Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Χιουμοριστική αφήγηση

( το... πράμα :: 1/1/2006 21:06:27) 

Το… πράμα Τα σύννεφα σκεπάζουν τη Βαγδάτη

Οι Χριστιανοί

Ένας ηλικιωμένος Άραβας ζει στη Νέα Υόρκη για πάνω από 40 χρόνια.

Οι φιλειρηνικές αντιπροσωπείες στο Ιράκ δεν λένε να το βάλουν κάτω

Αργότερα πολλοί οπαδοί του Χριστού για να αποφύγουν διώξεις καταφεύγουν στην Αντιόχεια. Θέλει να φυτέψει πατάτες στον κήπο του, αλλά είναι μόνος και αδύναμος.

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Εκεί, στην πολυάνθρωπη εξελληνισμένη μητρόπολη, συναντούν πολλούς ανθρώπους πρόθυμους να ακούσουν το κήρυγμα τους. Στέλνει λοιπόν e-mail στο γιο του, που σπουδάζει στο Παρίσι:

"Ήρθαμε πολλοί βουλευτές από τη Ρωσία για να εκφράσουμε όχι απλώς την αλληλεγγύη μας στον ιρακινό λαό, αλλά και να δείξουμε με τη διήμερη παρουσία μας ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η απειλή που λέγεται "πόλεμος" από την πλευρά των ΗΠΑ". Ο ηγέτης των κομμουνιστών στη ρωσική Δούμα, ο διάσημος Γενάντι Ζουγκάνοφ, βρίσκεται στη Βαγδάτη.

Ο λαός της Αντιόχειας για πρώτη φορά ονομάζει τους πιστούς του Χριστού «Χριστιανούς».

"Αγαπημένε μου γιε, είμαι πολύ λυπημένος, επειδή δεν μπορώ να φυτέψω πατάτες στον κήπο μας.

Γενάντι Ζουγκάνοφ: "Δεν πρέπει να περάσει ο… τσαμπουκάς ο Μπους. Γιατί, τότε, θα γίνουμε μια ζούγκλα"

Έτσι, με αυτό το αντιοχειανής προέλευσης όνομα, οι «Χριστιανοί» εισέρχονται στην ιστορία με κοσμοϊστορικές συνέπειες.

Είμαι βέβαιος πως, εάν ήσουν εδώ, θα με βοηθούσες να σκάψουμε τον κήπο.

"Όσο για εμάς τους κομμουνιστές, έχουμε κάθε λόγο να μπαίνουμε μπροστά και να πρωτοστατούμε για να μη γίνεται πόλεμος", λέει.

Ερωτήσεις-Δραστηριότητες Σε αγαπώ, ο πατέρας σου".

"Το Ιράκ σήμερα δίνει μία μάχη όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά για την ανθρωπότητα.

1. Μελετήστε προσεκτικά το παράθεμα για την Αντιόχεια και σημειώστε τους λόγους οι οποίοι την έκαναν κέντρο του Χριστιανισμού.

Σε μία ώρα ο Άραβας λαμβάνει e-mail απάντησης από το γιο του:

Δεν πρέπει να περάσει ο… τσαμπουκάς ο Μπους.

2. Η επίδραση του ελληνικού πνεύματος στα πρώτα βήματα της χριστιανικής κοινότητας είναι έντονη.

"Αγαπημένε μου πατέρα, παρακαλώ μην αγγίζεις τον κήπο, γιατί ΕΚΕΙ έκρυψα το ΠΡΑΜΑ. Γιατί, τότε, θα γίνουμε μια ζούγκλα.

Τι το αποδεικνύει;

Σ' αγαπώ κι εγώ, Ahmed". Και ο άνθρωπος έχει γεννηθεί για να ζει σε παράδεισο.

Οι Χριστιανοί μάρτυρες στην Αρένα. Πίνακας του Jean-Louis Gerome. Πινακοθήκη Βαλτιμόρης. Τι σου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση από τον πίνακα;

Σε 15 λεπτά ο αμερικανικός στρατός, το ναυτικό, το FBI, η CIA και οι Rangers περικυκλώνουν το σπίτι του γέρου, σκάβουν ολόκληρο τον κήπο, ερευνούν το σπίτι, τον γέρο, ΔΕΝ βρίσκουν απολύτως τίποτε και φεύγουν απογοητευμένοι.

