Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( τακης τελιδης και τακης γεωργαλης εχουν παρακολουθησει αγωνες των κιτρινων παντου :: 2/3/2006 18:34:47) 

ΤΟ ΘΕΜΑ: Υπάρχουν ακόμα αγνοί φίλαθλοι που τους ενδιαφέρει μόνο η ομάδα τους ΗΡΘΕ

ΚΕ.ΣΥ.Π. Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικό, πληροφοριακό και υποστηρικτικό υλικό Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΠ) Ηλεκτρονικοί Οδηγοί ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ: Αναλυτής συστημάτων

ΤΑΚΗΣ ΤΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΠΑΝΤΟΥ

Καινοτόμο μοντέλο

Ορισμός:

100 ταξίδια με τον Αρη

ΕΥΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

Ο αναλυτής συστημάτων σχεδιάζει τη λύση προβλημάτων εφαρμογής συστημάτων υπολογιστών για την κάλυψη των αναγκών ενός οργανισμού.

Τάκης Τελίδης και Τάκης Γεωργούλης. Φίλαθλοι του Άρη εδώ και 50 (και βάλε…) χρόνια. Η αγάπη τους για τον Άρη, τα ταξίδια και το μπάσκετ τους έχει μετατρέψεις σε… επαγγελματίες ταξιδιώτες. Δυο γνήσιοι "μπον βιβέρ", που χαίρονται και απολαμβάνουν τη ζωή τους, έχουν ακολουθήσει τον Άρη σε περισσότερα από 100 ταξίδια στην Ευρώπη. Ήταν και στη Λιόν και θα είναι -αν όλα πάνε καλά- και στο Σαρλερουά, στον τελικό του ULEB Cup.

Νέα φωτογραφική μηχανή compact κυκλοφορεί από την Pentax εδώ και λίγες ημέρες.

Περιγραφή:

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Πρόκειται για το καινοτόμο μοντέλο Espio 24EW, το οποίο διαθέτει φακό zoom με εύρος από 24 mm, σούπερ ευρυγώνιο έως τηλεφακό 105 mm, σώμα από αλουμίνιο, αυτόματο zoom φλας, οθόνη υγρών κρυστάλλων και αυτόματη εστίαση επτά σημείων.

Οι αναλυτές συστημάτων μπορεί να σχεδιάζουν νέα συστήματα (λογισμικό και υλικό) ή να προτείνουν νέο λογισμικό που επεκτείνει την λειτουργικότητα υπάρχοντος συστήματος.

Οι ιστορίες που μπορούν να διηγηθούν οι δυο τους είναι ατέλειωτες.

Η μηχανή δέχεται όλα τα φιλμ 35 mm και κοστίζει 390 ευρώ.

Οι περισσότεροι αναλυτές συστημάτων ειδικεύονται σε συγκεκριμένο τύπο συστήματος, που ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του οργανισμού στον οποίο εργάζονται, π.χ. επιχειρήσεις, λογιστικά ή χρηματοοικονομικά συστήματα, επιστημονικά ή μηχανολογικά συστήματα.

Εδώ και 20 χρόνια έχουν ακολουθήσει την ομάδα του Άρη σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Ο αναλυτής συστημάτων καθορίζει τους στόχους του συστήματος, σχεδιάζει το σύστημα, καθορίζει τις ανάγκες της επιχείρησης σε υλικό και λογισμικό, διαχειρίζεται, βελτιώνει και επιδιορθώνει τις εφαρμογές της εταιρείας.

"Από τη Φιλανδία μέχρι την Πορτογαλία και από το Κίεβο μέχρι το Λονδίνο.

Στις δραστηριότητες του αναλυτή συστημάτων περιλαμβάνονται επίσης η επίβλεψη και η διαχείριση όλου του συστήματος της εταιρείας ή του τμήματος για το οποίο είναι υπεύθυνος, καθώς και η άμεση συνεργασία με τη διοίκηση της εταιρείας και με τους υπευθύνους όλων των τμημάτων, ώστε να είναι εφικτή η σχεδίαση εφαρμογών που θα διευκολύνουν την εργασία τους.

