Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών και οδηγών :: 23/1/2006 19:08:15) 

Προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών και οδηγών

ΑΓΓΛΙΑ: ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Α. Ανάγνωση κατανόηση του κειμένου

Από το τέλος Φεβρουαρίου θα αναρτηθεί στο δήμο Καλαμαριάς η προκήρυξη με τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι

Ρεκόρ στα εισιτήρια

1. Αφού διαβάσεις προσεκτικά το κείμενο, να προσδιορίσεις το σκοπό για τον οποίο έγινε η συνέλευση του δήμου Σφηττού, ποιοι συμμετείχαν σε αυτήν και ποιες ήταν οι νόμιμες διαδικασίες της.

Στην πρόσληψη προσωπικού για την επαρκέστερη στελέχωση της δημοτικής αστυνομίας και της νευραλγικής υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου προχωρά άμεσα ο δήμος Καλαμαριάς.

Ο μέσος όρος των φιλάθλων που παρακολουθούν αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ ξεπέρασε τις 35.000 για πρώτη φορά ύστερα από μισό αιώνα! 2. Στο κείμενο αναφέρεται ότι ο νόμος, βάσει του οποίου μπορούσε να θεωρηθεί κάποιος γνήσιος Αθηναίος Πολίτης, δε γινόταν πάντα σεβαστός.

Συγκεκριμένα, βάσει του ανανεωμένου οργανογράμματος του δήμου, θα γίνουν προσλήψεις εννέα ατόμων στη δημοτική αστυνομία, εκ των οποίων τρία θα είναι γυναίκες και πέντε στον τομέα της καθαριότητας ως οδηγοί απορριμματοφόρων.

Όπως ανακοίνωσε η αγγλική ομοσπονδία, ο συνολικός αριθμός των φιλάθλων που έχουν παρακολουθήσει φέτος αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια, ενώ ο μέσος όρος κυμάνθηκε στους 35.151 φιλάθλους ανά αγώνα. Σε ποιες περιπτώσεις οι Αθηναίοι καταστρατηγούσαν το νόμο αυτό;

Οι διαδικασίες ξεκινούν τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να συνταχθεί η προκήρυξη και να σταλεί προς έγκριση στο ΑΣΕΠ.

Η αύξηση σε σχέση με πέρυσι είναι της τάξεως του 2%, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως για 11η συνεχή φορά ο αριθμός προσέλευσης των φιλάθλων παρουσίασε αύξηση.

Σύμφωνα με το δήμο, οι διαδικασίες αυτές, που είναι χρονοβόρες, θα ολοκληρωθούν στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τελευταία φορά που ο μέσος όρος των φιλάθλων στους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος ξεπέρασε τις 35.000 ήταν την περίοδο 1950-1951, όταν η Τότεναμ κατέκτησε τον τίτλο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χριστόδουλο Οικονομίδη, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα των προσλήψεων στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προς έγκριση, οι ανάγκες για επιπλέον προσωπικό στη δημοτική αστυνομία και την υπηρεσία καθαριότητας αυξάνονται συνεχώς, καθώς η Καλαμαριά δέχεται συνεχώς νέους κατοίκους στις περιοχές της επέκτασης, που χρειάζονται αστυνόμευση και καθαριότητα.

Τότε ο μέσος όρος ήταν 36.110 θεατές ανά αγώνα.

Για την υπηρεσία καθαριότητας θα προσληφθούν πέντε οδηγοί απορριμματοφόρων και φορτηγών αυτοκινήτων, ενώ πριν από λίγο διάστημα ο δήμος προχώρησε σε προσλήψεις ακόμα δέκα ατόμων ως εργατών στην καθαριότητα και το πράσινο.

Φυσικά, το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το πιο δημοφιλές σε σχέση με την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ ειδικοτήτων τεχνικού αυτοκινήτου οχημάτων, εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων ή πτυχίο Α' ή Β' κύκλου σπουδών ΤΕΕ ειδικότητας μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου, μηχανικών αυτοκινήτου, επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ' κατηγορίας.

Δεύτερο στον σχετικό πίνακα είναι το γερμανικό με 33.014 φιλάθλους ανά αγώνα και ακολουθούν το ισπανικό με 28.963 και το ιταλικό με 25.581.

Αναλυτικά τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι θα αναφέρονται στην προκήρυξη που θα αναρτηθεί από το τέλος Φεβρουαρίου στο δήμο Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πρέμιερ Λιγκ, τον Ρίτσαρντ Σκούνταμορ, το αγγλικό πρωτάθλημα οφείλει τη δημοτικότητά του στο γεγονός ότι είναι απρόβλεπτη η εξέλιξη των αγώνων αλλά και στα πολλά αστέρια που έχουν κατακλύσει τα γήπεδα.

Φ.Σ.