Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( συνεδρίαση με πλούσια ατζέντα :: 9/1/2006 20:46:18) 

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με την επιστολή του μέσω της οποίας είχε ζητήσει την υιοθέτηση εκτάκτου διαγγέλματος με το οποίο να καταδικάζεται "το αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας ρητώς και απεριφράστως" θα απασχολήσει μεταξύ άλλων τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

2.3 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΣΗΣ

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνέρχεται για πρώτη φορά μέσα στο 2006

Μολύβι και χαρτί

Παράγωγος αθροίσματος

Συνεδρίαση με πλούσια ατζέντα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΩΡΗΜΑ 1

Με το ζήτημα της επιστολής που απέστειλε στην ιερά σύνοδο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ζητώντας την έκδοση εκτάκτου διαγγέλματος αναφορικά με την καταδίκη του αμαρτήματος της ομοφυλοφιλίας και ενδεχομένως τη συνέχεια της υπόθεσης που αφορά το μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα, ο οποίος προσέφυγε και στο Φανάρι πέραν του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ανατροπή των εις βάρος του αποφάσεων, είναι πιθανό να ασχοληθεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδριάζει σήμερα στη Μονή Πετράκη.

ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ που αρχίζει σήμερα στον Κορυδαλλό η ελληνική «υπόθεση Ντρέιφους»; Αν οι συναρτήσεις [pic] είναι παραγωγίσιμες στο [pic], τότε η συνάρτηση [pic] είναι παραγωγίσιμη στο [pic] και ισχύει: [pic]

Υπενθυμίζεται πως ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με την επιστολή του μεταξύ άλλων είχε ζητήσει την υιοθέτηση εκτάκτου διαγγέλματος με το οποίο να καταδικάζεται "το αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας ρητώς και απεριφράστως".

Κρίνοντας από τα «κατηγορώ» των εγχώριων ζηλωτών του Εμίλ Ζολά, πρέπει να τρίζουν τα θεμέλια του κράτους δικαίου. ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Αφορμή για την επιστολή του Αγίου Καλαβρύτων είχε σταθεί αίτηση της ιεράς συνόδου προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να μη θεωρείται η ομοφυλοφιλία εμπόδιο στην άσκηση του δημοσίου λειτουργήματος των ιεραρχών.

Σύμφωνα με την άποψη αυτή, χωρίς κάμερες, χωρίς μαγνητόφωνα, χωρίς ζωντανή μετάδοση - ή έστω «πλέι μπακ» - δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη δίκη. Για [pic], ισχύει: [pic].

Μάλιστα στην ίδια επιστολή ο κ. Αμβρόσιος είχε ζητήσει την απομάκρυνση "πάραυτα" όσων είχαν αναμειχθεί στη σύνταξη του εγγράφου, από το οποίο, όπως τόνιζε, η εκκλησία υπέστη πνευματική ζημιά.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ, η δίκη Ντρέιφους δίχασε τη Γαλλία.

Επειδή οι συναρτήσεις [pic] είναι παραγωγίσιμες στο [pic], έχουμε: [pic] δηλαδή [pic].

Μητροπολίτης πρώην Αττικής

Στο πρόσωπο τού εβραϊκής καταγωγής λοχαγού του επιτελείου που κατηγορήθηκε αδίκως για προδοσία ως κατάσκοπος των Γερμανών, η γαλλική κοινωνία βρέθηκε αντιμέτωπη με τον αντι-σημιτισμό της.

Αν οι συναρτήσεις [pic] είναι παραγωγίσιμες σ’ ένα διάστημα Δ, τότε για κάθε [pic] ισχύει: [pic].

Παράλληλα οι συνοδικοί ιεράρχες δεν αποκλείεται σήμερα να ασχοληθούν και με την υπόθεση του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονος, ο οποίος ως γνωστόν προσέφυγε στο οικουμενικό πατριαρχείο με τη διαδικασία του "εγκλίττου", αναζητώντας την άρση της διοικητικής πράξης (ποινής) που του επέβαλε η σύνοδος.

Τότε δεν υπήρχαν τηλεοπτικά «παράθυρα», αλλά λιβελλογραφικά φυλλάδια και οκτάστηλα εφημερίδων.

Το παραπάνω θεώρημα ισχύει και για περισσότερες από δύο συναρτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Φανάρι φέρεται να έχει ήδη αποστείλει στην Αθήνα επιστολή, με την οποία ζητά επιπλέον στοιχεία της υπόθεσης, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα η εν λόγω επιστολή να έχει ήδη αφιχθεί στην Αθήνα αργά χθες το βράδυ.

Και ο καβγάς δεν ήταν για την κάλυψη της διαδικασίας, αλλά για την ουσία.

Δηλαδή, αν [pic], είναι παραγωγίσιμες στο Δ, τότε [pic].