Παντού έχουμε πάει με τον Άρη και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την ομάδα και μακάρι να βρεθούμε όλοι μαζί και πάλι στο Σαρλερουά", είπε ο Τάκης Γεωργούλης.

Στην εργασία του χρησιμοποιεί προηγμένες επιστημονικές τεχνικές όπως δομημένη ανάλυση, μοντελοποίηση δεδομένων, μαθηματική ανάλυση και υπολογισμό κόστους κτλ. για το σχεδιασμό του συστήματος.

Δεν είναι μόνο ο Άρης η αιτία που ταξιδεύουν.

Προϋποθέσεις άσκησης:

Σύμφωνα με τον Τάκη Τελίδη "μας αρέσει η ωραία παρέα και όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή παρέα και ευχαριστιόμαστε όλα τα ταξίδια.

Χαρακτηριστικά:

Δεν είμαστε μόνο εμείς οι δυο, είναι και άλλοι, που τώρα για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στη Λιόν.

Νομοθετική κατοχύρωση:

Εμείς, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν μπορούμε να πάρουμε άδεια από κανέναν.

Εκπαίδευση:

Γι' αυτό αυτά τα διήμερα, τριήμερα είναι οι διακοπές μας.

Για την άσκηση του επαγγέλματος αυτού απαιτείται πτυχίο Τμήματος Πληροφορικής ή Τμήματος με σπουδές σχετικές με διαχείριση πληροφοριών και επιστήμης πληροφοριών Α.Ε.Ι. ή T.E.I.

Ξεδίνουμε έτσι και συνδυάζουμε τις διακοπές με την αγάπη μας για τον Άρη".

Δεξιότητες:

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ στο Ισραήλ, τέλη της δεκαετίας του '90 για τον αγώνα με την Μακάμπι ήταν ένα από τα πιο όμορφα για το "δίδυμο".

Απαραίτητα προσόντα για την άσκηση του επαγγέλματος είναι η οργανωτικότητα, η αναλυτική και συνθετική σκέψη, η υπολογιστική και μαθηματική ικανότητα και η επινοητικότητα.

Ο κ. Γεωργούλης θυμάται πως "τότε τα πράγματα ήταν λίγο επικίνδυνα στην περιοχή.

Χρειάζεται επίσης να έχει κανείς ικανότητα παραγωγής ιδεών και πρωτοτυπία σκέψης, καθώς και δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας.

Θυμάμαι που ακούγαμε πυροβολισμούς, αλλά ευτυχώς εμείς δεν πάθαμε τίποτα".

Μέλλον:

Ο κ. Τελίδης δεν μπορεί να ξεχάσει την επίσκεψη στον τότε πατριάρχη Ιεροσολύμων, Διόδωρο.

Το επάγγελμα του αναλυτή συστημάτων όπως και όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την πληροφορική, έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας και οι προοπτικές εξεύρεσης, διατήρησης της εργασίας και εξέλιξης σε αυτήν είναι πολύ καλές.

"Μας είχε πει να μεταφέρουμε στην ομάδα τις ευχές του για νίκη και ένας από μάς του απάντησε πως δεν παίζει ο Γκάλης.

Το επάγγελμα είναι πολύ καλά αμειβόμενο.

Τότε, γυρίζει ο πατριάρχης και λέει 'μα, καλά δεν παίζει ο Γιαννάκης, ο Φιλίππου, ο Ρωμανίδης, ο Τζόουνς;'

Περιβάλλον απασχόλησης:

Ήξερε όλα τα ονόματα.

