Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( διαπλάτυνση της οδού μ. αντύπα στην πυλαία :: 20/2/2006 19:46:31) 

Το οδόστρωμα της Μαρίνου Αντύπα, που συνδέει την οδό Γεωργικής Σχολής με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών και με την παλαιά οδό Θεσσαλονίκης - Θέρμης, είναι σε κακή κατάσταση.

ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ

Λειτουργικά Συστήματα 3ης και 4ης γενιάς

Διαπλάτυνση της οδού Μ. Αντύπα στην Πυλαία

Μία υπογραφή θα βάλει μπροστά τις μπουλντόζες

Σε πολλά νεότερα ΛΣ, αυτά της 3ης γενιάς, γίνεται συνδυασμός των παραπάνω μεθόδων, για να υποστηρίζουν ταυτόχρονα ομαδική επεξεργασία και καταμερισμό χρόνου.

Θα είναι ευκολότερη η πρόσβαση προς τα εμπορικά κέντρα της περιοχής και τη Χαλκιδική

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ

Η έννοια της ομαδικής επεξεργασίας έχει σήμερα διαφοροποιηθεί και καθορίζεται βασικά από την έλλειψη αλληλεπίδρασης μεταξύ του χρήστη και του προγράμματός του.

"Ανάσα" για τους χιλιάδες οδηγούς που μετακινούνται καθημερινά προς τα μεγάλα εμπορικά κέντρα στην περιοχή της Πυλαίας, αλλά και για όσους κινούνται προς τη Χαλκιδική μέσω των παραθαλάσσιων περιοχών της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να αποτελέσει το έργο της διαπλάτυνσης της οδού Μαρίνου Αντύπα.

Μία υπογραφή, αυτή της Βάσως Παπανδρέου, λείπει για να να αρχίσουν τα έργα στο γήπεδο «Νίκος Γκούμας». Η ανάπτυξη νέων αρχιτεκτονικών για το υλικό, όπως π.χ. παράλληλων υπολογιστών, κατανεμημένων συστημάτων καθώς και δικτύων υπολογιστών, έδωσε την αφορμή για την ανάπτυξη ακόμα πιο εξελιγμένων και πολύπλοκων ΛΣ, αυτών της 4ης γενιάς.

Την αναβάθμιση του δρόμου, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε κακή κατάσταση, κυρίως λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου που δέχεται καθημερινά, προωθεί η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Γιάννης Γρανίτσας ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός χθες, όταν η ΟΜΑΔΑ τού ζήτησε να φανερώσει τα χαρτιά του: Στα ΛΣ αυτά γίνεται πραγματικά ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών προγραμμάτων, αφού κάθε επεξεργαστής μπορεί να ασχολείται με ένα διαφορετικό πρόγραμμα.

Το έργο, το οποίο προϋπολογίζεται στο ύψος των 1.180.000 ευρώ, αναμένεται να δημοπρατηθεί την προσεχή Δευτέρα και να αποδοθεί στη χρήση των πολιτών σε διάστημα περίπου 14 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο κοινοπραξία.

«Είμαστε σε όλα έτοιμοι.

Τα συστήματα πολυεπεξεργαστών αντιστοιχούν στην ύπαρξη πολλών ζαχαροπλαστών που μοιράζονται τα ίδια σκεύη· τα κατανεμημένα συστήματα αντιστοιχούν σε πολλούς υπαλλήλους, καθένα με τα δικά του σκεύη και τέλος τα δίκτυα υπολογιστών είναι αντίστοιχα με μια αλυσίδα συνεργαζομένων ζαχαροπλαστείων.

"Η αναβάθμιση της οδού Μαρίνου Αντύπα είναι απόλυτα επιβεβλημένη, γιατί το οδόστρωμα βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση", ανέφερε σχετικά ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας.

Τα χρήματα έχουν βρεθεί, έχουμε εξασφαλίσει όλα τα δάνεια και όλα σχεδόν τα προβλήματα έχουν λυθεί», ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΕΚ.

Στα υπολογιστικά συστήματα, το πρόγραμμα του ΛΣ συνήθως πωλείται από τον κατασκευαστή μαζί με το υλικό και είναι καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργία του.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την ανακατασκευή, αλλά και τη διαπλάτυνση του δρόμου, ώστε να αποκτήσει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση από τη μία που διαθέτει σήμερα.

Και συνέχισε:

Είναι δυνατόν ο ίδιος υπολογιστής να χρησιμοποιεί κατά καιρούς διαφορετικά ΛΣ, ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών του, και να έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά και απόδοση.

Επιπλέον, εκατέρωθεν της οδού Μαρίνου Αντύπα θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο μήκους 1,5 μ., ενώ προβλέπεται και η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού.

«Έχουμε έρθει σε επαφή και με το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο μας έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει τις αναγκαίες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για να μην επηρεαστεί η ζωή των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ακόμα, είναι δυνατόν υπολογιστές με διαφορετικό υλικό να χρησιμοποιούν το ίδιο ΛΣ και να έχουν παρόμοια συμπεριφορά, πιθανώς με διαφορετική απόδοση.

Η οδός Μαρίνου Αντύπα βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Πυλαίας και συνδέει την οδό Γεωργικής Σχολής με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών και με την παλαιά οδό Θεσσαλονίκης - Θέρμης.

Το μόνο που λείπει είναι μία υπογραφή από τη Βάσω Παπανδρέου, την οποία περιμένουμε ότι θα την έχουμε μέσα στην εβδομάδα».

Τα ΛΣ είναι γραμμένα σε συμβολική γλώσσα ή σε συνδυασμό συμβολικής γλώσσας και κάποιας γλώσσας υψηλού επιπέδου (όπως η C).

Ανάπλαση πεζοδρομίων στην Αγίου Δημητρίου

Ο Γ. Γρανίτσας είναι ιδιαίτερα έξυπνος άνθρωπος και συνάμα γνώστης των λειτουργιών των μηχανισμών του κράτους.

Στο μεταξύ, στην αναβάθμιση της οδού Αγίου Δημητρίου σχεδιάζει να προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι αν «έριχνε» το γήπεδο και δεν μπορούσε να το ανακατασκευάσει, τότε - όπως ο ίδιος λέει και στο περιβάλλον του - «θα τον λιθοβολούσαν» στην πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η μελέτη για την ανάπλαση του άξονα, η οποία αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, προβλέπει την ανακατασκευή των πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου και σε μήκος περίπου 600 μέτρων, από την οδό Προξένων έως και την Αγίας Σοφίας.

Για τον λόγο αυτό και εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος περιμένει να πάρει την απαραίτητη υπογραφή και την επόμενη ημέρα θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία.

Στα πεζοδρόμια κατά μήκος της οδού Αγίου Δημητρίου θα διαμορφωθεί ειδική διαδρομή για όσους έχουν προβλήματα όρασης.

Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν για τον περιορισμό του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης, με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με τις κάθετες οδούς.

Σε ό,τι αφορά το γήπεδο στο οποίο θα αγωνιστεί η ΑΕΚ για το υπόλοιπο της περιόδου, ο Γ. Γρανίτσας έχει κάνει ήδη τις κινήσεις του.

Το έργο χρηματοδοτείται με το ποσό των 789.900 ευρώ μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Χθες μίλησε με τον δήμαρχο Καισαριανής Θανάση Μπαρτζώκα, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δέχεται να φιλοξενήσουν την ΑΕΚ. Άνθρωπος της ομάδας χθες επιθεώρησε το γήπεδο της Καισαριανής, αλλά και αυτό των Άνω Λιοσίων. Όπως έγινε γνωστό, χθες ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς είχε τετ α τετ με τον Γρανίτσα από τον οποίο ζήτησε να αγωνιστεί η ομάδα στην Καισαριανή. Το έδαφος είναι πρόσφορο, αφού όπως διαπιστώθηκε χθες, το γήπεδο είναι λειτουργικό, υπάρχει πάρκινγκ, κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βοηθητικό. Το μόνο που προβληματίζει αυτήν τη στιγμή είναι η χωρητικότητα (θα αυξηθεί περίπου σε 5.500.

Σε όλα αυτά βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος που έρχεται από την κίνηση πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι λένε ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια αφού κρίνουν ότι ο φάκελος της κατασκευής του γηπέδου είναι ελλιπής. Επίσης κάποιες πληροφορίες από το Λονδίνο αναφέρουν ότι ο Γιάννης Γρανίτσας έχει ενημερώσει πως έχει εξασφαλίσει τα μισά χρήματα, αλλά ότι θεωρεί βέβαιο πως μόλις αρχίσουν τα έργα το ίδιο το κράτος θα προσφερθεί να βοηθήσει για να τελειώσουν. Η εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου έχει δεσμευτεί ότι αν τα έργα αρχίσουν εντός του Μαρτίου θα παραδώσει το γήπεδο μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2004.

Η ENIC

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Σούπερ Σπορ, ο Πέτρος Στάθης τόνισε χθες πως η ENIC δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα χρηματοδοτήσει την ΑΕΚ, αφού δεν έχει πλήρη ενημέρωση για τα οικονομικά. Ακόμα πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση από το κράτος για τη ρύθμιση του χρέους με κανονικό πρόστιμο και όχι 100% και πως η ENIC μπορεί να καλύψει το χρέος τής ΑΕΚ προς το Δημόσιο, αλλά και τα χρέος που ανέρχεται σε 9 εκατ. ευρώ προς τρίτους και τους παίκτες. Ταυτόχρονα είπε ότι η αγγλική εταιρεία ψάχνει για υποψήφιους αγοραστές της ΑΕΚ, αλλά όλα έχουν σταματήσει επειδή πρέπει πρώτα να γίνει η ρύθμιση των χρεών.