Τέλος κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΔΙΣ αναμένεται να λάβουν χώρα δύο τελετές, για να τιμηθούν με το Χρυσό Σταυρό του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου, η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, ο Νικόλαος Θέμελης, καθώς και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, προπονητής της Εθνικής Ομάδος Καλαθοσφαίρισης.

Τέλος πάντων.

Για παράδειγμα, [pic].

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΑΜΠΡΟΜΗΣ

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ της διαμάχης για τις κάμερες βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παράγωγος γινομένου

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος έχει γίνει αλεξικέραυνο της οργής καναλάδων και άλλων, αν και η απόφαση δεν είναι δική του. ΘΕΩΡΗΜΑ 2 Το νομοσχέδιο για τα διαδικαστικά επεξεργάστηκε ομάδα νομικών εγκεφάλων, σύμφωνα με κατεύθυνση που έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από τον Σεπτέμβριο. Αν οι συναρτήσεις [pic] είναι παραγωγίσιμες στο [pic], τότε και η συνάρτηση [pic] είναι παραγωγίσιμη στο [pic] και ισχύει: [pic] Απλώς ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί πολιτικά την κυβερνητική αυτή επιλογή. ΑΠΟΔΕΙΞΗ

ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ακρότητες που εξοστράκισαν τις κάμερες από το ακροατήριο, εκτός αν το ζητήσουν οι παράγοντες της δίκης και το αποφασίσει το δικαστήριο.

Για [pic] ισχύει: [pic] [pic] [pic].

Πειράζει;

Επειδή οι [pic] είναι παραγωγίσιμες, άρα και συνεχείς στο [pic], έχουμε: [pic] [pic], δηλαδή [pic]

Όχι.

Αν οι συναρτήσεις [pic] είναι παραγωγίσιμες σ’ ένα διάστημα Δ, τότε για κάθε [pic] ισχύει: [pic].

Στη Βρετανία και αλλού στην Ευρώπη απαγορεύονται πλάνα ή φωτογραφίες από τις δίκες.

Για παράδειγμα, [pic], [pic].

Ούτε η απονομή της δικαιοσύνης πάσχει ούτε η ελεύθερη ενημέρωση, αφού η πρόσβαση στους δημοσιογράφους είναι ανοιχτή.

Το παραπάνω θεώρημα επεκτείνεται και για περισσότερες από δύο συναρτήσεις.

ΤΕΛΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ και στην υπόθεση Ντρέιφους, για χάρη του οποίου κέρδισε στο τέλος τη μάχη μέρος του γαλλικού Τύπου, το μολύβι και το χαρτί αρκούν.

Έτσι, για τρεις παραγωγίσιμες συναρτήσεις ισχύει: [pic] [pic] [pic]. Για παράδειγμα, [pic] [pic], [pic]. Αν f είναι παραγωγίσιμη συνάρτηση σ’ ένα διάστημα Δ και [pic], επειδή [pic], σύμφωνα με το θεώρημα (2) έχουμε:

|[pic] |

Για παράδειγμα, [pic].

Παράγωγος πηλίκου

ΘΕΩΡΗΜΑ Αν οι συναρτήσεις [pic] είναι παραγωγίσιμες στο [pic] και [pic], τότε και η συνάρτηση [pic] είναι παραγωγίσιμη στο [pic] και ισχύει: [pic]

Η απόδειξη παραλείπεται. Αν οι συναρτήσεις [pic] είναι παραγωγίσιμες σ’ ένα διάστημα Δ και για κάθε [pic] ισχύει [pic], τότε για κάθε [pic] έχουμε: [pic]. Για παράδειγμα, [pic] [pic], [pic]. Χρησιμοποιώντας τις προηγούμενες προτάσεις μπορούμε τώρα να βρούμε τις παραγώγους μερικών ακόμη βασικών συναρτήσεων. - Έστω η συνάρτηση [pic], [pic]. Η συνάρτηση f είναι παραγωγίσιμη στο [pic] και ισχύει [pic], δηλαδή

|[pic] |

Πράγματι, για κάθε [pic] έχουμε: [pic]. Για παράδειγμα, [pic], [pic]. Είδαμε, όμως, πιο πριν ότι [pic], για κάθε φυσικό [pic]. Επομένως, αν [pic], τότε [pic]. - Έστω η συνάρτηση [pic]. Η συνάρτηση f είναι παραγωγίσιμη στο [pic] και ισχύει [pic], δηλαδή

|[pic] |

Πράγματι, για κάθε [pic] έχουμε: [pic] [pic]. - Έστω η συνάρτηση [pic]. Η συνάρτηση f είναι παραγωγίσιμη στο [pic] και ισχύει [pic], δηλαδή

|[pic] |