Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Χρονογράφημα

( μυστήριο συναισθημάτων....οι μέρες ) 

Μυστήριο συναισθημάτων….οι μέρες ΡΙΠΕΣ

8.2 Εντολές επανάληψης

Βροχερή η μέρα και βαριά κυλάει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η πρόκληση

Η τρίτη βασική δομή είναι η δομή επανάληψης, ο βρόχος, η οποία επιτρέπει την εκτέλεση εντολών περισσότερες από μία φορά. Ίσως είναι και οι πρώτες ενδείξεις για τον επερχόμενο χειμώνα. Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ χαρακτήρας των τελετών για την ορκωμοσία των νέων δημάρχων και νομαρχών… Οι επαναλήψεις ελέγχονται πάντοτε από κάποια συνθήκη, η οποία καθορίζει την έξοδο από το βρόχο. @@@ Στις στάσεις της Θεσσαλονίκης βρίσκεις την εφημερίδα, που διανέμεται δωρεάν και λέγεται "Δρόμος".

ΔΕΝ μπορεί ασφαλώς να κρύψει τα βαρύτατα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης… Η ΓΛΩΣΣΑ υποστηρίζει τρεις εντολές επανάληψης, την εντολή ΟΣΟ όπου η επανάληψη ελέγχεται από μία λογική έκφραση στην αρχή και εκτελείται συνεχώς όσο η συνθήκη είναι Αληθής, την εντολή ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ όπου η συνθήκη βρίσκεται στο τέλος του βρόχου και εκτελείται συνεχώς μέχρις ότου η συνθήκη αυτή γίνει Αληθής και τέλος την εντολή ΓΙΑ, με την οποία ο βρόχος επαναλαμβάνεται για προκαθορισμένο αριθμό φορών.

Περί συναισθημάτων και επιστήμης ο λόγος από την παραπάνω εφημερίδα:

ΣΕ βαθμό που πολλοί πλέον μιλούν για συνθήκες ανοιχτής κρίσης.

"Τα συναισθήματα είναι συνυφασμένα με όλες τις ανθρώπινες εμπειρίες.

ΓΙΑΤΙ βέβαια ασκείται κριτική - και σωστά - στην κυβέρνηση και το κράτος για τις παραλείψεις τους…

Παρόλο που οι ποιητές και οι εραστές έχουν ασχοληθεί πολύ μαζί τους, η επιστήμη έχει κάνει πολύ λίγα πράγματα στον τομέα της αποκάλυψης των μυστηρίων τους".

Η ίδια και σκληρότερη κριτική όμως θα πρέπει να ασκηθεί στη συντριπτική πλειονότητα των δημάρχων και των νομαρχών…

@@@ Πιο πέρα ακούς για τον Ακίν Μπιρντάλ, πρόεδρο της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας, ο οποίος θεωρείται ο επικρατέστερος για το βραβείο Ζαχάρωφ.

ΠΟΥ, αν και διαθέτουν πλέον και τα μέσα αλλά και τις αρμοδιότητες, δεν έχουν κάνει σχεδόν το παραμικρό για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Περνάνε από το μυαλό σου οι μέρες, που προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν οι φασίστες στη γείτονα χώρα.

ΣΕ πάρα πολλές περιπτώσεις μάλιστα δεν μπορούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους…

Ο πρωθυπουργός, Μεσούτ Γιλμάζ, είχε πει πως είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών για την απόπειρα δολοφονίας του Μπιρντάλ, ρίχνοντας επανειλημμένα στον κάδο των απορριμμάτων τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενθαρρύνοντας τους μπάτσους να βασανίζουν μαθητές λυκείων στα αστυνομικά τμήματα της γείτονος…

ΟΠΩΣ είναι η καθαριότητα και η αποκομιδή των σκουπιδιών που παραμένει μείζον πρόβλημα για τους πιο πολλούς δήμους - ανάμεσά τους και τον Δήμο της Αθήνας.

@@@ Ενώ δεν μπορείς να μην δεις την Ευρώπη, που θεωρούμαστε "πολιτισμένοι" και δέρνουμε πολιτισμένα…

ΑΚΟΜΑ χειρότερα όμως, η διαχείριση των τεράστιων κονδυλίων που έχουν στη διάθεσή τους οι δήμοι και οι νομαρχίες - που φτάνουν το 1,5 τρισεκατομμύριο δραχμές…

Σαν τον Γάλλο ασφαλίτη, που κλοτσάει τον ανυπεράσπιστο μαθητή με την ενθάρρυνση των γαλλικών ΜΑΤ.

ΓΙΝΕΤΑΙ σε συνθήκες αδιαφάνειας και χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους…

@@@ Περί περίεργης αλλαγής….των σεξουαλικών ηθών των Αμερικανών στο "Έγραψαν".

ΜΕ αποτέλεσμα βαρύτατες υπόνοιες σκανδάλων είτε μέσω παράνομων και ψηφοθηρικών προσλήψεων…

@@@ Τυλίγονται με περίεργα συναισθήματα οι μέρες, οι νύχτες, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης….και σου φέρνουν στο νου την εικόνα της μελαγχολικής συμπρωτεύουσας, στην οποία αναζητείς την ομορφιά, έστω και κάπως θολωμένη στο νου, άλλα όχι και στην καρδιά…

ΕΙΤΕ μέσω της ανάθεσης έργων χωρίς διαγωνισμό!

@@@ Και εξακολουθούν να παραμένουν μυστήριο τα συναισθήματα….καθώς κλείνει και σήμερα η αποδελτίωση.

ΚΑΙ τα δύο, και η ποιότητα ζωής στις πόλεις αλλά και η εξυγίανση των δήμων, αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις για τους νέους τοπικούς άρχοντες.