Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ζώδια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( για την ταμπακιέρα ούτε λόγος :: 8/1/2006 18:19:10) 

Του ΤΑΣΟΥ ΣΠΑΝΟΥ μέλους του δ.σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

ΡΙΠΕΣ

2.2 Η γλώσσα

Για την ταμπακιέρα ούτε λόγος

Οι δηλώσεις

Η οικουμενικότητα του ελληνιστικού πολιτισμού γίνεται φανερή από τη χρήση της ελληνικής γλώσσας όχι μόνο μεταξύ των Ελλήνων αλλά και των εξελληνισμένων γηγενών.

Το σχέδιο νόμου παρεμβαίνει στο φάρμακο που συνταγογραφείται και πληρώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και στο δεύτερο κεφάλαιό του, «διατάξεις περί φαρμακείων», στον τρόπο χορήγησης άδειας λειτουργίας φαρμακείου.

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ Γολγοθάς για πέντε εκατομμύρια φορολογουμένους είναι και πάλι προ των πυλών. Η μορφή της ελληνικής γλώσσας που προέκυψε και διαδόθηκε κατά τους ελληνιστικούς χρόνους είναι γνωστή ως Κοινή Ελληνική ή απλώς Κοινή.

Επομένως, δεν ασχολείται καθόλου με το γενικότερο θέμα του φαρμάκου, δηλαδή την παραγωγή του, τη φαρμακοβιομηχανία, τη διάθεσή του από τις εταιρείες στην ελληνική αγορά και όσα προκύπτουν από αυτού του είδους την επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΠΑΡΑ τις διακηρύξεις για ουσιαστική φορολογική μεταρρύθμιση…

Η διαμόρφωση της οφείλεται στη συγχώνευση των ελληνικών διαλέκτων - έχοντας ως βάση την αττική διάλεκτο - στο χώρο της Ανατολής, όπου συνέρρεαν Έλληνες και όπου υπήρχε ανάγκη να επικοινωνήσουν με ευκολία μεταξύ τους αλλά και με τους γηγενείς.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ο σαφής προσανατολισμός και η ρητή προσήλωση της κυβέρνησης στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. ΠΑΡΑ τις εξαγγελίες για απλούστευση των διαδικασιών…

Όπως ήταν φυσικό, επικράτησαν οι απλούστερες διαλεκτικές ιδιομορφίες και έτσι διαμορφώθηκε ενιαίο γλωσσικό σύστημα γραπτής και προφορικής επικοινωνίας.

Το δεύτερο πεδίο που το σχέδιο δεν αναφέρεται αφορά την πολυφαρμακία, δηλαδή τη μεγάλη και ανεξέλεγκτη κατανάλωση φαρμάκων με σοβαρές παρενέργειες στη δημόσια υγεία και την οικονομία, κυρίως στα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων. Ο μέσος φορολογούμενος θα κληθεί και φέτος να βγει στο κυνήγι βεβαιώσεων και δικαιολογητικών…

Η Κοινή χρησιμοποιήθηκε στην καθημερινή επικοινωνία από το λαό αλλά και από συγγραφείς της εποχής.

Μπορούμε, λοιπόν, να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ένας βασικός παράγοντας της κακοδαιμονίας του συστήματος υγείας στη χώρα δεν αγγίζεται. ΟΠΩΣ επιτάσσει η δαιδαλώδης φορολογική νομοθεσία.

Αποτέλεσε το όργανο διάδοσης των κηρυγμάτων του χριστιανισμού.

Η κατάργηση της λίστας και του προληπτικού ελέγχου των συνταγών φαίνεται ότι ελαφρύνει την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, χωρίς βέβαια να παρεμβαίνει στην οικονομική διάσταση του θέματος. ΑΚΟΜΑ και η υποβολή της δήλωσης μέσω του Ίντερνετ - μια αξιόλογη καινοτομία…

Η Βίβλος είναι γραμμένη σ' αυτή τη γλώσσα.

Άλλωστε ούτε η λίστα κατάφερε κάτι τέτοιο.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να αποδειχθεί και φέτος δώρο άδωρο, καθώς μόνο 300.000 φορολογούμενοι θα μπορέσουν να επωφεληθούν λόγω των αδυναμιών του συστήματος. Το δεύτερο κεφάλαιο, που αφορά τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας φαρμακείου, σε γενικές γραμμές κινείται σε σωστή κατεύθυνση, καθώς σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι πιέσεις και τα δημοσιεύματα στον Τύπο για απελευθέρωση του επαγγέλματος παραμένει στο σχέδιο η λογική που θεωρεί το φαρμακείο ιδιαίτερο κατάστημα με άμεση σχέση με τη δημόσια υγεία και όχι τυπική εμπορική επιχείρηση.

ΑΝ σε όλα αυτά προστεθούν οι αναπόφευκτες ουρές… Εδώ χρειάζεται να ακουσθούν οι απόψεις των φορέων των φαρμακοποιών, που σίγουρα έχουν την εμπειρία να διορθώσουν στρεβλώσεις ή πιθανές αγκυλώσεις, που οι προτεινόμενες διατάξεις πιθανόν να δημιουργούν.

ΑΛΛΑ και το κόστος του λογιστή, στον οποίο όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι αναγκάζονται να καταφύγουν…

ΤΟΤΕ το παζλ της ταλαιπωρίας των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών ολοκληρώνεται.

ΚΑΙ φυσικά καμία ελπίδα δεν υπάρχει να βελτιωθεί η κατάσταση αν το υπουργείο Οικονομικών επιμείνει να αναζητεί ημίμετρα…

ΑΝ δηλαδή η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται να αλλάξει ριζικά και η φιλοσοφία του φορολογικού κώδικα…

ΝΑ απλοποιηθούν δραστικά όχι μόνο τα δικαιολογητικά που προβλέπονται αλλά και το ίδιο το σύστημα φορολόγησης…

ΚΑΙ βέβαια με την αξιοποίηση της πληροφορικής να σταματήσει να ζητεί η Εφορία από τους πολίτες…

ΝΑ αποδεικνύουν διαρκώς ότι δεν είναι ελέφαντες.

ΜΕΣΗ λύση δυστυχώς δεν υπάρχει…