Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( αβέβαιο το μέλλον της βφλ :: 22/1/2006 22:47:47) 

Αβέβαιο το μέλλον της ΒΦΛ "Τι βλακεία, ο πόλεμος!"

Ανάμειξη πληθυσμών

Δίχως αποτέλεσμα η σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή Γιακουμάτου, Τσιαρτσιώνη και Ορφανού για την τύχη των 600 εργαζομένων

JEAN DANIEL

Αυτή η πολιτική συνεργασίας συμπληρώνεται από μια προσπάθεια πολύ περισσότερο φιλόδοξη και ριζικά νεωτεριστική ως προς τη σύλληψη.

Κανένα νεώτερο για την τύχη των 600 εργαζομένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη δεν έφερε η χθεσινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο "Μακεδονία Παλλάς", παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Νίκου Τσιαρτσιώνη και των υφυπουργών Απασχόλησης Γεράσιμου Γιακουμάτου και Πολιτισμού Γιώργου Ορφανού. "Τι βλακεία, ο πόλεμος!..", θα μπορούσαμε να πούμε μαζί με τον Πρεβέρ.

Ο Αλέξανδρος δεν επιδιώκει να μεταβάλει τους λαούς της Ασίας σε Έλληνες, αλλά να τους αναμείξει σ' ένα αρμονικό σύνολο, όπου ο καθένας θα είχε τη θέση του.

Στη σύσκεψη επικράτησαν υψηλοί τόνοι με την πλευρά των εκπροσώπων των εργαζομένων και του προεδρείου του ΕΚΘ να ζητούν πιεστική λύση εδώ και τώρα, ώστε το εργοστάσιο να συνεχίσει να λειτουργεί και να μην εφαρμοστεί η απόφαση που πήραν οι τράπεζες - ιδιοκτήτες της επιχείρησης για να το κλείσουν την 1η Φεβρουαρίου. Η ιστορία των ανθρώπων συνοψίζεται σε μία αλληλουχία από βλακείες.

Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχει το σχέδιο είναι οι μεικτοί γάμοι.

Επαφές με τις τράπεζες

Αλίμονο, όμως, ο πόλεμος είναι μερικές φορές αναγκαίος και πρέπει να νιώθουμε ευτυχείς που τον έκαναν οι Αμερικανοί εναντίον των ναζί και των μπολσεβίκων.

Ο Αλέξανδρος δίνει το παράδειγμα.

Ο κ. Γιακουμάτος ανέφερε ότι σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, θα έχει επαφές με τις τράπεζες και θα καταβάλει την ύστατη προσπάθεια, ώστε να υπάρξει αναστολή της απόφασης για τη διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας της ΒΦΛ στη Θεσσαλονίκη.

Απλώς, υπάρχουν περιπτώσεις που ο πόλεμος δεν είναι τίποτε άλλο παρ' εκτός μια τεράστια βλακεία.

Νυμφεύεται τη Ρωξάνη, τη θυγατέρα ενός ευγενή από τη Βακτριανή*.

Έτσι, οι όποιες εξελίξεις αναμένονται για την Τετάρτη, μέρα που μάλλον θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη τριμερής συνάντηση για το μέλλον του εργοστασίου στο υπουργείο Απασχόλησης.

Και αυτός που ετοιμάζονται να διεξαγάγουν οι Αμερικανοί εναντίον του Ιράκ θα σπάσει σε αυτόν τον τομέα όλα τα ρεκόρ.

Μέσα σε μια ημέρα, όταν ο στρατός επιστρέφει από την Ινδία, οι περισσότεροι στρατηγοί του και 10.000 στρατιώτες νυμφεύονται Περσίδες σε μια λαμπρή τελετή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπου συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως αυτό της ΒΙΑΜΥΛ και της παραχώρησης στην ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ έκτασης που ανήκει στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, υπήρξαν και στιγμές έντασης με τον υφυπουργό Απασχόλησης και τον πρόεδρο του ΕΚΘ, Νίκο Γιαννόπουλο, να ανταλλάσσουν κατηγορίες.

Έπειτα από αυτόν τον πόλεμο, μπορούμε να περιμένουμε μια νέα αναδίπλωση των αραβο-μουσουλμανικών εθνών σε αντιδυτικές θέσεις.

Συγχρόνως οργανώνει τη διδασκαλία των ελληνικών για 40.000 παιδιά της Περσίας.

Ο κ. Γιακουμάτος υποστήριξε ότι κάποιοι συνδικαλιστές βρίσκονται σε κομματική διατεταγμένη υπηρεσία και, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ τόνισε ότι η κυβέρνηση, αντί να υλοποιεί τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά, κάνει τον τροχονόμο στις απολύσεις και στα κλεισίματα εργοστασίων.

Γι' αυτό και η καλύτερη ευχή που θα μπορούσαμε να κάνουμε όσον αφορά τον ιρακινό λαό είναι να μην κερδίσει την ελευθερία του από τις αμερικανικές βόμβες, αλλά από μια εξάπλωση των σύγχρονων ιδεών που θα οδηγούσε στην αποχώρηση του Σαντάμ Χουσεΐν.

Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΙΑ Ο Δημάρατος ο Κορίνθιος, ένας φιλοξενούμενος και φίλος του Φιλίππου, όταν συνάντησε τον Αλέξανδρο στα Σούσα, περιχαρής και δακρυσμένος είπε ότι στερήθηκαν μεγάλη χαρά οι Έλληνες που πέθαναν πρωτύτερα, επειδή δεν είδαν τον Αλέξανδρο να κάθεται στο θρόνο του Δαρείου… Με μεγάλη μου χαρά έγινα θεατής εκείνης της γαμήλιας τελετής, όταν παρέλαβε σε μια χρυσοσκέπαστη σκηνή εκατό περσίδες νύφες και εκατό γαμβρούς Μακεδόνες και Έλληνες, και ο ίδιος στεφανωμένος έψαλε πρώτος τον υμέναιο, σα να έψαλλε τον ύμνο της αληθινής φιλίας στην ένωση των μεγαλύτερων και ισχυρότερων γενών, όντας εκείνος γαμβρός μιας νύφης και προξενητής όλων των υπολοίπων και συνάμα πατέρας και προστάτης τους, συνδέοντας τους με τα δεσμά του γάμου. Πλούταρχος, Ηθικά, 329 D.E. (Μετ. Φιλολογική ομάδα εκδόσεων «Κάκτος») Γιατί δίνει τόση σημασία ο Πλούταρχος στους μεικτούς γάμους;

"Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για προγράμματα του ΟΑΕΔ, όταν το εργοστάσιο των λιπασμάτων κλείνει και περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Περίαπτο ρωμαϊκών χρόνων. Ο Αλέξανδρος εικονίζεται με τα κέρατα του αιγυπτιακού θεού Άμμωνα (Βερολίνο, Αρχαιολογικό Μουσείο).

Αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ μαζί με τις οικογένειές τους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και πορεία διαμαρτυρίας έως το ΥΜΑ-Θ, όπου θα καλέσουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να παρέμβει με κάθε τρόπο, ώστε να μην κλείσει το εργοστάσιο.

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΙΧΛΕΤΙΔΗΣ