Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διαφημίσεις :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( κατάληψη από εργαζομένους στην οττο :: 27/2/2006 20:48:21) 

Κατάληψη από εργαζομένους στην ΟΤΤΟ Ουραγοί σε τέσσερις τομείς

Τι θα μάθεις;

Εβρος: Κατέλαβαν συμβολικά το κτίριο της νομαρχίας, ζητώντας απάντηση για το μέλλον του εργοστασίου

Οικονομία, απασχόληση, έρευνα - τεχνολογία, κοινωνική συνοχή

Όταν ολοκληρώσεις το μάθημα αυτό, θα μπορείς: Με τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Απασχόλησης κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί, προς το παρόν τουλάχιστον, καμία απόλυση των εργαζομένων στα κλωστήρια ΟΤΤΟ Έβρος, έληξε χτες το μεσημέρι η συμβολική κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία είχαν προχωρήσει από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.

ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

- Να εξηγείς πώς λειτουργεί ένα modem Οι 91 πλέον σήμερα εργαζόμενοι στην επιχείρηση συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί έξω από το κτίριο της νομαρχίας, με συμπαραστάτες το Εργατικό Κέντρο Έβρου και τους εργαζομένους στη νομαρχία, και απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου, προκειμένου να τους δοθεί μια υπεύθυνη απάντηση για το μέλλον του εργοστασίου.

Ο… τελευταίος μαθητής, μεταξύ των «15» της Ένωσης, είναι η Ελλάδα στους τομείς της οικονομίας, της απασχόλησης, της έρευνας και τεχνολογίας και της κοινωνικής συνοχής. Αυτό καταδεικνύουν οι 27 δείκτες που ανακοινώθηκαν εν όψει του εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

- Να περιγράφεις την κάρτα δικτύου Σε συνάντηση που ακολούθησε, αντιπροσωπείας των εργαζομένων με το νομάρχη Έβρου Νίκο Ζαμπουνίδη, του μεταβιβάστηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας των υπαλλήλων, το οποίο στη συνέχεια απεστάλη στους βουλευτές του νομού και στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, η Ελλάδα το 2002 κατετάγη σε μία από τις χειρότερες θέσεις μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε.

- Να απαριθμείς τις κυριότερες συσκευές υποστήριξης δικτύων

"Σε επικοινωνία που είχε ο νομάρχης με τα αρμόδια υπουργεία και με τον κ. Τσιτουρίδη, μας διαβεβαιώσανε, ύστερα από επαφή που είχαν με εκπροσώπους του ομίλου, ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση χωρίς να ορίσουν όμως μέχρι πότε", δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης των εργαζομένων με το νομάρχη Έβρου ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΟΤΤΟ Έβρος Απόστολος Κυριακίδης.

Ο μέσος πληθωρισμός στην Ελλάδα ανήλθε σε 3,6%.

- Να απαριθμείς τα φυσικά μέσα διασύνδεσης που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία των υπολογιστών

Η απάντηση που έλαβαν οι εργαζόμενοι από το αρμόδιο υπουργείο τούς ικανοποίησε προσωρινά.

Υψηλότερο πληθωρισμό παρουσίασαν η Ιρλανδία και η Ολλανδία.

Η τεχνολογία που έχει αυξήσει ραγδαία τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι η δικτύωσή τους, δηλαδή η διασύνδεσή τους μέσω κάποιου φυσικού μέσου για την ανταλλαγή δεδομένων και την από κοινού χρήση των περιφερειακών τους μονάδων. Αυτό όμως που ζητούν είναι να εφοδιαστεί άμεσα το εργοστάσιο με πρώτη ύλη, προκειμένου να αρχίσει η λειτουργία και των τριών τμημάτων του.

Το ποσοστό του πληθυσμού στην Ελλάδα που απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας, υπολογίζεται στο 22% (με βάση στοιχεία του 1999).

Στις μέρες μας οι υπολογιστές διασυνδέονται με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο μέσο και τη φυσική τους απόσταση. Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι πληρώνονται από την επιχείρηση χωρίς να δουλεύουν, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με το νομάρχη Έβρου, πλήρης εργασιακή απαξίωση και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Έτσι μαζί με την Πορτογαλία η χώρα μας έχει τη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε. στον τομέα αυτό.

Οι περισσότεροι υπολογιστές αποτελούν τμήματα ενός μικρού ή μεγαλύτερου δικτύου, τοπικού ή ευρείας περιοχής.

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες του προϋπολογισμού για εκπαίδευση, η Ελλάδα το 2000 (καθώς και το 2001) βρισκόταν στην τελευταία θέση μεταξύ των «15» της Ε.Ε.

Διασυνδέονται με μέσα όπως οι τηλεφωνικές γραμμές, οι οπτικές ίνες, με ασύρματο τρόπο ή ακόμα και μέσω δορυφόρων.

Το ποσοστό των δαπανών αυτών στη χώρα μας αναφέρονται σε επίπεδα κάτω του 4% του ΑΕΠ.

Εξάλλου, στον τομέα της ανεργίας η Ελλάδα το 2002 κατέλαβε τη δεύτερη χειρότερη θέση μετά την Ισπανία. Παρά την πτώση του, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα ανήλθε σε 9,9%.

Η αρμόδια επίτροπος κ. Άννα Διαμαντοπούλου, που παρουσίασε τους δείκτες, μιλώντας στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών δεν έκρυψε την απαισιοδοξία της για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία, «βοηθούντος» του πολέμου, όπως είπε, «φοβούμαι πως δεν θα είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους της Λισαβώνας». Δηλαδή, μια ανάκαμψη τέτοια που θα επιτρέψει τη διατήρηση ενός ρυθμού ανάπτυξης 3%, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με στόχο το 2010 η ανεργία να έχει περίπου εξαλειφθεί στην Ε.Ε.

Η κ. Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ακόμη πως, στην περίπτωση που η επίθεση στο Ιράκ γίνει χωρίς έγκριση του ΟΗΕ, η Ένωση δεν θα είναι διατεθειμένη να συμβάλει στην ανοικοδόμηση και χρηματοδότηση της περιοχής.

Σύμφωνα με την επίτροπο, οι πολίτες δεν θα πρέπει να ελπίζουν σε έναν συντονισμό των κοινωνικών πολιτικών στην Ένωση, αντίστοιχο με αυτό που υπάρχει στις οικονομικές και το καλύτερο που μπορεί να επιτευχθεί είναι μια συμφωνία στο «ελάχιστο». Για παράδειγμα, στο ελάχιστο εισόδημα. Από 'κεί και πέρα όμως, όλες οι άλλες πολιτικές εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των κρατών-μελών.