Οι αναλυτές συστημάτων μπορούν να απασχοληθούν σε οποιαδήποτε εταιρεία υπολογιστών ή να εργασθούν ως ιδιώτες παρέχοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε εταιρείες υπολογιστών ή σε εταιρείες που χρειάζονται αναλυτή συστήματος για δικό τους έργο.

Ο Άρης τότε δεν ήταν μόνο Άρης των φιλάθλων του, ήταν Άρης όλης της Ελλάδας".

Επαγγελματικές συνθήκες:

ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΑΘΛΟΙ εννοείται πως έχουν από τα ακριβότερα εισιτήρια διαρκείας στον Άρη και φέτος εκτός από τη Λιόν έχουν ακολουθήσει τον Άρη στο Βερολίνο για τον αγώνα με την Άλμπα και στην Βουλγαρία στον αγώνα με την Ακαντέμικ.

Η εργασία του αναλυτή συστημάτων είναι πολύπλοκη, με υψηλό βαθμό δυσκολίας και με μεγάλη ευθύνη.

Είναι κάπως "πεσμένοι" αυτή τη χρονιά, γιατί άλλες φορές έκαναν περισσότερα ταξίδια.

Δουλεύει με συνεχόμενο ωράριο, που πολλές φορές παρατείνεται λόγω των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων της εργασίας που αναλαμβάνει.

Ήθελαν να πάνε και στο Βέντσπιλς αλλά δεν μπόρεσαν, όμως ετοιμάζονται και για άλλα ταξίδια…

Κατά τη διάρκεια της εργασίας του συνεργάζεται με τους διευθυντές και τους εργαζόμενους της εταιρείας έτσι ώστε να προτείνει την καταλληλότερη λύση.

Περιμένουν τον αντίπαλο

Κατά την εργασία του χρησιμοποιεί τη διαθέσιμη τεχνολογία όπως δίκτυα υπολογιστών, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, Internet κτλ.

Ο προγραμματισμός για το επόμενο ταξίδι θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη.

Εργάζεται σε χώρο γραφείου με καλές συνθήκες.

Οι δυο Τάκηδες θέλουν, αφού πρώτα εξασφαλίσει ο Άρης τη συμμετοχή τους στον ημιτελικό, να περάσει η Χέμοφαρμ από το άλλο ζευγάρι, γιατί όπως είπε ο κ. Τελίδης "το εισιτήριο θα είναι πιο προσιτό και θα μπορέσουν και άλλοι από την παρέα να έρθουν και θα περάσουμε ακόμα καλύτερα.

Η πολύωρη ενασχόληση με τα υπολογιστικά συστήματα επιφέρει σωματική, πνευματική κούραση και ορισμένες φορές μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην όραση, στην πλάτη και στα χέρια.

Ας περάσει όμως πρώτα η ομάδα και βλέπουμε.

Επαγγελματικές οργανώσεις:

Εγώ προσωπικά πιστεύω, ότι θα πάμε στο Σαρλερουά και θα διεκδικήσουμε το κύπελλο.

Γενικά σχόλια:

Και να ξέρουν όλοι ότι αν εκεί είναι η Διναμό, που έχει δυο Έλληνες, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για τον Άρη προς το καλύτερο".

Ο αναλυτής συστημάτων, για να προτείνει σύστημα υπολογιστών για μια εταιρεία, χρησιμοποιεί σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που διευκολύνουν την εργασία του. Για την άσκηση του επαγγέλματος απαιτείται πλήρης αντίληψη των συνθηκών και των αναγκών του οργανισμού, οργανωτικές ικανότητες, σε συνδυασμό με εξειδικευμένες γνώσεις στην πληροφορική. Ο αναλυτής συστημάτων, εκτός των άλλων, χρειάζεται να διαθέτει επικοινωνιακή ευχέρεια και ικανότητα συνεργασίας για τις καθημερινές επαφές του με τους συνεργάτες του, αλλά και με τα στελέχη της εταιρείας στην οποία αναλαμβάνει να προτείνει σύστημα.