Το cd, που περιλαμβάνει μία ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας στο Ωδείο "Nino Rota" της Μονόπολης της Ιταλίας, θα παρουσιαστεί σήμερα στις 8 μ.μ. στον Ιανό από τον οδοντίατρο και πρόεδρο του συλλόγου φίλων τζαζ και δημιουργικής μουσικής Θεσσαλονίκης Γιάννη Κουτσουρίδη, τον παραγωγό και πολιτικό επιστήμονα Λουκά Στεφανίδη και τον αρχιτέκτονα Γιάννη Χατζηγώγα.

Στη Σούδα. Ο Αμερικανός σμηνίτης Τίμοθι Όλμαν καθοδηγεί ένα Ρ-3C Orion έπειτα από αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο

Τότε επιστρατεύεται η δευτερεύουσα μνήμη για να βοηθήσει: τα προγράμματα και τα δεδομένα ορισμένων διεργασιών κρατούνται στη δευτερεύουσα μνήμη, και κάθε φορά που είναι η σειρά μιας τέτοιας διεργασίας να εκτελεστεί, τότε μόνο φορτώνονται στην κύρια μνήμη.

Ο γνωστός δημιουργός ασχολείται με τη σχέση βωβού κινηματογράφου και μουσικής επί σκηνής από το 1989. Καθοδηγεί τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Ρ-3C Orion στην πίστα, μετά τις πολύωρες αποστολές τους για εντοπισμό υποβρυχίων ή επιτήρηση θαλασσίων οδών.

Για να απελευθερωθεί όμως χώρος στην κύρια μνήμη για αυτά, πρέπει κάποια άλλη διεργασία να μεταφερθεί με τη σειρά της στη δευτερεύουσα μνήμη.

Ο ίδιος έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και πολυσύνθετες εκδηλώσεις όπου συνδυάζεται η λογοτεχνία, ο χορός, το βίντεο και η ζωγραφική, ενώ έχει επενδύσει μουσικά περισσότερες από είκοσι ταινίες.

Χθες χρειάστηκε να καθοδηγήσει 7 τέτοια αεροσκάφη στη Σούδα, ενώ άλλοι συνάδελφοί του βοήθησαν στις πίστες 6 «ιπτάμενα τάνκερ» και 10 άλλα μεταγωγικά που εκινούντο από και προς τον Κόλπο…

Η διαδικασία αυτή ονομάζεται ανταλλαγή (swapping) και δημιουργεί σοβαρές χρονικές καθυστερήσεις στην εκτέλεση των διεργασιών, εξαιτίας της συνεχούς λειτουργίας της δευτερεύουσας μνήμης.

Είναι γνωστός για την έρευνα και ενασχόλησή του με την τζαζ μουσική, αφού εμφανίζεται κατά καιρούς με μικρά συγκροτήματα στην πόλη, έχει εμφανιστεί με διάφορα συγκροτήματα σε ευρωπαϊκά και διεθνή φεστιβάλ. αλλά συμμετέχει και σε σεμινάρια για την τζαζ και τη σύγχρονη μουσική.

Για τους Αμερικανούς η αεροπορική και ναυτική βάση της Σούδας δεν είναι απλώς ένας σταθμός ανεφοδιασμού.

Ο χρόνος που απαιτεί μια διεργασία για να εκτελεστεί είναι το άθροισμα του πραγματικού χρόνου εκτέλεσής της στην ΚΜΕ, του χρόνου που απαιτήθηκε για τις μεταφορές της μεταξύ κύριας και βοηθητικής μνήμης και του χρόνου για Ε/Ε.

Ακόμη, έχει εκδώσει το βιβλίο "Εισαγωγή στην τζαζ" και άλλα δεκαέξι βιβλία με δοκίμια, πεζά, ποιήματα και μελέτες, ενώ μουσικά κείμενά του περιλαμβάνονται σε πολλές ελληνικές και ξένες ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, ιταλικά και ρουμανικά.

«Εδώ και 6-7 χρόνια είναι στρατηγικής σημασίας βάση για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», λέει αξιωματικός με διεθνή εμπειρία.

Για να είναι η λειτουργία του υπολογιστή αποδοτική απαιτείται πιο πολύπλοκη οργάνωση της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ κύριας και δευτερεύουσας μνήμης.

Οι αποστολές που ξεκινούν από εκεί, το είδος των αεροσκαφών και πλοίων που περνούν και κυρίως οι τεράστιοι αριθμοί τους επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

* Στην αεροπορική βάση από τις 20 Ιανουαρίου 2003 που άρχισε η κλιμάκωση της κρίσης και η συγκέντρωση των αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων έχουν προσγειωθεί: α) 1.726 μεταγωγικά αεροσκάφη, β) 193 μαχητικά.

* Στη ναυτική βάση η κίνηση των πλοίων αυξήθηκε κατακόρυφα μετά την 1η Φεβρουαρίου: αεροπλανοφόρα (2), φρεγάτες (19), υποβρύχια (9), ναρκαλιευτικά (15), καταμαράν (1), πετρελαιοφόρα (15) κ.ο.κ. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 έχουν ελλιμενισθεί συνολικά 616 σκάφη ­ τα 269 αμερικανικά.

Στη βάση λειτουργούν πέραν των επιχειρησιακών μονάδων και μία βάση λογιστικής υποστήριξης, ενώ τελευταία έγινε και τμήμα για πυρηνοκίνητα υποβρύχια. Χθες στη μεγάλη προβλήτα Μ14 που έφτιαξαν ταχέως οι ΗΠΑ ήταν μόνο 5-6 ναρκαλιευτικά και βοηθητικά.