Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΒΟΣΝΙΑ

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: ΜΠΑΡΤΣΑ, ΙΝΤΕΡ, ΑΓΙΑΞ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

"Οι φιλίες είναι δύσκολες γιαγιά…"

Σκότωσαν τη σύζυγο καταζητούμενου

Κριτήριο οκτάδας

ΕΛ. ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ

Η 46χρονη Ράντα Αμπάζοβιτς, σύζυγος του καταζητούμενου από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Ντραγκομίρ Αμπάζοβιτς, και ο δωδεκάχρονος γιος της τραυματίστηκαν σοβαρά χθες κατά την ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βοσνία, στη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης του συζύγου της, ο οποίος καταζητείται για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία (1992-95).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ

"Οι φιλίες είναι δύσκολες, γιαγιά, κι αν είσαι σε τάξη που χρειάζεσαι ώρες μελέτη, φροντιστήρια και λοιπά, και δεν είσαι φίλος από μικρός, ε, τότε είναι αδύνατες…" Δεν ήθελα. Η τραυματισμένη υπέκυψε λίγο αργότερα σε νοσοκομείο της πόλης Φόκα, όπου μεταφέρθηκε.

Κλάιφερτ και Καναβάρο επιστρέφουν απόψε στις μάχες του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπαρτσελόνα και Ίντερ φιλοδοξούν να κλείσουν από τώρα θέση στην 8άδα

Δεν ήθελα να της πω ότι προσπάθησα άπειρες φορές ν' αποκτήσω μια φίλη, να βρεθώ κοντύτερα με μια κοπέλα, τη Φοίβη ή τη Ρούλα ή τη Μαρία, που μάλιστα παίζει και ακορντεόν στις εκδρομές, ή το Χαράλαμπο που του αρέσει το διάβασμα και συχνά τον συναντώ στη βιβλιοθήκη, αλλά δεν το κατόρθωσα. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανέφερε πως η άτυχη γυναίκα υπέκυψε από ακατάσχετη αιμορραγία που προκλήθηκε από τα σοβαρά τραύματα στο σώμα.

Η πιο μεγάλη "ημέρα" της δεύτερης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινά απόψε και ολοκληρώνεται αύριο βράδυ, αναδεικνύοντας κατά μεγάλο ποσοστό τις οκτώ ομάδες που θα συνεχίσουν στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ήταν αρνητικοί απέναντι μου, σχεδόν όλοι τους, ή, το λιγότερο, επιφυλακτικοί, κι εγώ μαζευόμουν μ' αυτό το φέρσιμο, κλεινόμουν. Ο ίδιος ανακοίνωσε το σοβαρό τραυματισμό του συζύγου της στο κεφάλι και του γιου τους στο στομάχι.

Τέσσερις ομάδες, οι Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Άγιαξ και Άρσεναλ μπορούν να σιγουρέψουν από σήμερα τη συμμετοχή τους στη φάση των νοκ άουτ αγώνων, αρκεί να νικήσουν τους αντιπάλους τους.

Καταλάβαινα ότι κάθε απόπειρα θα ήταν καταδικασμένη κι ας ανταλλάσσαμε τον τελευταίο καιρό, αραιά και πού, καμία λέξη, περισσότερο για τα μαθήματα, μπα, μάταιος κόπος, που μου άφηνε και μια πίκρα στον ουρανίσκο, πίκρα που περίσσευε όταν τους άκουγα να μιλούν για τα προγράμματα της τηλεόρασης, που εμείς δεν είχαμε κι επομένως δεν ήμουν ενημερωμένη, κι ούτε και για τα μουσικά συγκροτήματα είχα ιδέα, μήτε για τους ηθοποιούς, ε, τι να σου κάνουν, θα φοβόνταν κιόλας πως θα μιλούσα συνέχεια για τον Πούσκιν ή για τον Νικολάι Γκόγκολ.

ΗΠΑ

Και αν εξαιρέσουμε την αντίπαλο των Καταλανών Λεβερκούζεν, όλες οι άλλες δεν είναι διατεθειμένες να παραδώσουν αμαχητί τα όπλα.