Όποιος του τον στερεί είναι εγκληματίας!".

Μισή ώρα αργότερα ο γέρο-Άραβας λαμβάνει άλλο e-mail από το γιο του:

"Ζούγκλα"

"Αγαπημένε μου πατέρα, είμαι βέβαιος ότι ο κήπος είναι ήδη σκαμμένος και μπορείς να φυτέψεις τις πατάτες. Τον ρώτησα αν είναι πάντα κακός ένας πόλεμος. Έκανα ό,τι μπορούσα, για να σε βοηθήσω από το Παρίσι. "Δεν βλέπω να είστε… τρελός, που με ρωτάτε κάτι τέτοιο", απάντησε. Σ' αγαπώ, Ahmed". "Έχει τόσο πολύ αλλάξει ο κόσμος, που μέχρι και πάγιες αξίες έχουν αλλοιωθεί. Ασφαλώς και ο πόλεμος είναι συμφορά, όποιος και αν φταίει. Η ειρήνη χρειάζεται στον κόσμο. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι αρχαίοι συγγραφείς σας. Αλλά να σας πω κάτι ακόμα… Όταν τον πόλεμο τον διεξάγουν οι καουμπόηδες του Τέξας, τότε είναι και μεγάλη βλακεία! Και δεν ξέρεις από τέτοιες ανοησίες πού μπορεί να οδηγηθεί η ανθρωπότητα".

Με χαμόγελο. Μικροί Ιρακινοί παρατηρούν την πολύχρωμη στολή τής Ιαπωνέζας διαδηλώτριας στη Βαγδάτη. Πάνω, οι Αμερικανοί κάνουν αδιάκοπα γυμνάσια στον Κόλπο

Πώς αντιδρά ο ιρακινός λαός στην απειλή του πολέμου; Μία πρώτη απάντηση είναι: "Ο θεός είναι μεγάλος". Και όπως λέει στα "ΝΕΑ" ο διάσημος, εθνικός ποδοσφαιριστής Σάεγκ Μίτσαμπελ - ο ίδιος έχει αποσυρθεί από τα γήπεδα όπου παίζουν οι δύο γιοι του - "μερικοί δεν έχουν καταλάβει δύο πράγματα για τον Σαντάμ Χουσεΐν, ότι είναι ταυτοχρόνως τζέντλεμαν και Ράμπο".

"Τουλάχιστον να μη γίνει πόλεμος", μου είπε χθες το μεσημέρι ο Νάσρα Αλ Σάμπρι, μηχανικός, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε όλα τα μεγάλα έργα (τεράστιοι δρόμοι και γέφυρες) που έχουν γίνει στο Ιράκ μετά το '70. "Αν και, να σου πω, έχουμε βαρεθεί να ζούμε με την αγωνία αν θα γίνει ή δεν θα γίνει… Καθημερινά βομβαρδίζουν στον Νότο. Και, επιτέλους, θέλω να μας φύγει το άγχος. Ας γίνει να τελειώνουμε!".

Οι Ιάπωνες

Χθες έβρεχε στη Βαγδάτη και το φεγγάρι, που είναι ακόμα μεγάλο, το σκέπαζαν τα σύννεφα. Ωστόσο, οι ξένες φιλειρηνικές αντιπροσωπείες δεν λένε να το βάλουν κάτω.

Οι πιο εκφραστικοί ήταν οι Ιάπωνες καλλιτέχνες, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον Ιρακινό υπουργό Πολιτισμού, τον κ. Γιουσίφ Χαμάντι. "Θέλετε να σας ζωγραφίσουμε τις όχθες του Τίγρη και τη μεγάλη γέφυρα της 14ης Ιουλίου", τον ρώτησαν με μία απίστευτη πειστικότητα.

Κι εκείνος, χαμογελώντας, τους ευχαρίστησε: "Ξέρετε, ο Τίγρης είναι ατελείωτος και θα σας πάρει πολύ χρόνο. Θα το αντέξετε;".