Στο κάτω κάτω μια ανθρώπινη σχέση πόσο μάλλον μια φιλία, πρέπει να την επιθυμούν κι οι δυο πλευρές.

Απαγορευμένες σφαίρες σε συνοριοφύλακες

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Δεν τα είπα αυτά στη γιαγιά, δεν ήθελα να την πικράνω.

Την περασμένη εβδομάδα μεθοριακοί φρουροί των ΗΠΑ σκότωσαν έναν 18χρονο Μεξικανό μετανάστη χωρίς έγγραφα με σφαίρα «ντουμ-ντουμ», η χρήση της οποίας σε διεθνείς ένοπλες συρράξεις απαγορεύεται, βάσει του διεθνούς δικαίου, αλλ' όμως εξακολουθεί να χορηγείται στους Αμερικανούς συνοριοφρουρούς. Για τον πρώτο όμιλο, στην Μπαρτσελόνα αρκεί και ο βαθμός της ισοπαλίας εναντίον της Λεβερκούζεν για να προκριθεί ως πρώτη του γκρουπ και να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στην κλήρωση των προημιτελικών της 28ης Μαρτίου.

Και η γιαγιά: "Αμαρτία, παιδάκι μου, αμαρτία να παραμερίζεται η καρδιά μπροστά στο διάβασμα.

Οι σφαίρες αυτές είναι σχεδιασμένες να ανοίγουν μόλις βρουν το στόχο τους, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά από τα απλά βλήματα και έχουν απαγορευθεί με τη Συνθήκη της Χάγης.

Το στίγμα της αναμέτρησης το έδωσε ο προπονητής της Λεβερκούζεν Τόμας Χέρστερ:

Γίνεται χωρίς καρδιά πρόοδος;

Το επεισόδιο προκάλεσε οργή στην μεξικανική κοινή γνώμη.

"Ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα είναι ένας μπελάς για μας, επειδή σημαίνει ότι θα

Όχι.

Η κυβέρνηση του Μεξικού κάλεσε αυτή την εβδομάδα την Ουάσιγκτον να διεξαγάγει έρευνα για το επεισόδιο, που σημειώθηκε μόλις μερικές εβδομάδες μετά την πρόταση μέλους του αμερικανικού Κογκρέσου να ανεγερθεί ένα τείχος ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας, ως εμπόδιο στους λαθρομετανάστες που εισέρχονται στη χώρα από τα νότια σύνορά της.

έχουμε δύο ημέρες λιγότερες προκειμένου να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ".

Μαραγκιάζει ο άνθρωπος.

ΠΓΔΜ

Η Λεβερκούζεν παλεύει για την παραμονή της στην Μπουντεσλίγκα και το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί γι' αυτήν πολυτέλεια.

Ή ξεσπάει αλλού.

Στοπ στο τρένο Σκόπια-Πρίστινα

Όχι όμως και για την Μπάρτσα, η οποία μετά την αποτυχημένη της πορεία στο ισπανικό πρωτάθλημα αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στην κορυφαία διοργάνωση και για την επόμενη περίοδο.

Γι' αυτό πρόσεχε.

Διακόπηκε πάλι η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Σκοπίων-Πρίστινας, η οποία επαναλειτούργησε πριν από μερικές ημέρες, ύστερα από πεντέμισι χρόνια. Και φυσικά, για να φτάσει στην άκρη του τούνελ θα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο.

Ό,τι δεν έδωσες τόσο καιρό κι ό,τι δεν έλαβες, μην ξεθαρρέψεις και τ' ακουμπήσεις όλα πάνω σ' έναν άνθρωπο.

Η γραμμή επαναλειτούργησε στις 20 Δεκεμβρίου 2005, όμως για λίγες μόλις ημέρες, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ δεν έδωσε τη σχετική άδεια για τη συνέχισή της, επειδή διαπίστωσε πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και από τις δύο μεριές των συνόρων για τους απαραίτητους ελέγχους.

Οι Καταλανοί παρουσιάζουν έλλειμμα 230 εκατ. ευρώ και αν δεν συμμετάσχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και την επόμενη χρονιά, θα χρειαστεί να πουλήσουν παίκτες όπως τον Κλάιφερτ, τον Κριστανβάλ, τον Ράσινγκερ και τον Ρόσεμπακ.

Ένα παιδί.

ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Τουλάχιστο ας μη βιαστείς…".

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ίντερ, χωρίς δύναμη πυρός, υποδέχεται τη Νιουκάστλ και χρειάζεται μόνο νίκη για να προκριθεί στους "οκτώ".

"Αλλά, γιαγιά, μου φαίνεται βιάστηκα λιγάκι.

Ο μοναδικός επιθετικός που έχει στη διάθεσή του ο Έκτορ Κούπερ είναι ο Κριστιάν Βιέρι, ο οποίος ωστόσο έχει να σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ τρία χρόνια!

Είναι που όλα ήρθαν τόσο ξαφνικά.

Ως λύση ανάγκης δεύτερος επιθετικός θα παίξει ο Τούρκος μέσος Εμρέ Μπελοζόγλου.

Και που ήταν τόσο φιλικός, τόσο ευγενικός.

Από τα κεντρικά πρόσωπα του αγώνα θα είναι ο Ουαλός Μπέλαμι και ο Άλαν Σίρερ.

Από την πρώτη στιγμή.

Ο Μπέλαμι είχε αποβληθεί στο πρώτο παιχνίδι, στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, επειδή χτύπησε εκτός φάσης τον Ματεράτσι και τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές ενώ και ο Σίρερ είχε τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές γιατί συνελήφθη από την κάμερα να χτυπά με τον αγκώνα του τον Καναβάρο.

Με όλους μας.

Τελευταία φορά που η Ίντερ ηττήθηκε από αγγλική ομάδα στο Μεάτσα ήταν την περίοδο 1960-61, από την Μπέρμιγχαμ (2-1).

Και δεν ξέρω για τους δικούς του, μα ο Σωτήρης είναι άλλος άνθρωπος…"

Για τον δεύτερο όμιλο και τα δύο παιχνίδια του προγράμματος είναι καθοριστικά για τη συνέχεια.

"Ναι, δε λέω, άνθρωπος με καρδιά.

Ο Άγιαξ υποδέχεται τη Βαλένθια και η Άρσεναλ τη Ρόμα.

Έτσι δείχνει.

Αν οι δύο γηπεδούχοι πετύχουν νίκες τότε εξασφαλίζουν αυτόματα και την πρόκριση.

Καλή πάστα.

Σε αντίθετη περίπτωση, όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Όμως η οικογένεια του…

Ο επιθετικός της Βαλένθια Μίστα πιστεύει πως ο αγώνας του Άμστερνταμ πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ομάδα του ως τελικός, αφού ουσιαστικά κρίνει την πορεία των "νυχτερίδων" στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με τις ιδέες τους.

Τα άσχημα νέα για τη Βαλένθια είναι πως στην ενδεκάδα του Αίαντα επιστρέφει το μεγάλο του αστέρι Ραφαέλ Φαν Ντερ Φάαρτ.

Με την περιουσία τους.

Στην "αχίλλειο πτέρνα" της θα προσπαθήσει να χτυπήσει η Ρόμα την Άρσεναλ.

Ξέρεις, θα το πάρουν ανάποδα".

Για τους "κανονιέρηδες" το μεγάλο μειονέκτημα στη φετινή τους ευρωπαϊκή περιπέτεια είναι η έδρα τους, στην οποία δεν έχουν νικήσει στα τέσσερα τελευταία ματς.

Η Ελένη Σαραντίτη είναι σύγχρονη Ελληνίδα πεζογράφος.

Σ' αυτή την έδρα λοιπόν καλούνται να νικήσουν τη Ρόμα για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά. Η αποστολή της Άρσεναλ γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς ο κορυφαίος επιθετικός της Τιερί Ανρί είναι τραυματίας και αμφίβολος για τον αγώνα.